Rady, jak srážet teplotu?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25085
17.6.13 10:54

@evulkanov Tak to není tak moc, počkej až prášek zabere. Zkus do něj dostat tekutiny, teď může mít vyšší teplotu navíc kvůli těm hicům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
17.6.13 11:00

@avm3 no jeste teplotu nemel, tak jsem takova vyjukana… ale oči má jak nemocné:-( zkusim mu zmerit teplotu za chvili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
17.6.13 11:14

@evulkanov
Ahoj,
taky jsem byla vyjukaná, když naše malá měla poprvé horečku nad 39.
Po přečtení knížky „Dítě je nemocné! Co mám dělat?“ konkrétně část o horečce jsem se uklidnila.
Jen malé postřehy z této knížky:
Nebojte se horečky, ale pozorně sledujte celkový stav dítěte! (když si hraje, je to dobrý)
Měřte pravidelně teplotu
Důležitý je přísun tekutin - s jídlem si nelamte hlavu!
Klidně venku z postýlky, ale v ponožkách!

Tak držím pěsti, ať to brzy přejde a je vše zase OK. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.6.13 11:25

@evulkanov u dětí se bere horečka až od 38,5.. Nech ho být, ať hodně pije, můžeš ho ochlazovat třeba mokrou plínou.. Děti snáší horečky většinou daleko lépe než my..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
17.6.13 13:29

Tak po Nurofenu teplota klesla a ted zas stoupá. můžu kombinovat nurofen čípky a paralen čípky? nurofen čípek jsem dala v 10.45, jestli mu ted vyskoci zas vysoko, muzu dat paralen cipek? u nurofenu je napsano, ze se ma pockat min.6 hodin…diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Já
17.6.13 14:22
  • Citovat
  • Upravit
6077
17.6.13 21:30

@evulkanov Já bych to s těmi čípky zas moc nepřeháněla. Tuším, že se stejně můžou dávat tři denně. Záleží jak moc velkou teplotu má, do 39 bych nedělala nic. Tou teplotou se ničí bacily, když se bude pořád srážet, je to nekonečný kolotoč. Pokud má vysokou 39 a víc, dala bych radši vlažný zábal nebo vlažnou sprchu. To je daleko účinnější. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
18.6.13 07:41

Tak já nevím. někdo říká srážet už od 38, někdo až od 39… malý měl včera 38,6, nasadila jsem čípky a zdrav. sestra na detskem - znama - mi doporucila taky stridat ty cipky co 3 hodky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.6.13 08:51

@evulkanov já se řídím tím, jak to dítě snáší.. Malá má za sebou zánět průdušek, kdy jen ležela, nepila, padaly jí oči, už jsem skoro chtěla jet do nemocnice na kapačky.. Pak se chytla na prso a už jí bylo líp. Fakt to snášela špatně, takže jsem srážela a střídala Paralen a Nurofen po těch třech čtyřech hodinách. Pak měla angínu, horečky snad ještě vyšší, ale normálně si hrála, dokonce jedla.. Takže jsem se jí akorát snažila udržet v klidu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
18.6.13 12:35

@gabriela82 tak jsem zkusila nechat maleho pri teplote 38,2 bez cipku, za chvili vystoupila 38,6 a to uz lezel jak placka a plakal, tak jsem mu cipek dala. pak nez zabral, jsem ho konejsila na sobe na hrudi v kresle, pak se mu udelalo tak za hodku lepe. po 3 hodinach má 38, ale zatím nechavam bez cipku. ted po obede usnul, tak uvidim, co pak. jinak chut k jidlu ma - sunar rano, svacinu dopoledne a obed snedl jakoby nic. tak nevim. pokud teplota nepovoli do zitrka, uz budu volat stejne doktorce… zuby nevim - natekle dasne ma, ale to už má dlouho… ach joooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
18.6.13 12:43

A muzu kombinovat calgel na dasne a ten paralen a nurofen cipky? nevadi to nicemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
18.6.13 13:43

@evulkanov A co zkusit ty zábaly??? :palec: Na chut k jídlu se vyprdni, v těhle hicech je nejdůležitější pitný režim, v horečkách obzvlášt. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí