Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mela jsem to, co popisujes, cele detstvi. Ve 12 mi vyndali slepaka a mam pokoj. Podle doktora to bylo tim.
@Billi píše:
Mela jsem to, co popisujes, cele detstvi. Ve 12 mi vyndali slepaka a mam pokoj. Podle doktora to bylo tim.
Aha, díky
@sieta.m ja mela jeste 3× do mesice problem, ze jsem zdanlive bez duvodu problila celou noc, motala se mi hlava, nemohla jsem vstat, jak mi bylo zle.
Slepaka mi vyndavali tesne pred prasknutim, ani se ho nesnazili rozhanet.
Ahojte. Syn 4,5 let si už cca týden stěžuje na bolest břicha okolo pupíku. Ale nestěžuje si celý den jen nárazově. Chodí pravidelně kakat, baští taky dobře, hraje si. Bavila jsem se o tom i ve školce. Tam mi řekli, že funguje stejně jako jindy, že na něm nic nepozorovali. Teď před chvílí se lehl, že ho bolí bříško a že určitě nepůjde do školky. Takže nevím jestli plašit nebo je to kvůli tomu, že chce zůstat doma. ![]()
@26lenka tak to máme ůplně stejné. Dcera, 4,5 roku a taky ji to bolí kolem pupíku. Taky si vzpomene jen občas, ji i kadí normálně. Akorát do školky se těší. Ale malá měla před dvěma týdny ATB, a ikdyž jsem dávala probiotika, tak Dr říkal, že je to nejspíš po nemoci. Mám počkat 14dní a když se to nezlepší, bude to nějak řešit. Bříško jí mačkal a bylo OK. Tak jsem zvědavá, jak se to vyvrbí.
@Daduka Míša má taky školku rád. Dnes ráno se mě ptal jestli půjde do školky, že by tam chtěl.
Teď mi zas říkal, že chce zůstat doma.
@26lenka tak pokud chodí do školky rád, tak bych to viděla tak, že mu opravdu asi není dobře ![]()
@Daduka ležel asi 20 minut, už zase lítá jak černá ruka.
Člověk aby se v nich vyznal. ![]()
Dobry den, chtela jsem se zeptat jak vam to dopadlo. mame ted upne stejny problem se synem 6 let. jsem uz dost bezradna. dekuji moc
Ahoj, dcera 4 roky si už v srpnu stěžovala na bolení břicha, nevolnost. Pediatra prohmatala břicho, nasadila dietu a probiotika. Asi během týdne to postupně přešlo.
Další podobný problém koncem listopadu. Velké bolesti břicha, kroutila se, teplotu neměla, nezvracela a a neměla průjem, jen nevolnost. Jeli jsme na pohotovost (byl víkend), tam ji v rychlosti prohmatali a výsledek stejný-dietní opatření.
Před 3 dny ji to chytlo opět, teď k tomu mírně zvýšená teplota 37,5 a zvracení. Jeli jsme opět na pohotovost a zase to stejné.
Absolvovali jsme mezi tím vyšetření na potravinové alergie a vše bylo negativní.
Posledně jsme mysleli, že hraje roli i psychika, že nechce do školky. Ale teď ví, že žádná školka 2 týdny nebude a stejně ji břicho trápí.
Teplé obklady nepomáhají, zvládá jen slabý černý čaj po lžičkách, nemá na nic chuť.
Jak byste postupovali dál? Máme o ní strach.
Na pohotovosti bych si požádala minimálně o CRP a sono břicha. Divím se, že vás s malým dítětem takto v podstatě „odbyli“. Řešili jsme něco podobného a měla jsem dojem, že u bolestí břicha u dítěte si nedovolí nic zanedbat. Vyšetřili dceru bříško pohmatem, per rectum, CRP, sono a i když se nic neprokázalo, po 24 hodinách znovu na kontrolu.
Pijete vodu z kohoutku nebo balenou? Zkuste kdyžtak přejít na balenou kojeneckou. Vám ostatním nemusí nic být ale polud je citlivá může být problém právě i voda.
Prosím, řekněte mi, jaké důvody můžou mít občasné bolesti břicha u 11-letého dítěte, pokud vynecháme možnost od psychiky? K Dr půjdeme, ale já už se děsím možnosti celilakie
. Syn má plus mínus nepravidelné bolesti břicha od dětství, ale nepřikládala jsem tomu důležitost, protože to bylo nějakou dobu, pak pár týdnů klid, mně jako děcko taky bolelo břicho a jeho otce bolelo až do dospělosti, takže nevím, jestli jen nepodědil sklony. On má teda i celkově slabší žaludek, vím, že když jde na oslavu narozenin kamarádovi, tak pro jistotu mu dávám kýbl k posteli, protože chlebíčky, zákusek, tyčinky na jedné hromadě s ním umí divy. Ale většinou, když už se vyblil, tak pak byl v poho. Jenže to prokleté břicho ho poslední dobou bolí třeba i 2× týdně. Ale vždy prospíval, roste i přibírá dle tabulek, docela sportuje, jediné s čím má problém, je dodržovat pitný režim, málo pije, musím ho nutit, myslíte, že to může mít vliv? Stolice bývá taková i maková, nekdy je zašpuntovaný tvrdýma bobkama a když je vykadí, pak se třeba spustí průjem. Né vždy. Půjdu s ním na výtěr, vezmu moč a poprosím, ať mu vezmou krev a budu doufat. Jen mě zajímá, zda měl někdo s dítětem podobné problémy a nakonec to dobře dopadlo?