Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem ve 14tt a moc bych chtěla znát pohlaví miminka . Doktorka mi řekla že to pujde nejdřív ve 20 tt, mě se to zdá jako neskutečně dlouhá doba, jaké máte vy zkušenosti a kdy ste se dozvěděli jestli děvče nebo chlapeček
Příspěvek upraven 23.07.10 v 11:47
Buď ráda, že máš rozumnou paní doktorku a nestřílí od boku, dokud to pořádně neuvidí, tak to vědět můžeš asi jen z amniocentézy. Tu ti kvůli tomu dělat nebude. Dočkej času jako husa klasu. Uteče to. ![]()
Ahoj,
mě řekli pohlaví ve 13tt, ale to proto, že mám obracenou dělohu, takže mi museli dělat vnitřní UTZ a když jsem byla na NT testu v Brně na Veveří, tak mi dělali taky vnitřní a řekly, že to bude kluk. Na plodovce to pak jen potvrdili - v 18tt. Ale moje doktorka na vesnici, nemá tak dobréj UTZ a pindíka viděla snad až někde kolem 20tt. Tak uvidíš, ale pokud tě poslala doktorka na NT test, což se dělá někde ve 12tt, tak by to teoreticky zjistit měli tam…
Tynkka píše:
Mě to řekl dr v nemocnici 15+3tt
no ona říkala že to je takhle brzy dost nepřesný ale mě by to stejně zajímalo
![]()
Ahoj, myslím,že už to může být vidět na UTZ ve 12tt,ale není to ještě stoprocentní.Já jdu ve 12tt na ten screning UTZ a zkusím se zeptat jestli už něco poznají,jinak si počkám do toho 20tt.
Mě to doktor řekl ve 13tt. Byla jsem na velkém vyšetření v Brně. U prvního mimča jsem se do dozvěděla ale až taky kolem 24tt.
A pokud to chceš vědět, kvůli nakupování věcí, tak nechci strašit, ale já začala až po 20tt, protože do té doby jsou všelijaký testy, u mě třeba ta plodovka a čekání na výsledky… tak jsem si počkala, na potvrzení, že je vše o.k. a pak jsem začala pokukovat a pak jsem už i kamarádkám dovolila, že můžou prckovi něco koupit
Není kam spěchat, opravdu
Já teď začínám 30tt a teprve teď mám pocit, že se to táhne ![]()
ne opravdu to nechchi kvůli nakupování věcí, je to čistě jen moje a manželovo zvědavost proto mě zajímalo v kolikátém týdnu je to možné poznat, je mi jasné že u každého je to jiné ale jsme přeci v diskuzi tak proč se nezeptat
Já budu taky nakupovat až po tom 20tt,ale i tak už mám z minula spoustu veciček od tchýně,jeden velkej pytel. Nakoupím si jen pár nových veciček,když budu chodit s mimískem k dr. Stejně z toho rychle vyroste ![]()
Chápu tě,že tě to zajímá a si zvědavá to já taky,ale musíme si počkat ![]()
já to nemyslela zle
samozřejmě se ptéj a tvoji zvědavost chápu, spíš by bylo asi divný, kdyby vás to nezajímalo
No a na tom NT testu teda bylas? A neřekly ti nic?
já to taky nemyslela zle omlouvám se jestli to tak vyznělo…jaký máš na mysli test?
Dělá se někde ve 12-14tt, je to NT test, posílají na to do větších „nemocnic“ v Brně je to Helios a Prenatal… Záleží, odkud jsi. Tak ti dělají UTZ a kontrolují, zda je vše v pořádku…
ne tak to sem nezažila a ani při prvním dítěti a teď o tom slyším opravdu poprvé