Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Mišičta zavolej ráno svému lékaři a domluv si častější sezení.
Pregnyl je injekce nachystaná přímo k aplikaci. Ty sis ji nachystala sama. ![]()
Máš velký problém a pokud jednáš při záchvatu zkratovitě, tak si nedokážu představit, jak můžeš být sama s dítětem. ![]()
Co když ji ublížíš?
![]()
@Mišičta píše:
vždyt i feťáci si vaří dávku z codeinu a to je taky prášek. nevím…
A máš dojem, že jsou v pořádku? ![]()
Tu hospitalizaci si zařiď, zjevně ji potřebuješ. Asi vám bude muset někdo pomoct s malou, ale sama teda nevím, jak si poradíš.
@Cassi male bych v zivote neublizila je to clovicek ktery me drzi pri zivote bez ni bych uz nezila. Oni se staram lip jak o sebe. Kupuji ji hracky stravuje se jak ma na vylety jezdime naucila se na kole kezdit a to bude mit 3,rocky. Je to muj milacek v ni nachazim utechu. Hold to prislo na me kdyz spala. Kdyz me to chytne kdyz nespi zavru se na zachod a drtim toaletni papir. A po 5,minutach je klid. Sem divna to vim jako mala sem mela po uraze epilepsii do 11 let a od dony co mi ji vylecili trpim na migreny a ted se k tomu dali psychicke problemy. OMLUVA za diakritiku vencim psa a sem na mobilu
Pro rychly nastup ucinku u rivotrilu je nejlepsi ho rozkousat a povalet pod jazykem, sice to chutna jak omytka, ale funguje. A pokud bys mela zajem se lecit doporucuji skupinovou psychoterapii, da se i ambulantne a byva efektivni. Urcite to prober se svym doktorem.
@Mišičta píše:
@lamicina děkuji za tip… pro příště no
doufám, že to nebudeš potřebovat, ale kdyby jo ta takhle… pod jazykem je velké prokrvení proto se dostavuje účinek rychle, u někoho až okamžitě. Tohle je ale jen první pomoc, léčbě je potřeba dát víc.
@lamicina tak me byla diagnostikovana, bipolarni porucha, socialni fobie, porucha osobnosti a agorafobie. Leky mam antiepileptika antidepresiva a na mesic mi dal ten rivotril. Jinak se lecim ale psychoterapiim nevěrim staci mi kdyz se vypovidam u dr. Nebo mu to napisu na papir kdyz se mi nechce ani mluvit. On si to precte a pak se skusi me rozmluvit a vzdy se mu to podari. ![]()
@Mišičta
no a jak casto máš kontakt s doktorem, osobní? Je fajn, že máš důvěru v psychiatra a věnuje se ti, ale účinější bývá intenzivnější léčba, nejspíš proto ti navrhoval hospitalizaci. Nemáš možnost denního stacionáře, docházkové doléčovací skupiny nebo něco podobnýho?
@Mišičta
Rivotril a Pervitin? To si něco pleteš. Pervitin se vyrábí z pseudoefedrinu, který je v některých lécích na chřipku. Modafen, apod.
Rivotril je z opačného spektra, snižuje úzkost, uspává, otupuje.
Pervitin je stimulant, nabuzuje, nemusíš po něm jíst, a spát, rychle ti to myslí…atd.
Proč jsi prostě ten Rivotril nesnědla?
Vždyť než sis uvařila vodu a nachystala „nádobíčko“, dávno by ti zabral perorálně.
@lamicina to nemam do ostravy se nedostanu nemam ridičak a s malou? Nechci ki do toho zatahovat. Uz tak ji musim rikat ze me boli hlava a at se na me nezlobi ze ji miluji.
@Mišičta já ti věřím, že tě malá drží nahoře. ![]()
Každopádně ti držím palce, aby se tvůj vnitřní stav zlepšil a ty sis užívala krás života s rodinou. ![]()
@Mišičta píše:
@lamicina to nemam do ostravy se nedostanu nemam ridičak a s malou? Nechci ki do toho zatahovat. Uz tak ji musim rikat ze me boli hlava a at se na me nezlobi ze ji miluji.
to je škoda. Malá je do toho zatažená z podstaty věci, tomu se nevyhneš, žije s Tebou přece. Mám zkušenost (profesní), že pokud není kontakt aspoň 3× týdně, tak léčba prostě není intenzivní a často ani efektivní a pochybuju, že tohle by si kapacitně mohl dovoli psychiatr v ambulanci. Nejlepší výsledky (snížení příznaků, atak, snížení nebo plánované vysazení medikace bez relapsu) měli lidé, kteří absolvovali hospitalizaci, ideálně komplexní terapeutický program a pak docházková skupina.
Tak hodně síly přeju, budeš ji potřebovat.
@lamicina no ja chodim k němu 1 měsičně. Nwm zda se mi ze ho asi změnim ale zase to od znova hledani doktora a tak. Nevim muj se jmenuje dr. Dubovsky
Jednou za cas uzivam rivotril na neurologicke potize a muzu rici, ze tam mi zabira do 15 minut.
@Anonymní píše:
Jednou za cas uzivam rivotril na neurologicke potize a muzu rici, ze tam mi zabira do 15 minut.
Tak to mate fajn. @RadkaCh večer jsem měla zase tendenci si to pichnout jenze vecer beru 2,prasky strikacka na 1ml tak to bylo noc huste asi na tu pidi jedlu tak sem se na to vykaslala a notmalne sem ten rivotril rozpuštěny normalně polkla. Uz to kaslu! Kdyz si chci ublizit tak nemuzu! Kvuli male. Debilni deprese.
![]()
@Mišičta Víš co? Dones ten počítač tomu tvýmu chlapovi, ať si přečte, co tady píšeš. Jestli máš pocit, že takhle do toho dceru netaháš, tak se teda hodně pleteš. Opravdu se běž intenzivně léčit.