Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Mám dotaz. Jsem 33. týden, druhorodička. Poslední dny pociťuji tvrdnutí břicha, píchání v břiše a od včerejška se ještě přidala jedna zvláštní věc. Při pohmatu kůže kolem pupku je úplně necitlivá - podobné pocity jako když si sáhnete na kůži po znecitlivujícíc injekci. Možná je to normální. Nechci plašit. Díky…
To já když si tam sáhnu tak taky jakoby nic necítím
ale pokud máš bolesti jeď raději na pohotovost ..raději zbytečeně než pozdě sama o tomněco vím..podcenila jsem to a porodila v 32tt
takže radím raději jeť ![]()
Ahoj.
Myslím, že standardní bolesti břicha bez přidružených obtíží jsou v těhotenství normální. Při svém 1.těhotenství mi asi od 22tt tvrdlo břicho, pořád bolelo, různě mě všude píchalo, ale jelikož jsem neměla jiné další problémy (krvácení, otevírání se atd..), tak to dr více nezkoumal a miminko se nakonec narodilo v pořádku. Ohledně té necitlivé oblasti kolem pupíku neporadím, s tím bych asi k dr zašla, ale nemyslím si, že to bude něco vážného,… pro klid duše bych ale o tom svému doktorovi řekla. Každopádně přeji pohodový zbytek těhotenství:-).
Kobricka píše:
Ahoj.
Myslím, že standardní bolesti břicha bez přidružených obtíží jsou v těhotenství normální. Při svém 1.těhotenství mi asi od 22tt tvrdlo břicho, pořád bolelo, různě mě všude píchalo, ale jelikož jsem neměla jiné další problémy (krvácení, otevírání se atd..), tak to dr více nezkoumal a miminko se nakonec narodilo v pořádku. Ohledně té necitlivé oblasti kolem pupíku neporadím, s tím bych asi k dr zašla, ale nemyslím si, že to bude něco vážného,… pro klid duše bych ale o tom svému doktorovi řekla. Každopádně přeji pohodový zbytek těhotenství:-).
ahojky mam jen dotaz jsme ve 29 tydnu a ted druhy den me divne sice slabě pocituji v podbřišku jako bych měla dostat menstruaci měla jsem to nekdy ve 3 mesici prej to tak ma byt mate nekdo s tim zkušenost dekuji ![]()
Ahojky těhulky chtěla sem se zeptat jsem ve 34tt a asi 2 dny jsem měla tlaky pod bříškem kdyš sem seděla a stala sem tak mne to bolelo, a dneska mne začalo píchat v břísku ale pocelím a strašně to bolelo chvilku asi 5 min mne to bolelo slabě a pak zas hodně silne nevim co to je jsem prvorodicka tak jestli nekdo muže poradit co to je jinak děkuji moc a preji pěkne tehotenství
Ahoj holky, taky mě píchá a bolí v podbřišku, jsem prvor. 33.tt
![]()
Ahoj holky, jsem 33tt a poslední 3 dny me boli kolem pupíku..ale jen když si na to místo sáhnu. Jsem druhorodicka, tak nechci plasit. Myslíte si, ze je to ok.. Na kontrolu jdu ve středu.
@Jancaqa pokud se to neopakuje v pravidelných intervalech, netvrdne břicho atd, tak je to v pohodě. Pokud váháš, zajeď do špitálu ![]()
@Jancaqa nemáš tam napresované mimino? Jsem ve 28.tt a mám něco podobného. Ale dítě tam má zadek, pokud se protáhne a já se tam dotknu, tak to hodně bolí. Ale je to jen v daném místě. Řešila bych pravidelné tvrdnutí.
Děkuji za odpovědi. Tvrdnuti bříška mám díky bohu málo kdy. Včera jsem mluvila s porodní asistentkou a říkala mi, ze je to tím, jak se tam mimi protahuje… Ufff
dnes už jsem bez bolesti ![]()