Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
vy opravdu nemáte tu gencianu je dobrá kluk je silný atopik v plenách horor davali nám i kortkoidy až pediatrička zavelela gencianu řapík osušit pořádně a mazat hutnýma krémama ..používím Nivea krém na opruzeniny je to spíš kyt než krém ale super!
jan1610 píše:
vy opravdu nemáte tu gencianu je dobrá kluk je silný atopik v plenách horor davali nám i kortkoidy až pediatrička zavelela gencianu řapík osušit pořádně a mazat hutnýma krémama ..používím Nivea krém na opruzeniny je to spíš kyt než krém ale super!
Ne genciánu jsem ještě nepoužila nikdy,malý zabral na opruzeniny vždycky řepík a imazol plus a doléčila se Sudocremem
nebojte tupnout tam opet jen na to malé místo ten imazol …je to dobrý krém na zapářku pomáhá ale musí se namáznout a opět nechat oschnout aby udělal suchou vrstvičku…pomáhá.....ani nevíte jak vás chápu zkoušela jsem z Toníkem hrozně kolikrát jsem bulela jak malá měl nad kostrčí okolo konečníku až pod pytlík krvavý pruh šupilo se to mokvalo nic na to nezabíralo lítala jsem po kožním … byl to maraton na 4 měsíce pozůstatek po rotavirové infekci zahojit pokožku těžkého atopika je nadlidský úkol… ![]()
framikoin?? (sakriš spěchám je tu bouřka.. nevím jaké -i, -y… takže sorry)
tež bych tipla žeje to zapařené, a tež bych vyzkoušela imazol.
pa
har.
Taky se nam to uz parkrat stalo, na suchou kuzi maznout pomoci vatovy steticky napr. Bepanthen nebo nejakou kalciovku a nechat byt, do 2 dnu se ji to krasne zaceli. Hlavne to moc nekontroluj, nasi malou to dost bolelo, a to to mela max. 2 mm.
Ted jsem docetla prispevky - jde o to, co je puvodce, pokud nejaka zaparka, tak bych na to zadnou hutnou mast neplacala, spis vetrat. Nam se to stalo 2×, kdyz jsem ji otirala v zahybech, tak jsem asi vic zatlacila a trochu ji strhla kuzicku, na to zabrala kalciovka paradne. No a jednou skocila na hristi na tyc, to si rozrazila stydky pysk a taky za 2 dny dobry. V tehle mistech bych moc neexpedimentovala, aby se ji nedostalo neco do pochvy a nezadelas ji na zanet.
S tímto zkušenost nemám, ale náš malej měl kdysi v létě jako mimčo prasklinu pod krkem, měl to do krve - zapařený. Často jsem umývala a mazala bepanthenem a brzo to zmizelo ![]()
Napadla mě třeba vazelína, nemáte doma? Jen aby se k tomu nedostala stolice a moč, než se to stihne zahojit ![]()
Zkusila bych na tu pipinku po osprchování a jemném osušení Infadolan, u nás zabírá na všechno od rozpraskané pusy po zadnici
- je to heřmánková mast, pěkně mastná. Bude to asi chvilku trvat než se to zahojí, nechávala bych bez plenky, co to jde. To je nepříjemnost, držím palce
Ale k dr bych stejně pro jistotu šla pro ten framikoin ![]()
inap píše:
Taky se nam to uz parkrat stalo, na suchou kuzi maznout pomoci vatovy steticky napr. Bepanthen nebo nejakou kalciovku a nechat byt, do 2 dnu se ji to krasne zaceli. Hlavne to moc nekontroluj, nasi malou to dost bolelo, a to to mela max. 2 mm.Ted jsem docetla prispevky - jde o to, co je puvodce, pokud nejaka zaparka, tak bych na to zadnou hutnou mast neplacala, spis vetrat. Nam se to stalo 2×, kdyz jsem ji otirala v zahybech, tak jsem asi vic zatlacila a trochu ji strhla kuzicku, na to zabrala kalciovka paradne. No a jednou skocila na hristi na tyc, to si rozrazila stydky pysk a taky za 2 dny dobry. V tehle mistech bych moc neexpedimentovala, aby se ji nedostalo neco do pochvy a nezadelas ji na zanet.
No právě taky se bojím,aby nedostala zánět takže zkusím imazol a zítra koupím kalciovku
Tak jen bych poopravila, že Infadolan není heřmánková mast. Je to jen lanolin a vazelína.
Jinak záleží co je původcem té prasklinky. Malá měla nad pipinkou mokvavé pupínky, já zkoušela Bepanthen, kalciovku, hutný krém proti opruzeninám Babylove a nic. Nakonec doktorka nakázala „vysušovat“ a předepsala Imazol pastu. Takže Imazol asi v okoli pipiny nevadí. Ale prasklinu bych asi spíš promašťovala
Vysušením pokožky by se mohla ještě zhoršit, si myslím. Takže možná zkusit kalciovou nebo ten Bepanthen..i ten Infadolan by šel. Tím jsem masírovala jizvu po nástřihu… Nebo se zeptat v lékárně no.
Naše malá měla dvakrát plísňovou mokvavou infekci na přirození(po ATB), taky jsem mazala Imazolem na doporučení mudry, nic jiného nepomohlo..
Jevo - fakt v tom není heřmánek? Tak nevím kde jsem to vzala, celou dobu jsem si to myslela.
Tak dík za info, ale stejně je to dobrá mastička.
badela píše:
Jevo - fakt v tom není heřmánek? Tak nevím kde jsem to vzala, celou dobu jsem si to myslela.Tak dík za info, ale stejně je to dobrá mastička.
Možná je to trochu cítit jako po heřmánku. Ale psaný ve složení není. Mastička je to fakt na „všechno“ ![]()