Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím poradte mi již asi 14 dní mě hodně bolí lýtka přes den v noci pořád..jako bych běhala maraton.Unavená jsem je to děs..stále mám potřebu nohy protahovat atd. atd. Nemáte s tím zkušenost?
Ahoj, mám s tím taky problémy, jediný co mi pomáhá je masáž. Pravidelně chodím k jednomu Číňanovi
Odzkoušené to nemám, ale jednou četla jsem četla, že je to málo horčíku v těle ![]()
Ahoj,mám to taky a bolí mě i kotníky k tomu,prý doplňovat vitamíny mě řekla Mudra,B-komplex,ale mě to teda nepomáhá ![]()
jojo, znám. chytne mě nejdřív křeč a pak to bolí jako po velké námaze. dostala jsem na to od doktorky hořčík. a pomáhá. jinak moje obvoďačka ještě doporučila vápník, ten na chvilku taky zabral. ale pozor, nemá se brát najednou vápník a hořčík - vážou se na stejné receptory.
jojo - říká se že „bolí žíly“, takovej jako bolavej tlak, taky mě bolí běháky jak blázen, hlavně ráno, když musím vstávat
pomáhá mi mít v noci nohy něčím podložený (zvednutej rošt u nohou nebo si dát pod nohy srolovanou deku/polštář apod.), může pomoct hořčík a taky si nohy ve dne zabandážovat - třeba v podvečer si je už musim stahnout (mám kompresní punčochy nebo stačí normálně elastickým obinadlem, koupit co největší šířku a od kolen po kotníky omotat), je na to cvik: stoupni si čelem ke zdi na vzdálenost natažených rukou, rukama se natahni na zeď, opři se o ní rukama a dělej jakoby kliky o zeď s tím, že paty jsou na zemi, tzn. že jakoby děláš fajfky, že se ty lejtka protahujou, příjemný je střídavě vždycky jednu nohu jakoby zanožit hodně dozadu a pérovat na chodidle (patou k zemi) a tím taky protahovat zadní část lejtek … obdobně se do dá protahovat i bez zdi, že jednu nohu hodně daleko za sebe zanožíš a snažíš si stoupnout na patu tý nohy
hodně zdaru ![]()
Petuno, mně pomáhá rybí olej (Maxicor) v kombinaci s vápníkem. Mám to doporučené z neurologie, hořčík mi nezabíral a tohle je fakt super, i na noční křeče.
Znám, trápilo mě to jednou snad půl roku v kuse
Pořád jsem nohy cítila, protahovala, a bylo to děsně nepříjemné ![]()
Zkus doplnit hořčík, nohy vyvyšovat, masírovat.
Mě to teda odeznělo samo, takže nevím, co pomohlo ani čím to bylo ![]()
Já jsem pro Hořčík...........mě pomohl a moc nestojí---takový ty šumivý tablety co koupíš i v potravinách… ![]()
jen mě napadlo - nemáte v rodině problémy s křečovými žílami?
Bolesti lýtek, především v noci, mohou značit problémy s vnitřními křečovými žílami
Pokud tě to trápí dlouhovdobě aniž bys přes den sportovala, posilovala, došla bych si s tím pro jistotu k doktorovi, vyšetří tě a budeš mít klid.
Jinak samozřejmě ty cviky a vitamíny neuškodí, naopak cvičení, podkládání a bandáž působí preventivně.
jo a proti tzv těžkým nohám je dobrý přes den nesedět dlouho s nohou přes nohu, když sedíš, tak občas procvičit - pata/špička; kroužky; nebo úplně obyčejně při sedu na židli jen střídavě stoupat nohama na špičku a zase položit
Ahoj, ctvrty den me vecer, kdyz uz lezim boli lytka
jakoby ty nohy trnou, az mravenci.. cim to muze byt?? Horcik uzivam necely mesic, takze nedostatek to asi nebude ![]()
Moje kamarádka studuje akupunkturu a říkala, že veprostřed lýtka je bod na žlučník, když nám na něj máčkla-nejlíp kleknout na postel s ťapkami dolu-tak jsme bolestí vylítli, tak pěstí nebo palcem se takto masíruje a taky pomáhá dieta na žlučník..