Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, potřebuju poradit co s bolestí zubu v těhotenství.Jsem ve třetím trimestru, takže jediný možný lék je Paralen a ten jako na potvoru došel
Rady typu jít k zubaři mi moc nepomůžou, páč je sobota - v Po zajdu - potřebovala bych ale už teď aspoň na chvilku od bolesti ulevit, bolí to celý den a už je to fakt únavný…
Dostala jsem doporučeno dát na vatu slivovici a přiložit na zub, no rada hezká, i by pomohla, ale zkuste si mít nacucanou vatu alkoholem ( a ještě tak hnusným) v puse a nepolykat - no teklo mi to všude po bradě…
Ibalgin jsem právě četla, že ve třetím trimestru ne…V prvním a druhém ano, ve třetím že se nesmí.. ![]()
co pohotovost?
nonstop lekarna nebo si paralen proste pujcit od znamych, od sousedu?
kdyz polknes trochu te slivovice tak se nic nestane ![]()
ja jsem mela na bolest zubu takovou tinkturu z hrebicku, kterou jsem matlala kolem zubu; tu asi nemas, ale myslim, ze i cucani hrebicku by melo pomahat, kdyztak si o tom neco najdi…
Muzes na pohotovosti ti daji beztak Ibalgin.Kdyz to nebudes zobat ve velkym tak v poho.Nekde zde probehla diskuze a tam holky psali ze jo.
Pohotovost ee, mám zubařofobii, cizí zubař ke mě nesmí na krok ![]()
Zkusím ten hřebíček, taky jsem o tom už něco zaslechla a pak kdyžtak někam vyrazím shánět Paralen, známé tu nemám, bydlím tu teprv rok, ale ted mě teprv napadlo zajet k přítelovo příbuzným..By mě zajímalo, proč mě to nenapadlo už ráno..
![]()
Ahoj,mně chytnul zub 2 dny před porodem ,tak jsem volala do porodnice a tam mi doktor řekl,že si mám normálně brufen dát a další tak,jak píšou v letáčku dávkování. Vůbec se nemusíš bát.
Pro klid duše si taky zavolej do porodky kde budeš rodit.
kattkka píše:
Muzes na pohotovosti ti daji beztak Ibalgin.Kdyz to nebudes zobat ve velkym tak v poho.Nekde zde probehla diskuze a tam holky psali ze jo.
Holky možná psaly, ale když jde o léky, raději koukám na odborníky a všude MUDR. psali, že v třetím trimestru v žádném případě, to samé na příbalovém letáku…Kdyby v tom příbalovém letáku bylo aspon, že po poradě s lékařem, ale je tam vyloženě " ve třetím trimestru nesmí"
Takže raději nic neriskovat ![]()
Příspěvek upraven 24.07.10 v 19:45
no hele pokud nechceš na pohotovost,tak to nebude tak hrozné..já byla v 5.měsíci,jeli jsme na pohotovost 50km,tam mi řekla,že musím počkat na vytrhnutí do pondělka
Už jsem do sebe opravdu rvala i nějaký prášky na bolest,brufen to nebyl, v lékárně mi poradili něco snesitelnějšího.Ještě v pátek v noci jsem tam volala a škemrala at mě vezmou už v sobotu.Naštěstí to pak polevilo a vydržela jsem do pondělka,ale jiná rada než zubař není.Uleví se hned aspoň.
Anonymní píše:
no hele pokud nechceš na pohotovost,tak to nebude tak hrozné..já byla v 5.měsíci,jeli jsme na pohotovost 50km,tam mi řekla,že musím počkat na vytrhnutí do pondělkaUž jsem do sebe opravdu rvala i nějaký prášky na bolest,brufen to nebyl, v lékárně mi poradili něco snesitelnějšího.Ještě v pátek v noci jsem tam volala a škemrala at mě vezmou už v sobotu.Naštěstí to pak polevilo a vydržela jsem do pondělka,ale jiná rada než zubař není.Uleví se hned aspoň.
Ono se to lehko řekne, ale jsem fakt z těch typů, co když si jen vzpomenou na zubaře, týden mají noční můry..Mi udělal fobii jeden zubař - pako v dětství
Na svého zubaře jsem si pak 6 let zvykala ( a to to byl ještě takovej polopsychiatr), k cizímu na pohotovost mě nikdo nedostane, to si radši ten zub vyrvu sama…Dobrej posera, co.. ![]()
Zavolej do porodnice a řekni jim co a jak a co si můžeš vzít od bolesti oni ti poradí a dobře. Jinak vím co to je bolest, já jsem musela vydržet do rána ze zubaře mam psychozy a děsný ale bolesti jsem měla takové že jsem to nakonec přežila. A ani to nebolelo. Jediné co mě v tu noc nechalo chvilinku spát byly česnek oloupej ho a přilož na zub pomaha to od bolesti jinak to co psaly holky přilož tam hřebíček nebo ho cucej to taky zabírá.
Ve 3. trim. ibuprofen opravdu ne, holt jen ten paralen
. Doufam, ze to zaspis a zitrek nejak prezijes a v PO se Ti ulevi. Jeste mi napada nejaky takovy ten Calgel ci co to v CR prodavaji na pomazani okoli toho zubu, na chvilku to znecitlivi, ale dlouhodobou ulevu bohuzel necekej
. L.
Anonymní píše:
no hele pokud nechceš na pohotovost,tak to nebude tak hrozné..já byla v 5.měsíci,jeli jsme na pohotovost 50km,tam mi řekla,že musím počkat na vytrhnutí do pondělkaUž jsem do sebe opravdu rvala i nějaký prášky na bolest,brufen to nebyl, v lékárně mi poradili něco snesitelnějšího.Ještě v pátek v noci jsem tam volala a škemrala at mě vezmou už v sobotu.Naštěstí to pak polevilo a vydržela jsem do pondělka,ale jiná rada než zubař není.Uleví se hned aspoň.
Tak mě by na pohotovost po minule zkušenosti už nikdo nedostal nepřijemná zubařka!Rvala mi osmičku a špatně mi to umrtvila a rvala mi to za živa takže na pohotovost na dětské odělení v motole me nikdy už nikdo nedostane!