Co to může být - pupínky, zvracení, průjem?

397
15.7.11 20:06

Co to může být?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat zkušenějších maminek. Malá (za pár dní 3 roky) v úterý začala mít v oblasti pupku až k zadečku pupínky, ve středu jsem to ukazovala na tříleté prohlídce dr., v podezření na neštovice (moje babička prodělala asi před 14 dny pásový opar - s malou jsme tam ale nebyly), ale dr. to v tu středu vyloučila, že to nejsou vodnaté pupínky. Malé se to vysévá čím dál víc, dnes vyblinakala ranní mlíčko a v průběhu dne měla 3× řidší stolici, odpoledne i večer jsem jí naměřila 37,5. Teď už spí. Je o trochu míň živá než normálně, ale fnguje a hraje si. Nevíte, co by to mohlo být. Táhne mě to zítra do nemocnice, ale zase nechci plašit. Samozřejmě, že když stoupne ta teplota, pojedeme. Díky za rady, jsem z toho celkem zoufalá, když nevím co to je. Kdyby to byly neštovice, byla bych ráda, že vím na čem jsem a nějak by to proběhlo, ale takto …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
150
15.7.11 20:41

Ahoj, moje dcera měla podobné příznaky a byla to spála :-( Pupínky v podbřišku a v tříslech, pak i na nožičkách a k tomu zvýšená teplota. Dnes dobrala PNC. Tak s tím radši zajdi k dr, i kdyby to nakonec byla jen nějaká „prkotina“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
15.7.11 20:47

no nazdar, ta mě nenapadla - a přitom jsem si jako malá měla. No ráno tam zajdeme. Díky
Teď jsem četla o té spále a tam je vyrážka krupičková - jako husí kůže - prý. To malá nemá, má spíš boláky jak od komára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
15.7.11 21:08

Aha, tak to netuším, co by to mohlo být. Ale místo výsevu vyrážky by té spále odpovídalo :think: Každopádně dr. ti řekne víc, určitě tam jděte, zvlášť když má i teplotu.
Přeju rychlé uzdravení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
15.7.11 21:11

Díky moc - ráno tam zajdeme. Fakt vždycky po čem ho… - máme mít o víkendu oslavy, dort upečený na chlebíčky nakoupeno - ach jo. Díky a dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
15.7.11 21:26

A ako presne vyzerajú tie pupínky?

• Citovat
  • Upravit
692
15.7.11 21:39

Ahojky, může to být spála, můžou to být neštovice, a můžou to být i potničky. uvidíš zítra. A mimochodem, u neštovic může být dítě slité pupínky, a nebo naopak může mít cca 10 pupínků. A vodnaté jned nejsou. Kazdopádně teplotu připadně srážej paralenem a snaž se nemydlit, jen oplachovat, případně namydlit jen genitál, ale nedráždivým mýdlem :-) Malá bude v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
15.7.11 22:32

Ještě prý teď probíhala taková viróza, že děcka měly pupínky a bolelo je v pusince, teplotou si nejsem jistá. Brzy to odeznělo. Nás to minulo, ale referovalo o tom několik maminek z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
15.7.11 23:27

Já takto měla v deseti letech pásový opar…každý den vypadal jinak, tak pozor. Může být asi i infekční, takže pozor i celá rodina. Za týden, 14dní byl pryč..Ale rozhodně to chce lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
15.7.11 23:29

Od toho je to pásový opar (výskyt v pásu) a myslím si že inkubační doba je delší, takže ikdyž jste nebyly u babičky, virus mohl setrvat déle, pokud jste se navštívili s dítětem i před 14 dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
15.7.11 23:37

Jakmile začíná vyrážka v podbřišku, je to s nějvětší pravděpodobností spála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
15.7.11 23:38

Ta husí kůže se dělá až později, nejdřív to jsou takové červené pupínky a pak ta husí kůže, že to vybledne, ale je to plastické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
16.7.11 10:20

Tak jsme byli v olomoucké FN a velni příjemný pan doktor malou prohlédl, i krk i bříško a řekl, že jeden pupínek vypadá jako neštovička, ostatní ne. Že se přiklání k nim, ale že jsou teda netypické. Spálu vyloučil, pásový opar taky - ten je v pásech po nervech - malá to má tak různě. Máme mazat jako doteď imazolem, jen rychle sprchovat, nechodit raději ven. Malá má jít až toto odezní na krev kvůli alergii, tak si tam nechám připsat, aby jí zkontrolovali i protilátky na neštovice, ať si je teda můžu odškrknout. Děkuji všem, už jsem klidnější, malá je zatím bez teplot a i celkem jí, akorát ji nedávat ml. výrobky kvůli tomu průjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
18.7.11 10:25

Tak nakonec to opravdu jsou neštovice - s velice mírným průběhem. Má opravdu pár pupínků, nic vodnatého, jen občas nějaký má bílou špičku. Prý není vyloučeno, že je někdy znovu zase nechytí. Ach jo - my nemůžem mít nic normálního :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
18.7.11 15:36

Takhle nám taky jednou v Motole diagnostikovali neštovice, dětská se divila, že to malá neměla vůbec na hlavě a nakonec se z toho vyklubal herpes :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí