Bolesti břicha u šestnáctileté dcery, nechce jít k lékaři

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.9.25 14:02

Bolesti břicha u šestnáctileté dcery

Zdravím maminky, prosím, co byste dělali v této situaci? Dcera si již pár měsíců stěžuje na bolesti břicha a křeče, pocity na zvracení, průjmy střídavě se zácpou. Je už z toho nešťastná, já nejdřív přemýšlela, jestli to nemůže mít psychické, jelikož měla teď dost těžký období, ale trvá to už dost dlouho, jí to viditelně omezuje a přecijen bych chtěla alespoň zajít k praktické, aby to náhodou opravdu nebylo něco organického. Co tak vím, mojí kamarádce se takto projevovala celiakie, i když to samozřejmě může být i něco jiného. Ovšem ona nikam nechce a já nevím co s tím teď dělat. Vím že zákonný zástupce jsem pořád já, na druhou stranu v tomhle věku ji nebude násilím tahat do auta, že prostě pojedeme a bez diskuze. Podle mě je už dost stará na to, aby chápala, že když mám potíže, musím jít k lékaři, protože jinak nezjistím co je způsobuje a není možné s tím něco udělat, že snad takto nechce trpět věčně. Ona se pak tedy rozbrečela, že nechce aby na ní někdo sahal a že to jí určitě bude chtít prohmatat břicho. Nevím co se stalo, nikdy taková nebyla. Ale ani k tomu psychologovi nechce, k tomu ji už vůbec nedonutím a upřímně ani nechci, i když mě to hodně mrzí. Nějaké tipy jak to vyřešit? Nebo alespoň jak jí můžu podpořit, motivovat? Moc děkuju
Anonym - info o zdravotním stavu dcery

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1817
1.9.25 14:08

Na gynekologii chodí pravidelně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35435
1.9.25 15:16

Já bych ji tam dotáhla klidně násilím. Bolesti břicha nejsou žádná legrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
1.9.25 15:22

Toto bych rozhodně nenechávala na ni a k lékaři ji prostě dotáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
1.9.25 15:55

Když to trvá tak dlouho, tak to akutní zánět slepého střeva asi nebude. Když nechce, aby na ni PLDD sahal, tak bych raději do ordinace ani nechodil. Vyšetření břicha „na dálku“ nelze provést. Bez fyzikálního vyšetření PLDD zřejmě ani nenapíše žádanku na odběry, protože klinické vyšetření je základ.

Pokud se bojí fyzikálního vyšetření jako čert kříže, lze udělat odběry v režimu samoplátce (pokud by PLDD nechtěl dát žádanku na odběry „jen tak bez vyšetření v ordinaci“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 19:09

Chápu to správně, že dcera nesnese žádné doteky od cizího člověka?
Tohle bych se určitě snažila řešit s psychologem, nějak dceru namotivovat, ať to zkusí.
Dceru chápu, sama mám podobný problém.

• Citovat
  • Upravit
8302
1.9.25 19:17

Tys už tady psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40881
1.9.25 19:19
@Anonymní píše: Více

nepsala jsi tu už s tím, že jste zvažovali pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 19:32
@Keyllah píše: Více

Myslím, že to bylo něco jiného, tam dcera nechtěla prozradit, co jí je. Na pohotovost jeli.

• Citovat
  • Upravit
4147
1.9.25 20:44

Bez diskuze k lekari. Co kdyz neco zanedbate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí