Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer, omlouvám se za toto téma ale je to pro mě momentálně moc těžké. Umírá mi kamarádka, smrt může nastat v nejbližších hodinách
dnes jsem u ní byla, udržují ji v umělém spánku
když jsem přišla, měla mokré oči, myslela jsem proboha ona pláče…
vzala jsem papírový ubrousek, aby jsem jí utřela oči a zjistila jsem, že to nejsou slzy…jen měla ty očíčka slepená nějakou modrou průsvitnou barvou…
nevíte někdo prosím proč to má na očíčkách, proč je má slepené…
sestřičky mě k tomu moc neřekli, jen, že to má tak být…já nevím proč jí je slepovali…
,ani se na mě už nepodívá a neusměje se
spinká…
seděla jsem u ní, odpojily jí ze všech přístrojů, jen dýchá pomocí nějakého přístroje, čekají, až to srdíčko vzdá, nebo co proboha
kamarádky rodiče jsou u ní, chtějí u ní být až do konce…
pak mě prý zavolají ![]()
@Markétka91 píše:
Musí to být pro těžké… přeji hodně sil
děkuji
je to opravdu moc těžké…jen tady sedím a čekám a tak moc to bolí…
to je hrozný ta beznaděj a bezmoc…nemůžu jí pomoci, to je to nejhorší
když jsem u ní seděla a držela jí za ruku a nemohla nic dělat…utekla jsem domů
nemohla jsem koukat na její maminku, jak pláče na jejího tatínka, jak prosí doktory at' jí zachrání… ![]()
To bude nejspíš oftalmoazulen nebo nějaká jiná hojivá mastička, pokud je v umělém spánku nemůže mrkat a vysychala by rohovka, proto se dává mastička, dává se i např. při narkóze v průběhu operace.
Dnes v 1:30hod. ráno kamarádka zemřela…
nevím co dělat, co mám dělat
její rodiče si přejí, aby jsem navečer přijela…já to asi nezvládnu…
mějte se hezky a jestli vám mohu poradit, žijte svůj život každý den naplno, dejte do toho všechno protože nikdy nevíte, kdy nastane ten poslední…
a jestli máte nějakou kamarádku, pevně jí obejmete a řekněte jí, mám tě ráda a jsem ráda, že tě mám… ![]()
Dobrý den, už druhým dnem se mi ve spánku stalo, že se mi slepily přes noc rasy něčím, co nedokážu popsat. Ale určitě to vychází z oka. Pokaždé jsem se ráno snažila otevřít oči, ale viděla jsem hodně rozmazané a když jsem si na ně sahla, tak jsem měla úplne slepene řasy. Jakoby je někdo zapletl do sebe. Taky mám trochu rudé práve oko a při doteku mě bolí oba dva oční kanálky. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Na internetu jsem nic nenašla.
@Viktorie jandackova píše:
Dobrý den, už druhým dnem se mi ve spánku stalo, že se mi slepily přes noc rasy něčím, co nedokážu popsat. Ale určitě to vychází z oka. Pokaždé jsem se ráno snažila otevřít oči, ale viděla jsem hodně rozmazané a když jsem si na ně sahla, tak jsem měla úplne slepene řasy. Jakoby je někdo zapletl do sebe. Taky mám trochu rudé práve oko a při doteku mě bolí oba dva oční kanálky. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Na internetu jsem nic nenašla.
Nebylo by rozumnější založit si novou diskuzi?? Tahle je 9 let stará a jde o úplně jiné slepeni, zkratka to neni vhodné. Jinak rada, kašli na internet a jdi na oční.
@Mischellinka píše:
Dnes v 1:30hod. ráno kamarádka zemřela…![]()
nevím co dělat, co mám dělat
![]()
její rodiče si přejí, aby jsem navečer přijela…já to asi nezvládnu…
mějte se hezky a jestli vám mohu poradit, žijte svůj život každý den naplno, dejte do toho všechno protože nikdy nevíte, kdy nastane ten poslední…
a jestli máte nějakou kamarádku, pevně jí obejmete a řekněte jí, mám tě ráda a jsem ráda, že tě mám…
Lidem v umělém spánku se dává ofhtalmo azulen…často nemají dovrene oči a vysycha pak oko…sice to nevypadá hezky ale pomáhá to…
@stock píše:
Nebylo by rozumnější založit si novou diskuzi?? Tahle je 9 let stará a jde o úplně jiné slepeni, zkratka to neni vhodné. Jinak rada, kašli na internet a jdi na oční.
Omlouvám se…chtela jsem zalozit novou diskuzi, ale asi jsem klika špatně. Jsem tu nová. A co se týče toho očního, tak mám hrůzu z doktorů a pokud nejde o nic vyloženě vážného, tak se to snažím vyřešit doma. Já vím že to není dobre, ale prosím snažte se pochopit, že pro lidi jako já je návštěva doktora něco opravdu nepříjemného.
@Viktorie jandackova píše:
Omlouvám se…chtela jsem zalozit novou diskuzi, ale asi jsem klika špatně. Jsem tu nová. A co se týče toho očního, tak mám hrůzu z doktorů a pokud nejde o nic vyloženě vážného, tak se to snažím vyřešit doma. Já vím že to není dobre, ale prosím snažte se pochopit, že pro lidi jako já je návštěva doktora něco opravdu nepříjemného.
Omlouvat se nemusíš, stane se… ![]()
Jinak, ani já se radostně neritim k lekari. Ale oči máš jenom jedny a tady na očaře asi nenatrefis. Třeba bude potřeba jenom nějaká mastička a všechno bude opět v poradku.
Neboj, na očním vysetreni neboli, „vysetruji Te ruzne pristroje“, do kterých jenom upřeně koukáš. Seber odvahu a skoč si tam, to určitě zvladnes
Potom poreferuj, že to fakt byla masticka, kterou Ti předepsal.