Prasklina v pipince :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.7.11 20:09

Prasklina v pipince:-((

Ahoj,
potřebovala bych radu.Mojí malý jsem objevila v pipce mezi st.pyskama prasklinu až do živýho masa normálně jí to zřejmě nevadí jen při otírání,ale moc pěkně to nevypadá,máčím jí to v řepíku,ale ten nějak nezabírá a dr.zejtra neordinuje.Poradíte čím jiným by se to dalo zhojit? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21972
13.7.11 20:12

Já bych jí to pár dní pořádně promazávala Bepanthenem a nepoužívala toaletní papír, aby se to nedráždilo. Po každém použití WC bych umývala vodou.

V zásadě bych u dcerky asi postupovala stejně, jako kdyby se to stalo mně samotné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
13.7.11 20:13

U nás zabere vždy bepanthen. Pokud není alergická na heřmánek tak omývat heřmánkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
13.7.11 20:16

nejlepší je řapík !!!!dává se klukům i na pinďu a klukům když maj problém tak se dává framykoin mastička nebo kalciová mast!hojí to dobře a hlavně tekoucí čistá voda žádně ubrousky!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.11 20:16

To já omývám po každým wc,já právě přemýšlela,že bych jí to něčím mázla třeba Sudocremem,protože Bepanthen nemám,ale bojím se,aby se jí ten krém nedostal někam dál do pochvy a neudělal třeba ještě zánět :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.11 20:18
jan1610 píše:
nejlepší je řapík !!!!dává se klukům i na pinďu a klukům když maj problém tak se dává framykoin mastička nebo kalciová mast!hojí to dobře a hlavně tekoucí čistá voda žádně ubrousky!!!!

Řepík tentokrát moc nezabírá,ono taky jak to nemůže lufovat moc se to nechce hojit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2950
13.7.11 20:25

sudocrem bych neriskovala ten vysušuje a mohlo by to být horší :think:
Kalciovka je podobná bepanthenu ta by šla jestli máte. Framykoin je na recept je to tuším antibiotikum. Do toho bych taky jen tak nešla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
13.7.11 20:28

nevím …mám dva kluky ale já bych to omyla čistou vodou nebo tím řapíkem a pak to fénem pokud to jde nevím kde přesně to má pozor jeen vlažným vzduchem osušila a pak teprve mázla třeba gencianou ona to vysuší desinfikuje a pak to potřít něčím hojivým to už je podle mě fuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
13.7.11 20:29

Podľa mňa to je z tepla, potu atď..v tom záhybčeku sa to trie, mokvá, zaparí

Umyla by som to vodou, na vatový tampón by som dala trošku krému - trebárs kalciovku…tým by som to utrela - počkala, kým to vsiakne, len tenučkú vrstvu…

Na záver by som to tiež s vatou zasypala trošičku detským púdrom (napr. Aviril) - tiež jemne…

A ráno to isté.

Malá to mala a po tejto procedúre a následnej prevencii nemá nič :wink:

A veľa vetraaaaaaaaaaaaaať…

Příspěvek upraven 13.07.11 v 20:31

• Citovat
  • Upravit
730
13.7.11 20:30

framykoinu se nebojte je to pouze lokální a přes tu gencianu by to myslím bylo dobré!!!! nám ho dávala na zarudlého pindu od kojenečka Mudr. běžně namažete to s tím slabě tak 2× za den !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
13.7.11 20:32

další typ pokud je to od zapaření je Imazol krém pasta moc dobrá věc též se dává dětem na plenkovou dermatitídu!vytluče to kvacinky bakterie které tam z moči a stolice v ráně určitě jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
13.7.11 20:33

Já bych to mázla kalciovkou. Taky se mi to stávalo a Dr. mi poradil ať to namažu a za chvíli je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.11 20:34

Chjo tak kalciovku nemám,mám jen Sudocrem a imazol plus,a ani jeden se nehodí tak nezbývá než omývat řepíkem a jít v pá k dr.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.11 20:35
jan1610 píše:
další typ pokud je to od zapaření je Imazol krém pasta moc dobrá věc též se dává dětem na plenkovou dermatitídu!vytluče to kvacinky bakterie které tam z moči a stolice v ráně určitě jsou…

Mám ten imazol plus,že bych to mázla tím?? :think:

• Citovat
  • Upravit
Minewka
13.7.11 20:38

Repík jej neuškodí.

ale podľa mňa nepomôže… :nevim:
Je to od zaparenia - treba to zasušovať, vetrať, umývať…Neviem, aké staré je bejby - ale často meniť plienky…(ak ich ešte používa, neviem)

Malej sa to začalo robiť teraz v lete - je buchta - robí sa jej to na krku pod bradou a raz aj na pišulke…
Ošetrila som to, ao som ti napísala a ráno to vždy jemne prepudrujem a pekne to zmizlo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA