Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych ji tam dotáhla klidně násilím. Bolesti břicha nejsou žádná legrace.
Toto bych rozhodně nenechávala na ni a k lékaři ji prostě dotáhla.
Když to trvá tak dlouho, tak to akutní zánět slepého střeva asi nebude. Když nechce, aby na ni PLDD sahal, tak bych raději do ordinace ani nechodil. Vyšetření břicha „na dálku“ nelze provést. Bez fyzikálního vyšetření PLDD zřejmě ani nenapíše žádanku na odběry, protože klinické vyšetření je základ.
Pokud se bojí fyzikálního vyšetření jako čert kříže, lze udělat odběry v režimu samoplátce (pokud by PLDD nechtěl dát žádanku na odběry „jen tak bez vyšetření v ordinaci“).
Chápu to správně, že dcera nesnese žádné doteky od cizího člověka?
Tohle bych se určitě snažila řešit s psychologem, nějak dceru namotivovat, ať to zkusí.
Dceru chápu, sama mám podobný problém.
@Anonymní píše: Více
nepsala jsi tu už s tím, že jste zvažovali pohotovost?
@Keyllah píše: Více
Myslím, že to bylo něco jiného, tam dcera nechtěla prozradit, co jí je. Na pohotovost jeli.
Zdravím maminky, prosím, co byste dělali v této situaci? Dcera si již pár měsíců stěžuje na bolesti břicha a křeče, pocity na zvracení, průjmy střídavě se zácpou. Je už z toho nešťastná, já nejdřív přemýšlela, jestli to nemůže mít psychické, jelikož měla teď dost těžký období, ale trvá to už dost dlouho, jí to viditelně omezuje a přecijen bych chtěla alespoň zajít k praktické, aby to náhodou opravdu nebylo něco organického. Co tak vím, mojí kamarádce se takto projevovala celiakie, i když to samozřejmě může být i něco jiného. Ovšem ona nikam nechce a já nevím co s tím teď dělat. Vím že zákonný zástupce jsem pořád já, na druhou stranu v tomhle věku ji nebude násilím tahat do auta, že prostě pojedeme a bez diskuze. Podle mě je už dost stará na to, aby chápala, že když mám potíže, musím jít k lékaři, protože jinak nezjistím co je způsobuje a není možné s tím něco udělat, že snad takto nechce trpět věčně. Ona se pak tedy rozbrečela, že nechce aby na ní někdo sahal a že to jí určitě bude chtít prohmatat břicho. Nevím co se stalo, nikdy taková nebyla. Ale ani k tomu psychologovi nechce, k tomu ji už vůbec nedonutím a upřímně ani nechci, i když mě to hodně mrzí. Nějaké tipy jak to vyřešit? Nebo alespoň jak jí můžu podpořit, motivovat? Moc děkuju
Anonym - info o zdravotním stavu dcery