Bílkovina v moči u dítěte - ATB?

7421
14.7.11 13:49

Bílkovina v moči u dítěte -atb?

Ahoj.
Mám čtyřletou dceru a dneska jí byla zjištěna bílkovina v moči (ne úplně ranní).
Bylo jí děláno i CRP, měla ho 27.
Krom toho má necelých 48 horečky, včera večer i dnes ráno zvracela, je unavenější..
Dr. (zástup té naší) se rozhodla nasadit atb. Manželovi se do nich moc nechce.
Zítra ráno máme přinést kontrolní moč mj. do laborky.
Myslíte si, že se to nechá zvládnout bez atb.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6885
14.7.11 14:14

Dobry den,
doporucila bych udelat kultivaci moci. Diky ni se zjisti presne, o jakou bakterii se pri infekci jedna a jaka antibiotika na ni zaberou. Davat antibiotika jen tak neni idealni. Co se tyce podavani antibiotik on neleceny zanet mocoveho mechyre muze prejit i v zanet ledvin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
14.7.11 14:28

Kultivace moči se nejspíše bude nechávat dělat zítra, tj. výsledky budou v pondělí. (Dnes byli u Dr. až odpoledne)
Malá dostala Ospen. Takže spíš řešíme jestli jí ho už dát teď a nebo počkat do pondělka na ty výsledky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.7.11 14:34

Bílkovina v moči se objevuje i pokud se moč nabírá při horečce,CRP 27 je málo na ATB.A ta moč se dělala jenom papírkem,nebo v laborce? A ten Ospen se mi taky nějak nezdá,ten se na IMC nedává,dělam na dětském odd.,a to jsem ještě neviděla 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
14.7.11 14:36

Ahoj tak v tomhle případě i když nejsem moc zastánce antibiotik bych je dala a zkusila věřit dr ledviny má jen jedny moje sestra dělá na dyalíze a není to legrace když odejdou .Kdyby to byl kašel nebo angína ale s močákem a ledvinama bych si nezahrávala zvlášt u dítěte
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
14.7.11 14:36

Dělalo se to papírkem, nám se to právě taky moc nezdálo…

Edit. a je možné, že Ospen to nebyl, mám jen zprostředkované informace a manžel mi teď aktuálně přesnější říct nemůže, řídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.7.11 14:42

Tak nasazovat ATB na základě vyš. papírkem je hodně divný,a nemá třeba něco v krku? Ten Ospen je vlastně penicilín,působí jenom na streptokoky,na moč. cesty se dávají spíš širokospektrá ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
14.7.11 14:47

Pipin,
přiznám se, že nevím, nebyla jsem u toho (je tam manžel a babička).
Právě pro ty nejasnosti se nám jí ta atb. moc dávat nechtejí… Nejradě+ji bychom opravdu počkali do toho pondělka, na výsledky kultivace, zas na druhou stranu nechceme nic zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
14.7.11 14:50

V krku prej lehce cerveno a ty atb jsou opravdu Ospen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.7.11 15:01

V krku červeno může být i při virové angíně,to CRP by tomu odpovídalo,na to se ATB nedávají.Kdyby to bylo moje dítě,tak bych počkala,a kdyby se to zhoršilo během víkendu,neklesaly teploty,tak bych jí to nasadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
14.7.11 17:26

My jsme se s manželem dohodli, že počkáme do rána a až tam ponese moč, tak se jestě přeptá. Jen doufám, že s tou malou jsme včera stili ujet včas… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
14.7.11 19:34

A co takhle zajet rovnou rano do detske nemocnice na urologii, tam se moc vysetri driv ohledne leukocytu v moci, mocoveho sedimentu atd. Kultivace se neuspisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
14.7.11 19:45

Ahoj, ten Ospen podle mě dostala kvůli tomu červenu v krku. Vypadá to na angínu. My jsme dneska dopadly úplně stejně. Červeno v krku, v moči bílkovina, CRP teda vyšší než u vás, dva dny horečka. Dignóza je počínající angína. Proto ten penicilin. Ne kvůli bílkovině v moči, ta se právě objevuje jako průvodní jev, specielně jsem se na to dneska ještě ptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
18.7.11 22:18

Ahoj u nás to dopadlo tak, že atb manžel nedal, protže jí bylo už v pátek líp a nakonec se v sobotu dopoledne osypala na těle a vylezla z toho vylezla šestá nemoc (myslela jsem si, že už ji měla a ona to byla asi pátá…). Takže ještě, že skleroza zafungovala a ta atb. nedostala (původně je měla mít na 10 8-o dní.)
Dneska jsem volala k dr., tak výsledky testů z laborky byly v pořádku, takže jsme nic nezanedbali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí