Bolest zubu v těhu

6555
24.7.10 18:00

Bolest zubu v těhu

Ahoj všem, potřebuju poradit co s bolestí zubu v těhotenství.Jsem ve třetím trimestru, takže jediný možný lék je Paralen a ten jako na potvoru došel :roll: Rady typu jít k zubaři mi moc nepomůžou, páč je sobota - v Po zajdu - potřebovala bych ale už teď aspoň na chvilku od bolesti ulevit, bolí to celý den a už je to fakt únavný…
Dostala jsem doporučeno dát na vatu slivovici a přiložit na zub, no rada hezká, i by pomohla, ale zkuste si mít nacucanou vatu alkoholem ( a ještě tak hnusným) v puse a nepolykat - no teklo mi to všude po bradě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
24.7.10 18:03

Klidne Ibalgin,Ibuprofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
24.7.10 18:07

Ibalgin jsem právě četla, že ve třetím trimestru ne…V prvním a druhém ano, ve třetím že se nesmí.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
24.7.10 18:16

co pohotovost?
nonstop lekarna nebo si paralen proste pujcit od znamych, od sousedu?
kdyz polknes trochu te slivovice tak se nic nestane :wink:
ja jsem mela na bolest zubu takovou tinkturu z hrebicku, kterou jsem matlala kolem zubu; tu asi nemas, ale myslim, ze i cucani hrebicku by melo pomahat, kdyztak si o tom neco najdi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
24.7.10 18:24

Muzes na pohotovosti ti daji beztak Ibalgin.Kdyz to nebudes zobat ve velkym tak v poho.Nekde zde probehla diskuze a tam holky psali ze jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
24.7.10 18:30

Pohotovost ee, mám zubařofobii, cizí zubař ke mě nesmí na krok :mrgreen:
Zkusím ten hřebíček, taky jsem o tom už něco zaslechla a pak kdyžtak někam vyrazím shánět Paralen, známé tu nemám, bydlím tu teprv rok, ale ted mě teprv napadlo zajet k přítelovo příbuzným..By mě zajímalo, proč mě to nenapadlo už ráno.. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
24.7.10 18:57

Ahoj,mně chytnul zub 2 dny před porodem ,tak jsem volala do porodnice a tam mi doktor řekl,že si mám normálně brufen dát a další tak,jak píšou v letáčku dávkování. Vůbec se nemusíš bát.
Pro klid duše si taky zavolej do porodky kde budeš rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
24.7.10 19:36
kattkka píše:
Muzes na pohotovosti ti daji beztak Ibalgin.Kdyz to nebudes zobat ve velkym tak v poho.Nekde zde probehla diskuze a tam holky psali ze jo.

Holky možná psaly, ale když jde o léky, raději koukám na odborníky a všude MUDR. psali, že v třetím trimestru v žádném případě, to samé na příbalovém letáku…Kdyby v tom příbalovém letáku bylo aspon, že po poradě s lékařem, ale je tam vyloženě " ve třetím trimestru nesmí" :-( Takže raději nic neriskovat :wink:

Příspěvek upraven 24.07.10 v 19:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.10 19:44

no hele pokud nechceš na pohotovost,tak to nebude tak hrozné..já byla v 5.měsíci,jeli jsme na pohotovost 50km,tam mi řekla,že musím počkat na vytrhnutí do pondělka 8-o Už jsem do sebe opravdu rvala i nějaký prášky na bolest,brufen to nebyl, v lékárně mi poradili něco snesitelnějšího.Ještě v pátek v noci jsem tam volala a škemrala at mě vezmou už v sobotu.Naštěstí to pak polevilo a vydržela jsem do pondělka,ale jiná rada než zubař není.Uleví se hned aspoň.

• Citovat
  • Upravit
6555
24.7.10 19:49
Anonymní píše:
no hele pokud nechceš na pohotovost,tak to nebude tak hrozné..já byla v 5.měsíci,jeli jsme na pohotovost 50km,tam mi řekla,že musím počkat na vytrhnutí do pondělka 8-o Už jsem do sebe opravdu rvala i nějaký prášky na bolest,brufen to nebyl, v lékárně mi poradili něco snesitelnějšího.Ještě v pátek v noci jsem tam volala a škemrala at mě vezmou už v sobotu.Naštěstí to pak polevilo a vydržela jsem do pondělka,ale jiná rada než zubař není.Uleví se hned aspoň.

Ono se to lehko řekne, ale jsem fakt z těch typů, co když si jen vzpomenou na zubaře, týden mají noční můry..Mi udělal fobii jeden zubař - pako v dětství :-? Na svého zubaře jsem si pak 6 let zvykala ( a to to byl ještě takovej polopsychiatr), k cizímu na pohotovost mě nikdo nedostane, to si radši ten zub vyrvu sama…Dobrej posera, co.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
24.7.10 20:10

Zavolej do porodnice a řekni jim co a jak a co si můžeš vzít od bolesti oni ti poradí a dobře. Jinak vím co to je bolest, já jsem musela vydržet do rána ze zubaře mam psychozy a děsný ale bolesti jsem měla takové že jsem to nakonec přežila. A ani to nebolelo. Jediné co mě v tu noc nechalo chvilinku spát byly česnek oloupej ho a přilož na zub pomaha to od bolesti jinak to co psaly holky přilož tam hřebíček nebo ho cucej to taky zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
24.7.10 20:11

Doplním byla jsem 30tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
24.7.10 21:33

Ve 3. trim. ibuprofen opravdu ne, holt jen ten paralen :( . Doufam, ze to zaspis a zitrek nejak prezijes a v PO se Ti ulevi. Jeste mi napada nejaky takovy ten Calgel ci co to v CR prodavaji na pomazani okoli toho zubu, na chvilku to znecitlivi, ale dlouhodobou ulevu bohuzel necekej :( . L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
13.2.11 14:24
Anonymní píše:
no hele pokud nechceš na pohotovost,tak to nebude tak hrozné..já byla v 5.měsíci,jeli jsme na pohotovost 50km,tam mi řekla,že musím počkat na vytrhnutí do pondělka 8-o Už jsem do sebe opravdu rvala i nějaký prášky na bolest,brufen to nebyl, v lékárně mi poradili něco snesitelnějšího.Ještě v pátek v noci jsem tam volala a škemrala at mě vezmou už v sobotu.Naštěstí to pak polevilo a vydržela jsem do pondělka,ale jiná rada než zubař není.Uleví se hned aspoň.

Tak mě by na pohotovost po minule zkušenosti už nikdo nedostal nepřijemná zubařka!Rvala mi osmičku a špatně mi to umrtvila a rvala mi to za živa takže na pohotovost na dětské odělení v motole me nikdy už nikdo nedostane!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí