Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, najde se mezi vámi někdo kdo poradí? Před dvěma lety jsem úrazem přišla o slezinu. Ted jsem asi měsíc těhu, k dr jdu až za čtyři týdny.. Vůbec mi to nejdřív nedošlo, ale může to mít nějaký negativní vliv na těhotenství? Za celé dva roky jsem na sobě nezpozorovala že by mi ta slezina chyběla, tak funkci snad plně převzala játra, ale ted v těhu nevím jestli to stačí.. Moc děkuji za rady!
Myslím, že když zítra zavoláš svému obvodnímu lékaři, dozvíš se mnohem relevantnější informace než tady.
no myslím že když zavolám svému obvodnímu, nedozvím se vůbec nic
Spíš mne zajímalo jestli tu někde mezi vámi taky někdo není kdo nemá slezinu.. Děkuji
Ahoj, ja bych tohle asi pro jistotu hlasila gynekologovi, a to hned, jak jsi mu oznamila tehotenstvi a on Te objednal za 4 tydny (jestli tomu dobre rozumim).
Myslim teda, ze to zadny problem nebude, ale co kdyby - treba je dobry uzivat nejaky vitaminy apod (nevim,to ted placam). Radeji se na to zeptej gynekologa, ke kteremu chodis, a to co nejdrive, ne az za ty 4 tydny.
Drzim palce !
(mmch, muj starsi syn o slezinu malem prisel letos v zime - uraz na ledu - nastesti byla jen narazena).
At je Ti dobre !!
Ahoj, mě slezinu vyoperovali ve 12ti letech, mám dva chlapečky a obě těhotenství probíhala naprosto normálně a bez omezení
. Při příští kontrole to ale nahlas doktorovi, potřebují mít veškeré informace ohledně zdravotního stavu. Přeji příjemné těhotenství a báječné miminko ![]()
Ahoj, moje maminka taky neměla slezinu, když čekala bráchu. Narodil se skoro čtyřkilový zcela vpořádku a dnes v devatenácti taky vypadá normálně ![]()
Slezina nema s tehotenstvim co delat a vubec to neni nijak potrebny organ.
děkuju všem za rady, při objednávání k dr jsem to nehlásila,protože mi to vůbec nedošlo.. Nechám to ale až na tu kontrolu, zatím (asi 5tt) se necítím nijak špatně..akorát jsem často unavená, ale to je asi normální.. Bylo mi řečeno že slezina je důležitá do 11ti let a pak v těhotenství a jako následky mi určili sníženou imunitu, nicméně nic na sobě nepozoruji.. Uvidím co mi řekne dr.. Díky..
nakukovatelka píše:
Ahoj, ja bych tohle asi pro jistotu hlasila gynekologovi, a to hned, jak jsi mu oznamila tehotenstvi a on Te objednal za 4 tydny (jestli tomu dobre rozumim).
Myslim teda, ze to zadny problem nebude, ale co kdyby - treba je dobry uzivat nejaky vitaminy apod (nevim,to ted placam). Radeji se na to zeptej gynekologa, ke kteremu chodis, a to co nejdrive, ne az za ty 4 tydny.
Drzim palce !
(mmch, muj starsi syn o slezinu malem prisel letos v zime - uraz na ledu - nastesti byla jen narazena).
At je Ti dobre !!
ja o ni málem přišla už v 15, ale to byla také jen zhmožděná.. Pak v těch 21 jsem si ji přepůlila žebrem a to už musela ven
Spíš než ta slezina mi ale mrzí ošklivá jizva co mi zůstala - špatně mi srostla a ted mam strach co to udělá až budu mít pupek… ![]()