Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím.. Ano taky to mám v noci me bolí nohy od hýždí přes zadní stehna až k lýzkům dolů.. Nevím proč ale je to asi chřipkovým stavem který ted mám.. Začla me trápit chřipka teda zimnice z neděle na ponděli p pak se přidalo 38,5 C ale nohy za mlýn bolet az od úterý odpoledne.. Je to nic moc no.. Jakoby pocitově nedokrvené mravenčeni…v jakékoliv poloze.. Uz aby to přestalo.. ![]()
Zdravím.. Ano taky to mám v noci me bolí nohy od hýždí přes zadní stehna až k lýzkům dolů.. Nevím proč ale je to asi chřipkovým stavem který ted mám.. Začla me trápit chřipka teda zimnice z neděle na ponděli p pak se přidalo 38,5 C ale nohy za mlýn bolet az od úterý odpoledne.. Je to nic moc no.. Jakoby pocitově nedokrvené mravenčeni…v jakékoliv poloze.. Uz aby to přestalo.. ![]()
Dobrý den můj 6 letý syn prodělal chřipku. Vše bylo v pořádku, až nyní si stěžuje na bolest v lýtkách a špatně se mu chodí. U lékaře jsme byli, crp 8 a prý se jedná o zánět po chřipce. Prosím o váš názor. Děkuji
@ritulinka Zda se jedná o zánět po chřipce tak co vám na to řekla doktorka? ![]()
A ma to lecit jak? Zanety svalu po chripce byt skutecne muzou. Casto je to dokonce srdecni sval nebo pak zanety ucha,kloubu.Je potreba dodrzet lecebny rezim a prisny klid
@ritulinka Težko ríct, ale já prodelala nekdy pred 5 lety chripku(jakože fakt brutální, tři týdny jsem byla doma v posteli, jak moc mi bylo zle) a jeste asi dalsi tri týdny me také strasne bolely nohy. Žive si to pamatuji, bolely me i stehna, i lýtka…Doktorka mi rikala, že telo se stále jeste vyrovnává s tim virem, je oslabené a musim tomu dát cas.Tot moje zkusenost
Můj syn měl to samé, doktorka nás okamžitě hnala na krev. Může se opravdu jednat o zánět svalů, což je docela častá komplikace po chřipce. Ale divím se, že vás neposlala na odběry. U nás stačilo hodně pít a dodržet absolutní klid, ale někdy je potřeba i hospitalizace a infuze.
Ano, moje dcera to teď také prodělává…nemocná od min. neděle, ve čtvrtek už ok bez teplot a v patek obří bolest nožek, ani se nepostavila…
Léčba je absolutní klid na lůžku, nurofen v max. možné davce a hodně opravdu hodně pít, sledovat močení…ty rozpadove enzymy ze svalů můžou ucpavat ledviny, proto je tak důležitý pitny režim…my jdem teda i na kontrolní odběry zítra. Ale je jo o hodně lépe..uz to skoro neboli…tak ať mate taky co nejklidnejsi průběh
Dobrý den, můžu se zeptat, jak dlouho vás bolesti nohou trápily a zda jste se jich zbavili bez následků?
@hanisv ahoj také to řeším. Bolesti celých nohou. Nejintenzivnější je to pod koleny. A tebe to trápilo jak dlouho? Pomohlo něco?
@Kikisa311 trápilo mě to pár dní, pomohl rozpustný hořčík. Tak ať pomůže i tobě.
![]()
Tak se hlásím..minulý pátek mi diagnostikovali chřipku, 3 dny v kuse vysoké horečky, nechutenstvi, kašel, škrábání v krku a celková slabost a hrozná únava. Aktuálně horečky ne, jen častá bolest hlavy, kašel pořád a slabost v nohou, že mám dojem, že se neudrzim, což neznám, já jsem velká turistka. Není to ani bolest, spíš slabost. Začlo to ve stehnach a jde to k lýtkům na zadní části, dnes jsem byla na kontrole u doktora a blbec, nespomenula jsem to, tak to budu sledovat, kdyby se to moc zhoršilo, tak to budu řešit, snad to pomine
Zdravím,
od rána mě pobolívají obě nohy. Bolest začala pod kolenama (tam je nejintenzivnější), postupně se přidala lýtka a zádní část stehen. Svaly namožené nemám. Ležíme doma s chřipkou. Horečky jsem neměla, jen mě pobolívá v krku. Může to být následek chřipky? K chřipkové únavě svalů bych to ale nepřirovnala. Je to taková lehká dlouhodobá křeč nebo pocit nedokrvení. Bolest je intenzivní i v klidu. Zkoušela jsem rozpustné magnesium. Mám strach, abych něco nepodcenila, nemocná nebývám, nemám s chřipkou moc zkušenosti.
R.