Rivotril tablety

Anonymní
6.2.13 21:30

Rivotril tablety

Prosím mohl by mi někdo poradit…Psychiatrička mi předepsala Rivotril napsala mi ho půl tablety večer každý den…ale teď jsem se dočetla že se může stát že na něm budu závislá..mám si ho brát jen když neumím usnout nebo každý večer???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
6.2.13 21:42

No nebudu ti na něj pět ódy, je to sajrajt dost vysokýho stupně. Je potřeba ho brát pravidelně každý den, aby účinkoval správně. To, že je návykovej, je sakra pravda. Brala jsem ho na základce a všechny pokusy o vysazení skončily zhoršením. Přestala jsem ho brát, když jsem skončila v nemocnici s předávkováním a pumpovali mi žaludek. On pomůže, ale bacha na něj.

• Citovat
  • Upravit
2417
6.2.13 21:43

Ahoj, já ho dostala na uklidnění a brala jen občas, nepřišlo mi, že by účinkoval. Ber ho, jak ti dr. napsala a zeptej se ji na to, při přístí kontrole nebo jí zavolej a zeptej se jí. Ona by ti měla poradit nejlépe :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.13 21:45

Po osobní zkušenosti bych rivotril nedala do pusy, nejen že po čase tělo vyžaduje větší a větší dávky, protože si na ně rychle zvyká, ale to odvykani je ocistec!! Nebrala bych ho ani před spaním, pokud máš problémy psych.tak rivotril ti je nevyleci, jen te to utlumi. Jaké máš potíže?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.13 21:46
@RadkaCh píše:
No nebudu ti na něj pět ódy, je to sajrajt dost vysokýho stupně. Je potřeba ho brát pravidelně každý den, aby účinkoval správně. To, že je návykovej, je sakra pravda. Brala jsem ho na základce a všechny pokusy o vysazení skončily zhoršením. Přestala jsem ho brát, když jsem skončila v nemocnici s předávkováním a pumpovali mi žaludek. On pomůže, ale bacha na něj.

No mám ho kvůli spaní…sestra ho bere taky a jí dr řekla že ho má brát jen když je nervozní…no zitra asi zavolám…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.13 21:51
@Anonymní píše:
Po osobní zkušenosti bych rivotril nedala do pusy, nejen že po čase tělo vyžaduje větší a větší dávky, protože si na ně rychle zvyká, ale to odvykani je ocistec!! Nebrala bych ho ani před spaním, pokud máš problémy psych.tak rivotril ti je nevyleci, jen te to utlumi. Jaké máš potíže?

Mám ho na spaní..mám problém vlézt do postele aniž bych nemela strach k otmu beru coaxil…rivotril beru dnes po druhé a zvažuji jetli raději nemám brát jen coaxil :(

• Citovat
  • Upravit
115
6.2.13 21:52

Brala bych jen při akutní nouzi. Mně doktorka taky předepisovala Neurol, abych ho brala pravidelně každý den, než zaberou AD, ale brala jsem ho jen, když jsem cítila, že ho potřebuju a závislost se nekonala - berou ho max jednou za měsíc, dva… Stejné je to s Rivotrilem (mám kapky). Důležité je nebrat ho preventivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.13 21:54
@werumka píše:
Brala bych jen při akutní nouzi. Mně doktorka taky předepisovala Neurol, abych ho brala pravidelně každý den, než zaberou AD, ale brala jsem ho jen, když jsem cítila, že ho potřebuju a závislost se nekonala - berou ho max jednou za měsíc, dva… Stejné je to s Rivotrilem (mám kapky). Důležité je nebrat ho preventivně.

Takže pokud pocitim ze mi neni dobre a nemuzu spat tak si ho mám dát jo?

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
6.2.13 21:54
@Anonymní píše:
Mám ho na spaní..mám problém vlézt do postele aniž bych nemela strach k otmu beru coaxil…rivotril beru dnes po druhé a zvažuji jetli raději nemám brát jen coaxil :(

a z čeho máš strach?

• Citovat
  • Upravit
115
6.2.13 21:56
@Anonymní píše:
Takže pokud pocitim ze mi neni dobre a nemuzu spat tak si ho mám dát jo?

Jojo, takhle bych to dělala. Závislost vzniká právě z toho, že to bereš pravidelně, i když Ti není špatně. Máš k tomu nějaká antidepresiva, nebo pouze ten Rivotril?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.13 22:01
@werumka píše:
Jojo, takhle bych to dělala. Závislost vzniká právě z toho, že to bereš pravidelně, i když Ti není špatně. Máš k tomu nějaká antidepresiva, nebo pouze ten Rivotril?

nene mam ješte coaxil.. a neublížím si tím kdyz ho nebudu brát podle toho jak mi to napsala dr?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.13 22:02
@RadkaCh píše:
a z čeho máš strach?

mám s tím spojene jine zážitky…proto chodím spát i ve 4 ráno někdy ve tři…

• Citovat
  • Upravit
115
6.2.13 22:04
@Anonymní píše:
nene mam ješte coaxil.. a neublížím si tím kdyz ho nebudu brát podle toho jak mi to napsala dr?

Ne, neublížíš. Pokud máš ještě Coaxil, tak než si na něj zvykneš, je možné, že budeš ten Rivotril potřebovat každý den. Ale to se postupně zlepší. Je důležité, abys dokázala rozpoznat, že už je Ti líp. Ale to určitě poznáš. Neměj teď obavy, že si ho vezmeš. Bude líp ;)
Než mi zaúčinkovaly AD v plné míře, taky jsem brala víc Neurolu a Rivotrilu (třeba každý den) - a jak se to začalo zlepšovat, potřebovala jsem toho míň a míň a teď už fakt jen při velkých atakách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
6.2.13 22:06

Tak jedině aby ti předepsala nějaký jiný lék. Já jsem teda netušila, že je to takové svinstvo, jak píšete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.13 22:09
@werumka píše:
Ne, neublížíš. Pokud máš ještě Coaxil, tak než si na něj zvykneš, je možné, že budeš ten Rivotril potřebovat každý den. Ale to se postupně zlepší. Je důležité, abys dokázala rozpoznat, že už je Ti líp. Ale to určitě poznáš. Neměj teď obavy, že si ho vezmeš. Bude líp ;)
Než mi zaúčinkovaly AD v plné míře, taky jsem brala víc Neurolu a Rivotrilu (třeba každý den) - a jak se to začalo zlepšovat, potřebovala jsem toho míň a míň a teď už fakt jen při velkých atakách.

Já sem výhradne dr řekla ze nechci nic návykoveho a ona mi da tohle…jdu na kontrolu za 5 týdnů. sestra mi rikala ze to mam asi nejspis na to nez si navyknu na ty antidepresiva…tak co? mam to brát každy den? nebo jen když nebudu moct spát? beru pul tablety 0,5 mg

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex