Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych jí to pár dní pořádně promazávala Bepanthenem a nepoužívala toaletní papír, aby se to nedráždilo. Po každém použití WC bych umývala vodou.
V zásadě bych u dcerky asi postupovala stejně, jako kdyby se to stalo mně samotné ![]()
U nás zabere vždy bepanthen. Pokud není alergická na heřmánek tak omývat heřmánkem.
nejlepší je řapík !!!!dává se klukům i na pinďu a klukům když maj problém tak se dává framykoin mastička nebo kalciová mast!hojí to dobře a hlavně tekoucí čistá voda žádně ubrousky!!!!
To já omývám po každým wc,já právě přemýšlela,že bych jí to něčím mázla třeba Sudocremem,protože Bepanthen nemám,ale bojím se,aby se jí ten krém nedostal někam dál do pochvy a neudělal třeba ještě zánět ![]()
jan1610 píše:
nejlepší je řapík !!!!dává se klukům i na pinďu a klukům když maj problém tak se dává framykoin mastička nebo kalciová mast!hojí to dobře a hlavně tekoucí čistá voda žádně ubrousky!!!!
Řepík tentokrát moc nezabírá,ono taky jak to nemůže lufovat moc se to nechce hojit ![]()
sudocrem bych neriskovala ten vysušuje a mohlo by to být horší ![]()
Kalciovka je podobná bepanthenu ta by šla jestli máte. Framykoin je na recept je to tuším antibiotikum. Do toho bych taky jen tak nešla…
nevím …mám dva kluky ale já bych to omyla čistou vodou nebo tím řapíkem a pak to fénem pokud to jde nevím kde přesně to má pozor jeen vlažným vzduchem osušila a pak teprve mázla třeba gencianou ona to vysuší desinfikuje a pak to potřít něčím hojivým to už je podle mě fuk
Podľa mňa to je z tepla, potu atď..v tom záhybčeku sa to trie, mokvá, zaparí
Umyla by som to vodou, na vatový tampón by som dala trošku krému - trebárs kalciovku…tým by som to utrela - počkala, kým to vsiakne, len tenučkú vrstvu…
Na záver by som to tiež s vatou zasypala trošičku detským púdrom (napr. Aviril) - tiež jemne…
A ráno to isté.
Malá to mala a po tejto procedúre a následnej prevencii nemá nič ![]()
A veľa vetraaaaaaaaaaaaaať…
Příspěvek upraven 13.07.11 v 20:31
framykoinu se nebojte je to pouze lokální a přes tu gencianu by to myslím bylo dobré!!!! nám ho dávala na zarudlého pindu od kojenečka Mudr. běžně namažete to s tím slabě tak 2× za den !
další typ pokud je to od zapaření je Imazol krém pasta moc dobrá věc též se dává dětem na plenkovou dermatitídu!vytluče to kvacinky bakterie které tam z moči a stolice v ráně určitě jsou…
Já bych to mázla kalciovkou. Taky se mi to stávalo a Dr. mi poradil ať to namažu a za chvíli je klid.
Chjo tak kalciovku nemám,mám jen Sudocrem a imazol plus,a ani jeden se nehodí tak nezbývá než omývat řepíkem a jít v pá k dr.
jan1610 píše:
další typ pokud je to od zapaření je Imazol krém pasta moc dobrá věc též se dává dětem na plenkovou dermatitídu!vytluče to kvacinky bakterie které tam z moči a stolice v ráně určitě jsou…
Mám ten imazol plus,že bych to mázla tím?? ![]()
Repík jej neuškodí.
ale podľa mňa nepomôže… ![]()
Je to od zaparenia - treba to zasušovať, vetrať, umývať…Neviem, aké staré je bejby - ale často meniť plienky…(ak ich ešte používa, neviem)
Malej sa to začalo robiť teraz v lete - je buchta - robí sa jej to na krku pod bradou a raz aj na pišulke…
Ošetrila som to, ao som ti napísala a ráno to vždy jemne prepudrujem a pekne to zmizlo…
Ahoj,
potřebovala bych radu.Mojí malý jsem objevila v pipce mezi st.pyskama prasklinu až do živýho masa normálně jí to zřejmě nevadí jen při otírání,ale moc pěkně to nevypadá,máčím jí to v řepíku,ale ten nějak nezabírá a dr.zejtra neordinuje.Poradíte čím jiným by se to dalo zhojit?