Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dobrý den,
jsem ve 26.týdnu těhotenství a pročítám si vás již od začátku,ale až ted jsem se zaregistrovala.Už 5 dní necítím vůbec pohyby.Samozřejmě jsem byla u lékaře a malá je v pořádku.Zkoušela jsem vše,ale prostě nic necítím,ani když si v klidu lehnu a dám ruku na břicho.Pohyby jsem cítila cca od 20.týdne a i před tím byly až na pár vyímek slabounké,ale ted vůbec nic…Zažil jste to někdo?
tak 5. nic to bych byla pěkně v nervu, ale když doktor říkal že je vše ok, třeba má nějaké klidnější období, ale nevím jestli se to stalo třeba i jiným holkám že jim mimina takhle dlouho neozvaly, no možná bch pro jistotu se nechala zkontrovala v porodnici
Midro, miminko se pravděpodobně hýbe v dobu, kdy to nevnímáš, pohybuješ se apod. Pokud ti lékař řekl, že vše O.K., tak to tak bude. Nemůže si dovolit něco zanedbat. Rodila jsem nedávno, pamatuji si své obavy o zdraví miminka, na dlouhé chvíle, kdy jsem čekala, až se pohne. Uvidíš, že vše bude v pořádku a pro uklidnění se ještě nechej vyšetřit. Držím palce a pevné nervy.
Já byla právě dnes v porodnici,moje Mudr.má dovolenou,vše ok,viděla jsem srdíčko i jak se hýbe.Prostě to necítím já,nechápu to…
Pokud dr. tvrdí, že je vše ok., tak asi je, ale pravdou je, že v téhle době jsou mimča nejaktivnější ![]()
Třeba ale mimčo opravdu aktivní když spíš nebo když se pohybuješ…
Muze bejt otoceny nozickama a rucickama t tvejm zadum, pak je to hur cejtit. Nebo ma pred sebou placentu a ta taky tlumi. Moje mamka me necejtila v tehu vubec, byla sem lina (to mi zustalo
) a otocena prave rukama a nohama k pateri. ja cejtila oba kluky dost, byli rukama nohama dopredu, ale zato se blbe rodili, miminko se prave musi otocit jakoby koncetinama k pateri pri porodu. Jeden to nestih uplne a druhej teda jo, ale kvaltoval. A taky jsou z toho krizovy bolesti. Takze jestli je mimi ok bud rada, ze je takhle, bude se mozna lip rodit. ![]()
Neboj, já jsem u prvního těhotenství taky necítila skoro žádné pohyby. Nezažila jsem žádné kopance pod žebra, které by mě v noci budily. Měla jsem strach, byla jsem několikrát u lékaře, vždy vše v pořádku..
Já si myslím, že to kromě vnímání maminky záleží taky na individuální aktivitě plodu..
Druhé těhotenství, to bylo jiný kafe ![]()
Já jsem necítila nikdy skoro nic- byla malinká,kopala dovnitř do břicha a byla hodná- to jí zůstalo- takže když doktor říká,že je to ok- tak má asi pravdu ![]()
děkuji vám za uklidnění…vím,že je vše pořádku,jen na mě koukali jak na blázna,že to prostě musím cítit.A já si taky tak začala připadat
,jsem ráda,že má někdo podobnou zkušenost.
Jestli kope směrem k páteři, tak to nemusíš cítit. Pokud doktor řekl, že je vše ok, tak bud v klidu. Nicméně chápu, že tě to mrzí.
midra píše:
Já byla právě dnes v porodnici,moje Mudr.má dovolenou,vše ok,viděla jsem srdíčko i jak se hýbe.Prostě to necítím já,nechápu to…
třeba se miminko nějak otočilo a kope do míst kde to není tak cítit, přeci jenom tam má ještě nějaké místečko
Pokud bylo vyšetření v pořádku, nedělej si hlavu, však si těch kopanců užiješ ještě dost, že ti to už ani nebude milý:)