Bolesti lýtek

233
25.8.10 06:47

Bolesti lýtek

Prosím poradte mi již asi 14 dní mě hodně bolí lýtka přes den v noci pořád..jako bych běhala maraton.Unavená jsem je to děs..stále mám potřebu nohy protahovat atd. atd. Nemáte s tím zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
243
25.8.10 06:54

Ahoj, mám s tím taky problémy, jediný co mi pomáhá je masáž. Pravidelně chodím k jednomu Číňanovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
25.8.10 07:12

Odzkoušené to nemám, ale jednou četla jsem četla, že je to málo horčíku v těle :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
25.8.10 07:30

Ahoj,mám to taky a bolí mě i kotníky k tomu,prý doplňovat vitamíny mě řekla Mudra,B-komplex,ale mě to teda nepomáhá :roll:

• Citovat
  • Upravit
21548
25.8.10 07:46

jojo, znám. chytne mě nejdřív křeč a pak to bolí jako po velké námaze. dostala jsem na to od doktorky hořčík. a pomáhá. jinak moje obvoďačka ještě doporučila vápník, ten na chvilku taky zabral. ale pozor, nemá se brát najednou vápník a hořčík - vážou se na stejné receptory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
savina
25.8.10 07:54

jojo - říká se že „bolí žíly“, takovej jako bolavej tlak, taky mě bolí běháky jak blázen, hlavně ráno, když musím vstávat
pomáhá mi mít v noci nohy něčím podložený (zvednutej rošt u nohou nebo si dát pod nohy srolovanou deku/polštář apod.), může pomoct hořčík a taky si nohy ve dne zabandážovat - třeba v podvečer si je už musim stahnout (mám kompresní punčochy nebo stačí normálně elastickým obinadlem, koupit co největší šířku a od kolen po kotníky omotat), je na to cvik: stoupni si čelem ke zdi na vzdálenost natažených rukou, rukama se natahni na zeď, opři se o ní rukama a dělej jakoby kliky o zeď s tím, že paty jsou na zemi, tzn. že jakoby děláš fajfky, že se ty lejtka protahujou, příjemný je střídavě vždycky jednu nohu jakoby zanožit hodně dozadu a pérovat na chodidle (patou k zemi) a tím taky protahovat zadní část lejtek … obdobně se do dá protahovat i bez zdi, že jednu nohu hodně daleko za sebe zanožíš a snažíš si stoupnout na patu tý nohy

hodně zdaru :-)

• Citovat
  • Upravit
9784
25.8.10 09:03

Petuno, mně pomáhá rybí olej (Maxicor) v kombinaci s vápníkem. Mám to doporučené z neurologie, hořčík mi nezabíral a tohle je fakt super, i na noční křeče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
25.8.10 09:04

Znám, trápilo mě to jednou snad půl roku v kuse :? Pořád jsem nohy cítila, protahovala, a bylo to děsně nepříjemné :?
Zkus doplnit hořčík, nohy vyvyšovat, masírovat.
Mě to teda odeznělo samo, takže nevím, co pomohlo ani čím to bylo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6169
25.8.10 09:35

Já jsem pro Hořčík...........mě pomohl a moc nestojí---takový ty šumivý tablety co koupíš i v potravinách… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
25.8.10 09:45

jen mě napadlo - nemáte v rodině problémy s křečovými žílami?

Bolesti lýtek, především v noci, mohou značit problémy s vnitřními křečovými žílami :think: Pokud tě to trápí dlouhovdobě aniž bys přes den sportovala, posilovala, došla bych si s tím pro jistotu k doktorovi, vyšetří tě a budeš mít klid.

Jinak samozřejmě ty cviky a vitamíny neuškodí, naopak cvičení, podkládání a bandáž působí preventivně.

jo a proti tzv těžkým nohám je dobrý přes den nesedět dlouho s nohou přes nohu, když sedíš, tak občas procvičit - pata/špička; kroužky; nebo úplně obyčejně při sedu na židli jen střídavě stoupat nohama na špičku a zase položit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
16.9.14 22:26

Ahoj, ctvrty den me vecer, kdyz uz lezim boli lytka :nevim: jakoby ty nohy trnou, az mravenci.. cim to muze byt?? Horcik uzivam necely mesic, takze nedostatek to asi nebude :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.3.16 13:09

Moje kamarádka studuje akupunkturu a říkala, že veprostřed lýtka je bod na žlučník, když nám na něj máčkla-nejlíp kleknout na postel s ťapkami dolu-tak jsme bolestí vylítli, tak pěstí nebo palcem se takto masíruje a taky pomáhá dieta na žlučník..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast