Utržený vaz v kotníku

2230
8.2.13 08:58

utržený vaz v kotníku

Měl jste někdo utržený vaz v kotníku? nebo někdo z okolí? jak probíhala léčba? byla nutná operace? info od ortopeda samozřejmě mám, jen by mě zajímaly zkušenosti ostatních. děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2521
8.2.13 09:03

Ahoj já měla kotník zlomenej a vaz přetrženej ne utrženej..měla jsem dva měsíce sádru a pak měsíc rehabky. :nevim: utrženej bude asi horší a už ti s tim něco dělali? Já jsem musela několik dní čekat, až mi ta noha pořádně oteče a pak mi až dali sádru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
8.2.13 09:05

@spiky01 Ahojky,
no já mám tuto zkušenost.
Stalo se mi to před 12 lety, že jsem blbě došlápla a zpřetrhala jsem si kotníkové vazy. Musela jsem na operaci. V nemocnici jsem byla jenom 3 dny a nebylo to ani v celkové narkoze, jen mi dali do páteře injekci, asi epidurál a necítila jsem nohy potom asi 5 hodin.Pak mi píchali do břicha injekce na bolesti a proti tromboze. Rekonvalescence byla docela dlouhá-8 týdnů sádra a pak ještě 6 týdnů dál berle a ještě 6 neděl rehabilitace.Ale jak říkám, je to 12 let, dneska už se to možná děla zase jinak. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
2230
8.2.13 09:26

No já to právěže enmám vubec oteklý, jen prostě na nohu nedošlápnu. na chirurgii mi po rtg řekl že tam nic nevidí, takže mě odeslal na ortopedii, tam to dr prohmatal, dal mi ortezu s tim že to ej an operaci a pak 6týdnů nechodící sádra. a že nějaký doplňují rtg a tak by udělal až se rozhodnu pro operaci. měkla jsme kotník zlomenej jako dítě, řekl že tenkrát mohly být vazy narušený a teDˇuž to prostě nevydržely. akorát že s etvářil že oprace neni akutní, jenže na nohu skoro enmužu, doma jsem nepoužitelná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11486
8.2.13 10:35

Ahoj, já si vyvrtla kotník předvloni v září, zlomený nebyl, ale cítila jsem, jak se mi tam plazil nějakej „provázek“..na rentgenu taky nic nezjistili a ani se nesnažili, ortoped mě poslal na rehabilitaci ultrazvukem, která zmírnila bolest, ale nic jiného. Teď už sice chodím, ale kotník je ztuhlej a bolí..je to už rok a 7 měsíců..já bych ti radila zajít k více odborníkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
8.2.13 10:46

@frisbee jj,to mám v plánu, už si zařizuju dalšího ortopeda na posouzení. dost cestujeme a v rámci možností dětí sportujeme takže si moc nemužu dovolit bejt vyřazená kotníkem „skoro“ trvale. musim to vyřešit co enjdřív. hlavně mě zajímalo jestli si to u někoho „sedlo“ samo, ikdyž zdravý rozum mi říká že je to blbost, ale předsatva operace mě dost děsí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11486
8.2.13 11:51

@spiky01 ..mě práve taky děsí :roll:.Běhám agility se psy…no běhám, teď už jenom
vydávám povely a místo běhu dokulhávám…ale říkám, poslal mě jenom na rehabilitaci.
Co jsem vyčetla na netu, tak všechno se neoperuje. No pak měl podobnej úraz i můj pejsek a veterinářka sama říkala, že toto nedokáže vysvětlit majitelům psa, že kotník bolí sakra dlouho…že to vidím i sama na sobě, protože jsem to zažila.
Jinak já ho měla hodně ztuhlej a pomohlo mi plavání v termálech a masáže, jak jsou tam ty trysky pod hladinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
8.2.13 12:55

Ahoj, zkus tejpy,www.emtape.cz a delej koupele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie