Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak jsem byla na kontrole..po 5ti týdnech..myslela jsem že mi dr. už rivotril vysadí ale chce mi ho nechat na rok…beru půl tabletky 0,5 mg jen večer víc ani ťuk…myslíte že na něj můžu za takovou dobu nastavit závislost? já ji o té zavislosti rikala ale rekla mi že za její dlouholetou praxi se ji nestalo že by lidi byli nějak závislí nebo že by měli problém s vysazením…potom je tady ještě jedna věc my bychom s přítelem chtěli miminko a já ji to neřekla…mám asi nejspíš počkat do další návštěvy že? sakra mě to tak štve že jsem jí to neřekla ![]()
@Anonymní píše:
Tak jsem byla na kontrole..po 5ti týdnech..myslela jsem že mi dr. už rivotril vysadí ale chce mi ho nechat na rok…beru půl tabletky 0,5 mg jen večer víc ani ťuk…myslíte že na něj můžu za takovou dobu nastavit závislost? já ji o té zavislosti rikala ale rekla mi že za její dlouholetou praxi se ji nestalo že by lidi byli nějak závislí nebo že by měli problém s vysazením…potom je tady ještě jedna věc my bychom s přítelem chtěli miminko a já ji to neřekla…mám asi nejspíš počkat do další návštěvy že? sakra mě to tak štve že jsem jí to neřekla
no s miminkem asi každopádně, ono si sice ze začátku z tebe ještě nic moc nebere, ale tohle je přece jen trochu silný kalibr, tak by bylo potřeba ho určitě vysadit. Každopádně držím palce ![]()
@RadkaCh píše:
no s miminkem asi každopádně, ono si sice ze začátku z tebe ještě nic moc nebere, ale tohle je přece jen trochu silný kalibr, tak by bylo potřeba ho určitě vysadit. Každopádně držím palce
děkuju no jak si pujdu napsat recept tak se zeptam raději co nejdříve…:)
Tak v tom, že se tvé doktorce nestalo za její dlouholetou praxi nestalo, že by byl někdo závislý na rivotrilu, bych fakt nevěřila!! sestra pracuje v psych. léčebně a opravdu rivotril je největší hnus, společně s neurolem, lexaurinem a dalšími rádoby uklidňováky. brát rivotril rok??
to se asi zbláznila? myslela jsem, že jsi psala, že to máš na dobu, než zaberou AD. těhotenství určitě s tímhle v těle neplánuj!! už samotné AD není v pořádku, to že některé AD doktor doporučí i v těhu, ale neznamená, že to miminku neublíží, nikdo totiž AD na těhotných ženách nezkouší, neví, jak se projeví v několika letech dítěte.
Mimochodem po roce pravidelného užívání rivotrilu, se bez něj dost dlouho nebudeš cítít ve své kůži a věř mi, že je to velmi nepříjemné.
Tak já jsem Rivotril užívala několik let a to jsem začala, když jsem byla ještě dítě. Brát jsem ho přestala v 15ti letech. Nebudu tvrdit, že všechno bylo OK, ale ten závěrečný problém jsem si zavinila sama. Jinak se nedělo nic extrémního a já ho přestala užívat ze dne na den.
@Anonymní píše:
Tak v tom, že se tvé doktorce nestalo za její dlouholetou praxi nestalo, že by byl někdo závislý na rivotrilu, bych fakt nevěřila!! sestra pracuje v psych. léčebně a opravdu rivotril je největší hnus, společně s neurolem, lexaurinem a dalšími rádoby uklidňováky. brát rivotril rok??![]()
to se asi zbláznila? myslela jsem, že jsi psala, že to máš na dobu, než zaberou AD. těhotenství určitě s tímhle v těle neplánuj!! už samotné AD není v pořádku, to že některé AD doktor doporučí i v těhu, ale neznamená, že to miminku neublíží, nikdo totiž AD na těhotných ženách nezkouší, neví, jak se projeví v několika letech dítěte.
Mimochodem po roce pravidelného užívání rivotrilu, se bez něj dost dlouho nebudeš cítít ve své kůži a věř mi, že je to velmi nepříjemné.
no to jsem si myslela že to taky tak bude…že to budu tak brát ale ona mi tvrdila že ještě ho brát budu v červnu jdu na kontrolu a já už jí řeknu že to chci snižovat…taky nezapoměn že beru jen polovinu večer a to ještě 0,5 mg a to mi psala ještě více ale já to neberu beru to jen na to spaní…jinak sestra má dítě a to brala antidepresiva a myslím že dítě má naprosto v pořádku…ohledně té závislosti…podle me zalezi hodne na tom jak to ten clovek veme..pokud si to vsugeruje a zásadně si porád vtlouká do hlavy že bez tabletek to nezvládne tak v tom je ten problém..já vím že závislá nechci být a beru to tak že je to moje pomoc…zvysovat dávky bych si nezvysovala to nejsem zas az tak odvážná…pít taky nepiju…moje sestra taky rivotril brala a taky vysadila tak nevím no
Víš, řeknu ti něco. psychiatři jsou taky jenom lidé, kteří jedou podle svých zažitých a naučených osnov.. moje kamarádka brala celé těhu AD a k tomu něco na spaní (to nvm co to bylo) a její dcera je silně hyperaktivní, jsou jí 4 a už teď je zřejmé, že se nebude moci soustředit. Já jsem taky brala dlouho AD a různé další léky, ale pak mi bylo řečeno, pokud neodstraní člověk příčinu, tak AD a ostatní léky jsou pouze jakousi náplastí, ale samotný problém NIKDY neodstraní. Proto by ses měla především před početím miminka snažit odstranit příčinu, ne to přebíjet práškama. Ale to ti samozřejmě žádnej doktor neřekne. Proč taky? Nejsi jejich dcera, sestra apod. jsi pouze další pacient.
Mimo jiné, ano, spousta žen v těhotenství kouří, pije nebo užívají AD, ale pokud můžeš, tak bych se tomu před plánovaným těhu opravdu vyhla. Je štěstí když tyto ženy mají zdravé miminka, opravdu.
@Anonymní píše:
no to jsem si myslela že to taky tak bude…že to budu tak brát ale ona mi tvrdila že ještě ho brát budu v červnu jdu na kontrolu a já už jí řeknu že to chci snižovat…taky nezapoměn že beru jen polovinu večer a to ještě 0,5 mg a to mi psala ještě více ale já to neberu beru to jen na to spaní…jinak sestra má dítě a to brala antidepresiva a myslím že dítě má naprosto v pořádku…ohledně té závislosti…podle me zalezi hodne na tom jak to ten clovek veme..pokud si to vsugeruje a zásadně si porád vtlouká do hlavy že bez tabletek to nezvládne tak v tom je ten problém..já vím že závislá nechci být a beru to tak že je to moje pomoc…zvysovat dávky bych si nezvysovala to nejsem zas az tak odvážná…pít taky nepiju…moje sestra taky rivotril brala a taky vysadila tak nevím no
Dcera zacla brat od vcera rivotril ma epilepsii a zachvatove vztekani doufam ze ji to pomuze
Rivotril beru z důvodu že nic jiného na mou nemoc není. Bratr ho bral na epilepsii vysadil bez problémů. Každý lék je „sajrajt“ co si budeme povídat. Ale mě pomohl z nejhoršího…Když dojde nemám problém. Závislá na něm nebyla ani kamarádka. Moje rada ![]()
Zdravim ja mam tiez uzkostne stavy… jeden den to je lepsie a druhy den to je horsie… uz naozaj neviem co dalej… zit zo strachom je strasne volaco… dali mi rivotril trosku pomohol ale teraz uz asi nezabera… bojim sa chodit aj von a medzi ludi… poradte niekto ci nie som sam v tom… mam aj telesne priznaky niekedy mam atak na hrudniku inokedy zasa mi trpnu ruky inokedy sa zasa tazko dycha… niekedy uz neviem ako z toho von…
Jestli máš panickou poruchu což podle popisu souhlasi ja ji mam nejlepší je lexaurin…Já ho pak vysadila a je to v pohodě…Nebo dělej dechové cvičení…pořádně se nadechni a zatlač jakoby do břicha…je to stejný jako učinek leku..roztahuje hrudni prostor abys necitila uzkost snad sem pomohla drž se ![]()
No ja uz neviem veru ci to je panicka porucha alebo to mam v hlave alebo neviem… a kolko ti to tak trva? mne samotne priznaky malo ale niekedy mam strach aj cely den ze to pride znova… je to fakt neprijemne a uz sa bojim ze skoncim na psychiatrii
To je normální…Normální příznak panické poruchy…někdy třeba se v tom stavu na večer někdy celý den někdy chvíly třeba ve vaně…dá se stím bojovat ![]()
No jo budem musiet… len teda mam to este len asi 2 hy mesiac a mam strasny strach, strach aj niekam ist von… to je normalne? alebo uz som sa zblaznil nacisto? ![]()
Rivotril je najwäčšia sračka…to si radšej pofajči marišku ta neni ani náviková!
ale pschytrické lieky k ktorých vam bude drbať na hlavu.. pedpíšu aždému aj detom… dost to vplíva aj na psychiku človeka je fakt sračka, pre postihnutých ludí