Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Mišičta píše:
@Lucrezia ted sem se vratila z chiry osetřili mi rány zavazali. Pak tam prisel psychiatr, vyptaval se na vsecko… Docela sem se sklidnila a v polovine hovoru na me prisla deprese jako kdyz te oblije pot. Proste z niceho nic sem se rozbrecela. Na tu chiru jsme jeli bo sem se zacala pichat i jehlama na siti a ta krev se vylivala pod kuzi a delalo to dost. Bolestive boule. Ten kdo nema bipolarni poruchu a poruchu osobnosti se sklony k sebeposkohovani. Tak to nepochopi. Donrou noc vsem
A kde bylo dítě? Hlídal ho partner? Dojelas tam sama? A oni tě v noci pustili s tímhle normálně domů, jen to ošetřili (jak?)
Hele, já rozumím tomu, že máš potřebu si ubližovat, dobře to znám, ale nechápu tenhle „on-line přenos“, který k tomu potřebuješ, a kde mi prostě nesedí plno věcí.
@Lucrezia potřebuji se vypovidat…mala byla u moji matky… Osetrili mi to betadinou a zavazali…
@Mišičta píše:
@Lucrezia potřebuji se vypovidat…mala byla u moji matky… Osetrili mi to betadinou a zavazali…
A neptali se, proc to delas?
Ze se potrebujes vypovidat, to rozhodne chapu. Krom toho ale potrebujes i fakt odbornou peci, coz tady dostat asi nemuzes
potrebujes intenzivni terapii. Aspon jednou tydne. U klinickeho psychologa, ktery by mohl vcas rozpoznat hrozici nebezpeci. Prosla jsem podobnym obdobim, vim jak to nutkani dokaze byt silne. A je dobre, ze o tom mluvit chces. Jen bys mela hlavne tam, kde to patri a kde se ti muze dostat skutecne pomoci. Do terapie. Tak budu drzet pesti…
@Lucrezia Ja vim ze mi nikdo nepomuzu jen ja sama. Uz sem se rozhodla ze to nwbudu delat ale porad se picham. Mam zapesti rozpichane jak jehelnicek a furt bych pichala. Uklidnim se az vidim krev. Sem sadista nebo spis de..l. ![]()
@Mišičta já ti teda držím moc palce samozřejmně, ale nechapu moc tvého manžela já buď ním chytnu tě a odvezu se lečit. Včera, už bylo pozdě.
Mám za sebou velký boj. Ale musím teda podotknout, že jsem na sebe nikdy nesáhla a nikdy bych to neudělala.
Jsou kriz. centra tam pomužou, jsou psych. lečebny tam tě nesmí odmítnout. Nechapu na co furt čekáš?
@Mišičta píše:
@Lucrezia vim ale ze to bude brzy Ok
Jak to brzy bude O. K.? Co se změní? Jak toho dosáhneš? Nechlácholíš se jen tak?
@Lucrezia začali jsme dělat kroky k tomu aby se to neopakovalo. Me vytaci moke matka. Porad mi malou krade… Rika jak se o ni neumim starat a kdyz mi ju prizezla mluvila ze jak se problizili nasemu mestu chytla zachvat breku strachu. Coz jen ona zvelicuje. Vzdycky kdyz dem dom ona jeci ale prece ji nenecham celou noc venku. Moji matku sem si dala do blokovanych a uz mi nic nezajima. Sry za gramatiku jsme na dovci a pisi na mobilu
@Mišičta
co ta hospitalizace? Jaké konkrétní kroky podnikáte? Píšeš, že se sebepoškozuješ opakovaně. Jak se staví manžel k hospitalizaci?
@lamicina hospitalizaci rusim. Ja nejsem ten blazen prece a kvuli noji mamy se nenecham odrovnat lekama kdyz se snazime o mimco. Manzel si mysli totéž
@Mišičta Vy se snažíte o mimčo? Ty seš v takovým stavu a snažíte se o mimčo? Tak to teda nevím, jestli jsi víc blbá ty nebo tvůj manžel. Ale spíš tvůj manžel, ten se na tebe kouká s čistou hlavou. No, na ty vaše děti budu asi myslet do smrti
Užijte si to..
A co krátkodobá hospitalizace v krizovém cenru? Je to na týden a probíhá tam intenzivní terapie. Na tu by pak měla nasednout individuální psychoterapie 1× týdně. Farmakoterapii bych se v Tvém případě nebránila, naopak. Píšeš, že máš bipolární poruchu, to jsi opravdu bez psychofarmak ![]()
@Mišičta píše:
@lamicina hospitalizaci rusim. Ja nejsem ten blazen prece a kvuli noji mamy se nenecham odrovnat lekama kdyz se snazime o mimco. Manzel si mysli totéž
Jako tohle se dalo čekat, že uhneš. A to si teda vysadila všechny léky, kromě Rivotrilu nebo jak to máš s medikací? A které jin kroky, než žes zablokovala mámy číslo jsi teda podnikla?
@Mišičta promin,ale jste blbí oba dva! jestli si chceš ničit život ty nič, ale nenič ho dětem.
Nechápu to, já to prostě tohle nepochopím ![]()
Já sama mám za sebou 2,5 letou léčbu a to dotet beru léky, ale dělala jsem s tím něco! je vidět, že ty asi nechceš. Boužel na bipolární poruchu musíš brát léky.
@Mišičta No a co jste naznali s tím psychiatrem?