Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ještě jsem zapomněla dodat, že má dcera opruzený zadeček. To normálně nemívá. Tenhle problém ji trápí jen při růstu zubů. Řekla bych, že jí roste víc najednou.
Anonymní píše:
Ještě jsem zapomněla dodat, že má dcera opruzený zadeček. To normálně nemívá. Tenhle problém ji trápí jen při růstu zubů. Řekla bych, že jí roste víc najednou.
Tohle jsme meli ted,tri dny horecky a 6,nemoc.Pokud ale horecky jsou dyl,NENI to 6.nemoc a urcite bych jela na pohotovost tam,kde vim,ze ji udelaji ZNOVA CRP.To .co popisuje,mi pripada,ze bud A:atb nestacily a nezabraly tak,jak by mely anebo za B:dceri ATB zabraly,ale dostala neco ZNOVA!!!!!
CRP u rustu zubu vysoke NENI
farska píše:Anonymní píše:
Ještě jsem zapomněla dodat, že má dcera opruzený zadeček. To normálně nemívá. Tenhle problém ji trápí jen při růstu zubů. Řekla bych, že jí roste víc najednou.Tohle jsme meli ted,tri dny horecky a 6,nemoc.Pokud ale horecky jsou dyl,NENI to 6.nemoc a urcite bych jela na pohotovost tam,kde vim,ze ji udelaji ZNOVA CRP.To .co popisuje,mi pripada,ze bud A:atb nestacily a nezabraly tak,jak by mely anebo za B:dceri ATB zabraly,ale dostala neco ZNOVA!!!!!
CRP u rustu zubu vysoke NENI
To vím, já právě byla neprve v nadšení, že už jí je líp (atb. začala brát v úterý odpoledne). Od té doby naprosto v pohodě i včera dopol. u dr., až včera večer zase po 3 dnech ta horečka ![]()
Teď je vzhůru, teplotu má, ale ne horečku. Zvažuju jestli zajet na pohotovost teď ráno, nebo vyčkat a případně někde v místě, kam jedem. Jedeme sca od našeho bydliště o 130km dál.
Ty zuby mě napadly v souvislosti s opruzeným zadečkem a neustálým saháním si do pusy.
Urcite bych zajela na pohotovost pred odjezdem.At ji prohlednou, je mozne ze je to k zubum.Drzim palce.
Udělat znovu CRP… a případně změnit ATB
možná se jí ta nemoc vrátila ![]()
Ahoj,
napadá mě ještě alergie na antibiotika, nebo jí prostě třeba nesedly. Taky se to stává, i když si myslím, že je to tady málo pravděpodobný, tak radši na pohotovost.
Holky díky. Asi fakt pro klid duše zajedem k dr.
Přeju vám všem krásný a klidný víkend.
jen ještě dodám, že mě se stalo, že jsem měla vysoký horečky a antibiotika nezabírali protože byly posléze příčinou té horečky - alergická reakce na penicilin nejsou jen otoky a vyrážky, ale i horečky.
dneska se dcera vrátila z nemocnice,byla na operaci dělali ji peg,dostala recept na antibiotika ted jsme jí neměřili 38.Antb má dostat za 2 hod,horečka asi není normální
Před týdnem jsem byla v pátek se 14 měs. dcerou na pohotovosti. Celé odpol. zvracela, později jen dávila a neudržela v sobě ani vodu.
Chtěli si ji tam nechat na zavodnění, měla hraniční dehydrataci, ale pokusila jsem se to zvládnout doma sama. Podařilo se. A v pondělí - kdy jsem navštívila dětskou lékařku, už to bylo znatelně lepší. Dcera už i projevovala zájem o jídlo.
Dr. jí udělala pro jistotu výtěry z krku (protože naznala, že má hnisavé čepy na mandlích), vyšetřila i moč a oboje výsledky byly negativní.
Jenže malá měla téměř neustále horečku, která sice spadla po podání léků, ale později znova naskočila.
Dr. jí udělala CRP - které bylo vysoké. Tak nasadila atb., které malá bere po 12h už 5 den.
Včera jsme byli na kontrole a vše se zdálo ok. Malá byla veselá, i krásně jedla. Dostali jsme svolení i odjet na dovolenou (odjezd byl plánovaný na dnes). Jenže mi dcerka večer zase začala i přes atb. horečkovat (38,2). Dala jsem čípek - horečka klesla a zanedlouho znova vystoupala. Osprchovala jsem ji vlažnou vodou, po 4h dala Nurofen-sirup. Večer špatně usínala. Pořád se chtěla chovat. Konečně mi usnula v náruči až kolem půlnoci. (To horečku už neměla). Ve 3.30h jsem ji budila na atb. a znova hoří. 38,5
Znova jsem dala čípek, atb. a chovala do usnutí. Měla i zimnici - tak jsem přikryla tenkou dekou.
Teď spí, chodím ji kontrolovat a strachy nemůžu spát.
Je pravda, že jí rostou i zuby, tak může horečka být i k nim… ale nějak se mi to nezdá.
Pátou ani šestou nemoc zatím neměla. Momentálně nezvrací, neprůjmuje, moč čistá, krk čistý - jen má už třetí týden rýmu. Dřív jsem odsávala, ale teď i když se snažím - nic neodsaju (když hodně nemůže dýchat, dám kapky).
A moje otázka:
Jak dlouho se můžou opakovat horečky při bakteriálním zánětu (třeba i rýmě)? Nemůže to být něco jiného - co Vás napadá?
Dovolenou chceme strávit v Čechách. Je to už zaplacené, nejde zrušit. (V případě akutního ohrožení bychom ale asi nejeli). Myslíte že máme jet?
Myslíte že ta horečka může být k zubům? Je to při téměř 5 denním podávání atb. normální projev?
Já neměla angínu a atb. už ani nepamatuju… tak nemůžu srovnat.
Omlouvám se za sloh, píšu asi trošku zmateně, ale myšlenky mi skáčou a odbíhám k dceři…
Děkuji všem za odpovědi.