Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak uz jsme se dobrali konce. Chtelo to sice nekolik vpichu jehlou, 2 rany na zapesti ktere zabrali 2 stehy na kazdem zapesti, výměna fabky, přišerná hádka s mojí mámou pote co mi volal psychiatr ze si moje matka na me stezovala ze jezdime po pohotovostech a malou nechavame doma pritom spala a byla tam sousedka. Ted mam z te hadky reznou ranu na pravem zapesti. Dr rikal ze tam by dal 3 stehy ale sestra na to prej kdyby mi to hnisalo tak at to ma kde odtikat. Zatim nic se takoveho nedeje. Z te leve ruky sem si stehy vytahla sama. Uvidime jak to pujde s tou pravou. Ulevilo se nam. Pochopila sem o co ji porad jde. Chce ze me udelat vola aby si malou vzala do pece. Ale to ja. Nedovolim! Budu ji chranit svym tělem i duší a manžel taktez. Nerodila sem ji z silenymi bolestmi aby mi ji nakonec nekdo vzal… Mejte se hezky. U me zacina zase to stastne obdobi… Dik za trpelivost ![]()
@Mišičta. Kez by to tak bylo, a mela jsi nejhorsi za sebou. Ve skutecnosti to teprve zacne… tak hodne sil do toho boje. ![]()
Ahoj nebo dobrý den. Teď jsem se vrátila od doktorky a potřebovala bych radu. Nevím kam se mám obrátit. Před cca dvěma lety jsem přišla k obvoďačce s tím, že mě dost často bolí nohy..podobalo se to zánětu žil ale nebyl to zánět žil. Určila mi syndrom bolavých nohou a předepsala mi Rivotril. Ze začátku jsem ho brala pravidelně ale když se to zlepšilo tak jsem si ho šetřila, kdyby zase náhodou mě začali brát nohy. Včera mi došel a tak jsem vyrazila k nové obvoďačce aby mi ty prášky na bolest předepsala znovu. A ta nová doktorka se mě začala ptát jestli mám nějaké psychické problémy atd… Já nejsem člověk, který by měl psychické problémy, pro mě to byly prášky na bolení nohou. Potom co mi řekla, že to jsou antidepresiva jsem nemohla věřit svým uším. Takže dva roky beru antidepresiva, nevědomky, nebyla jsem na to upozorněná a že se na to nesmí v žádném připadě pít alkohol a musí se to brát opravdu pravidelně mi taky nikdo nic neřekl. Cítím se opravdu poškozená vzhledem k tomu, že jsem invalidní a ještě mě letitá doktorka udělá jako plus na víc k mému zdraví nezdraví tuto věc. Nejraději bych nejmenovanou osobu zažalovala. Jaký na to máte názor Vy? Smím-li se zeptat? Děkuju předem za odpovědi
No jestli ti to dala fakt na bolesti nohou, tak to musí být dost velká kravka
Ještě ordinuje?
Jinak to nejsou ani antidepresiva, ale ještě větší hnus. Naštěstí jsi to teda asi brala po malých dávkách, když ti vydržel dva roky, tak to snad teď nebude mít následky. Co na to říkala ta nová doktorka?
Rivotril nejsou anintidepresiva (patří do skupiny anxyolitik), tudíž se nemusí brát pravidelně ale podle potřeby. Ano někdy se ordinují i na bolesti. Pochybení vidím jen v tom, pokud Tě lékařka neupozornila na vysokou návykovost. Nikoho bych nežalovala.
@Abygail28 píše:
Ahoj nebo dobrý den. Teď jsem se vrátila od doktorky a potřebovala bych radu. Nevím kam se mám obrátit. Před cca dvěma lety jsem přišla k obvoďačce s tím, že mě dost často bolí nohy..podobalo se to zánětu žil ale nebyl to zánět žil. Určila mi syndrom bolavých nohou a předepsala mi Rivotril. Ze začátku jsem ho brala pravidelně ale když se to zlepšilo tak jsem si ho šetřila, kdyby zase náhodou mě začali brát nohy. Včera mi došel a tak jsem vyrazila k nové obvoďačce aby mi ty prášky na bolest předepsala znovu. A ta nová doktorka se mě začala ptát jestli mám nějaké psychické problémy atd… Já nejsem člověk, který by měl psychické problémy, pro mě to byly prášky na bolení nohou. Potom co mi řekla, že to jsou antidepresiva jsem nemohla věřit svým uším. Takže dva roky beru antidepresiva, nevědomky, nebyla jsem na to upozorněná a že se na to nesmí v žádném připadě pít alkohol a musí se to brát opravdu pravidelně mi taky nikdo nic neřekl. Cítím se opravdu poškozená vzhledem k tomu, že jsem invalidní a ještě mě letitá doktorka udělá jako plus na víc k mému zdraví nezdraví tuto věc. Nejraději bych nejmenovanou osobu zažalovala. Jaký na to máte názor Vy? Smím-li se zeptat? Děkuju předem za odpovědi
Mám kámošku a ta bere Rivotril dlouhodobě, protože má schizofrenii a poprvé slyším, že to dávaj i na bolesti.Jsou to hodně silné léky a lékařka vás měla určitě upozornit co jsou zač. ![]()
@lamicina
Vidím to podobně.
Někdy je neinformovanost pacientů vinou lékaře (neuznají za důležité upozornit na rizika v domění, že tomu pacient „stejně nerozumí“), ale mnohdy to pacienty skutečně vůbec nezajímá, co dostávají, prostě zcela věří svému lékaři, že ví co dělá a proč. Což je sice pěkný důkaz důvěry, ale na druhou stranu se tím pacient zbavuje zodpovědnosti za své zdraví, což je pro něj výhodné. Být obětí.
Holky nemate zkušenost s rivotrilem? dostala jsem ho spolu s leky co beru lyrika, olwexya. Lecim se s generalizovanou uzkostnou poruchou antidepresiva nezabiraji a ted mam nové ten rivotrilem.diky
@Pštrosice píše:
Holky nemate zkušenost s rivotrilem? dostala jsem ho spolu s leky co beru lyrika, olwexya. Lecim se s generalizovanou uzkostnou poruchou antidepresiva nezabiraji a ted mam nové ten rivotrilem.diky
Na GAD je to běžná a správná medikace.
Na úzkost fakt nejsou lepší léky, než BZD, kam patří i Rivotril. Ne že by to vyléčil, ale účinně působí na příznaky, což nic tak rychle a účinně nezabere.
Svého času jsem ho v tomhle dost ocenila. Pomohl mi překonat těžké období.
Ale léčba je hlavně v psychoterapii.
Ahoj. Prosim anonymně. Dnes jsem něla silnou depresi… A rivotril sem jedla na uzkost jako lentilky. Zacalo to 0,5 mg tech bylo 6 a pak 2mg a těch bylo 8. Co se může stál krom toho že se mi toči v pale a mam trochu rozmazaný vidění? Děkuji. A prosim anonymně. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Prosim anonymně. Dnes jsem něla silnou depresi… A rivotril sem jedla na uzkost jako lentilky. Zacalo to 0,5 mg tech bylo 6 a pak 2mg a těch bylo 8. Co se může stál krom toho že se mi toči v pale a mam trochu rozmazaný vidění? Děkuji. A prosim anonymně.
no já měla po předávkování normální okno… ale s rivotrilem hodně opatrně, půlka doktrů ti řekne, že není návykový, ale je.. a když si takhle moc zvedáš dávky, tak se pak budeš hodně těžko odvykávat… o absťáku jak sviňa ani nemuvím… jooo a málem bych zapomněla, při opravdu velkm předávkování, když na to nejsi zvyklá, se můžeš zabít… takže je lepší se dostat z nejhoršího nižší dávkou (zabírá po 20ti minutách) a fofrem vyhledat pomoc u doktora…
No beru normalně 3× denně 0.5mg… Ale tohle nezabiralo tak je mi tak neak slabo. Do zitra mam EKG Holter…
,tak to zkusim se přiznat zitra na kardiologii.
Jdu k tomu doktorovi, co ti předepisuje ten rivotril…co nejdřív… je to fakt svinstvo, uznávám, že zabírá, ale jak zvedenš dávky, budeš je zvedat neustále… asi ze sebe nechceš udělat závisláka