Rady, jak srážet teplotu?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
168
4.3.13 20:49

Rady jak srážet teplotu?

Maminky prosim Vás jak srážíte teploty u dětí? Zábali, ocet atd prosim moc o rady muj rok a pul starej synek si prodělal febrilní křeče a od té doby měl teplotu už hodněkrát nevim jak se dá srážet kromě čípku a sirupu. Díky za vaše zkušenosti a rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka1
4.3.13 20:50

Namocit ponozky a na nozky s nimi.

• Citovat
  • Upravit
4.3.13 20:52

Ještě moje maminka mi radila udělat takové jakoby „ponožky“ z tvarohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684

Moje dcera měla nedávno teplotu 39,4,volala jsem doktorovi zda mám udělat studený zábal, pamatuji si že mi ho mamka dělávala když jsem byla malá, hrozný šok pro tělo. K mému údivu mi řekl, že teplotu srazím vlažnou sprchou :nevim: opravdu jsem to slyšela poprvé, vždy jsem myslela ledovou vodu.
A opravdu jsem jí teplotu tou vlažnou sprchou srazila na 38,1 :)
Takže za mě, vlažná sprcha a nebo ponožky do octa a pak šup na nohy, ale pozor, ocet změkčuje kosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
@Timinka píše:
Namocit ponozky a na nozky s nimi.

přesně tak, to zabere vždy. za 20 min sundat, když to nepomohlo tak znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.3.13 21:02

Každé 3 hodiny dávám léky-paralen, nurofen na střídačku, pokud nezabere-celkový zábal. Pokud teplota stejně nejde dolů, mám diazepam tabletky, který kvůli prevenci febrilních křečí dám. (obě děti mi trpely na horečky, u syna horečka 40,3, dcerka stále nemocná od 4 měsících, horečky 40)

Příspěvek upraven 04.03.13 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
4.3.13 21:04

Zkus si zadat do hledání slovo horečka a vyjede ti strašně moc diskuzí… v nich najdeš spoustu dobrých rad a vysvětlení, odkdy srážet, jak srážet, kdy se co smí, kdy ne.
Pokud ale prodělal malý křeče, určitě dáváš Diazepam?
pár jednoduchých zásad - možná znáš, možná ne - srážet nad 38, ve tvém případě podávat Diazepam.
Po 3-4 hodinách je možné střídat Paralen/Nurofen (rozdílné účinné látky).
Dobře zabírají octové ponožky - do půl litru vlažné vody nalít 6 lžic octa, namočit ponožky, na ně dát ještě jedny suché, po 10 minutách vyměnit, zopakovat 3×.
Vlažná sprcha nebo koupel je opravdu lépe snášena než zábal - ale pozor, voda musí být jen o něco málo chladnější než tělo, tzn ne studená, aby nedošlo k příliš rychlému zchlazení s možným následkem křečí. tzn dítě má horečku 38,5 - voda by měla mít o cca 1-2 stupně méně, koupat 10-15 minut, možno zopakovat taky 3×.
U všeho zchlazování dítě nesmí mít studené končetiny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19160
4.3.13 21:04

Já dostala takový manuál od doktorky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.3.13 21:05

A s těmi ponožky-je to dobré, ale pouze v případě, kdy už „hoří celé tělo“. Horečka má totiž dvě fáze. V té první jsou končetiny úplně ledové, jen hlava hoří, to se ještě namáčet končetiny nedoporučuje. No a v té druhé-kdy se už celé tělo rozpálí(značí, že tělo už dosáhlo teplotní špičky), je dobré to na ty končetiny dát. Ale při velmi vysoké horečce je lepší už celkový zábal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
4.3.13 21:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
4.3.13 21:06
@terezka24 píše:
Moje dcera měla nedávno teplotu 39,4,volala jsem doktorovi zda mám udělat studený zábal, pamatuji si že mi ho mamka dělávala když jsem byla malá, hrozný šok pro tělo. K mému údivu mi řekl, že teplotu srazím vlažnou sprchou :nevim: opravdu jsem to slyšela poprvé, vždy jsem myslela ledovou vodu.
A opravdu jsem jí teplotu tou vlažnou sprchou srazila na 38,1 :)
Takže za mě, vlažná sprcha a nebo ponožky do octa a pak šup na nohy, ale pozor, ocet změkčuje kosti

Ano je to tak, na zábal vlažnou vodu. Ponechat tak patnáct minut. Pokud teplota neklesá, tak opakovat.
Jinak já malýmu octem chodidla a dlaně jen potírám. Taky se doporučuje vypít kyselé mléko- to u větších dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
4.3.13 21:08

@veny1
No vidiš a já to slyšela poprvé. Dcera šla tedy pod sprchu, tam byla asi 10min a teplotu to srazilo, ale jí je 8 let, proto sprcha místo úplného zábalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
4.3.13 21:09

@terezka24 Já bych to taky nevěděla. Když měl syn nedávno vysoké horečky, tak jsem na internetu hledala všechno možný, co by srazilo teplotu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
4.3.13 21:13

@veny1
Také sme hladeli na netu, většinou tam právě byli ledové zábali a nebo ocet :nevim:
Zase sme o něco chytřejší.
Já si pamatuji jen ledové prostěradlo, na to teplá deka a do postele, vždycky jsem u toho řvala jak hysterka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
4.3.13 21:15

@safounek Koupel nebo sprcha. Ale teplota vody musí být maximálně o 2° nižší, než teplota těla, jinak by to byl pro tělo moc velký šok.
Jinak nevím, jestli o tom víš, ale sirupy můžeš kombinovat, jenom musíš dodržovat intervaly - druhou dávku Panadolu můžeš dát nejdřív po 6 hodinách od první, u Nurofenu je to 8 hodin. A Nurofenu se dává tolik ml, kolik je polovina váhy dítěte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí