Prasklina v pipince :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
730
13.7.11 20:39

vy opravdu nemáte tu gencianu je dobrá kluk je silný atopik v plenách horor davali nám i kortkoidy až pediatrička zavelela gencianu řapík osušit pořádně a mazat hutnýma krémama ..používím Nivea krém na opruzeniny je to spíš kyt než krém ale super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.11 20:43
jan1610 píše:
vy opravdu nemáte tu gencianu je dobrá kluk je silný atopik v plenách horor davali nám i kortkoidy až pediatrička zavelela gencianu řapík osušit pořádně a mazat hutnýma krémama ..používím Nivea krém na opruzeniny je to spíš kyt než krém ale super!

Ne genciánu jsem ještě nepoužila nikdy,malý zabral na opruzeniny vždycky řepík a imazol plus a doléčila se Sudocremem

• Citovat
  • Upravit
730
13.7.11 20:44

nebojte tupnout tam opet jen na to malé místo ten imazol …je to dobrý krém na zapářku pomáhá ale musí se namáznout a opět nechat oschnout aby udělal suchou vrstvičku…pomáhá.....ani nevíte jak vás chápu zkoušela jsem z Toníkem hrozně kolikrát jsem bulela jak malá měl nad kostrčí okolo konečníku až pod pytlík krvavý pruh šupilo se to mokvalo nic na to nezabíralo lítala jsem po kožním … byl to maraton na 4 měsíce pozůstatek po rotavirové infekci zahojit pokožku těžkého atopika je nadlidský úkol… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
13.7.11 21:05

framikoin?? (sakriš spěchám je tu bouřka.. nevím jaké -i, -y… takže sorry)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
13.7.11 21:24

tež bych tipla žeje to zapařené, a tež bych vyzkoušela imazol.

pa

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
13.7.11 21:45

Taky se nam to uz parkrat stalo, na suchou kuzi maznout pomoci vatovy steticky napr. Bepanthen nebo nejakou kalciovku a nechat byt, do 2 dnu se ji to krasne zaceli. Hlavne to moc nekontroluj, nasi malou to dost bolelo, a to to mela max. 2 mm.

Ted jsem docetla prispevky - jde o to, co je puvodce, pokud nejaka zaparka, tak bych na to zadnou hutnou mast neplacala, spis vetrat. Nam se to stalo 2×, kdyz jsem ji otirala v zahybech, tak jsem asi vic zatlacila a trochu ji strhla kuzicku, na to zabrala kalciovka paradne. No a jednou skocila na hristi na tyc, to si rozrazila stydky pysk a taky za 2 dny dobry. V tehle mistech bych moc neexpedimentovala, aby se ji nedostalo neco do pochvy a nezadelas ji na zanet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
13.7.11 22:01

S tímto zkušenost nemám, ale náš malej měl kdysi v létě jako mimčo prasklinu pod krkem, měl to do krve - zapařený. Často jsem umývala a mazala bepanthenem a brzo to zmizelo :nevim:
Napadla mě třeba vazelína, nemáte doma? Jen aby se k tomu nedostala stolice a moč, než se to stihne zahojit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
13.7.11 22:10

Zkusila bych na tu pipinku po osprchování a jemném osušení Infadolan, u nás zabírá na všechno od rozpraskané pusy po zadnici :mrgreen: - je to heřmánková mast, pěkně mastná. Bude to asi chvilku trvat než se to zahojí, nechávala bych bez plenky, co to jde. To je nepříjemnost, držím palce :palec: Ale k dr bych stejně pro jistotu šla pro ten framikoin :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.11 22:11
inap píše:
Taky se nam to uz parkrat stalo, na suchou kuzi maznout pomoci vatovy steticky napr. Bepanthen nebo nejakou kalciovku a nechat byt, do 2 dnu se ji to krasne zaceli. Hlavne to moc nekontroluj, nasi malou to dost bolelo, a to to mela max. 2 mm.Ted jsem docetla prispevky - jde o to, co je puvodce, pokud nejaka zaparka, tak bych na to zadnou hutnou mast neplacala, spis vetrat. Nam se to stalo 2×, kdyz jsem ji otirala v zahybech, tak jsem asi vic zatlacila a trochu ji strhla kuzicku, na to zabrala kalciovka paradne. No a jednou skocila na hristi na tyc, to si rozrazila stydky pysk a taky za 2 dny dobry. V tehle mistech bych moc neexpedimentovala, aby se ji nedostalo neco do pochvy a nezadelas ji na zanet.

No právě taky se bojím,aby nedostala zánět takže zkusím imazol a zítra koupím kalciovku

• Citovat
  • Upravit
3379
13.7.11 22:58

Tak jen bych poopravila, že Infadolan není heřmánková mast. Je to jen lanolin a vazelína.

Jinak záleží co je původcem té prasklinky. Malá měla nad pipinkou mokvavé pupínky, já zkoušela Bepanthen, kalciovku, hutný krém proti opruzeninám Babylove a nic. Nakonec doktorka nakázala „vysušovat“ a předepsala Imazol pastu. Takže Imazol asi v okoli pipiny nevadí. Ale prasklinu bych asi spíš promašťovala :think: Vysušením pokožky by se mohla ještě zhoršit, si myslím. Takže možná zkusit kalciovou nebo ten Bepanthen..i ten Infadolan by šel. Tím jsem masírovala jizvu po nástřihu… Nebo se zeptat v lékárně no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.7.11 08:30

Naše malá měla dvakrát plísňovou mokvavou infekci na přirození(po ATB), taky jsem mazala Imazolem na doporučení mudry, nic jiného nepomohlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
14.7.11 09:24

Jevo - fakt v tom není heřmánek? Tak nevím kde jsem to vzala, celou dobu jsem si to myslela. :lol: Tak dík za info, ale stejně je to dobrá mastička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
14.7.11 13:04
badela píše:
Jevo - fakt v tom není heřmánek? Tak nevím kde jsem to vzala, celou dobu jsem si to myslela. :lol: Tak dík za info, ale stejně je to dobrá mastička.

Možná je to trochu cítit jako po heřmánku. Ale psaný ve složení není. Mastička je to fakt na „všechno“ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí