Rivotril tablety

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
25.7.16 14:56

Rivotril a padání vlasů

Ještě beru AD Coaxil, ale tam nic o vypadávání nepíší. Lékařka mi chce změnit na AD Venlafaxin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.10.16 19:58

@Pudloslava můžu k vám dotaz, vidím že často poradíte. Mým neurologickým problémem jsou neustálé svalové záškuby po celém těle, na neurologii jsem byla, odběry nic neukázaly, emg taky ne takže to bylo uzavřeno jako benigní fascikulace nebo zvýšená nervosvalová dráždivost a jelikož je mi to velice nepříjemné hořčík nezabírá, nic přírodního nepomáhá dala mi doktorka Rivotril že by se to mohlo trochu zklidnit, což i částečně zabralo, ale mám strach ho brát dlouhodobě kvůli závislosti, a musím přiznat že díky těm problémům jsem neustále nervozní, bez nálady, podrážděná, myslíte že místo Rivotrilu by byly lepší použít spíše nějaká nenávyková antidepresiva? děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
22.10.16 20:03

@Nuba Tak predevsim ty zaskuby samotne vas neohrozuji, takze jestli je snesete, nemusite brat nic. Antidepresiva je vhodne zkusit, mozna ze by mohly ovlivnit pripadny posil psychiky na potizich, ale vliv na zaskuby jako takove asi spis mit nebudou - ackoli mozne je vsechno. Ohledne rivotrilu jsem nedavno hovorila s psychiatrem, ktery mi rekl, ze ze vsech benzodiazepinu na Rivotril nejdelsi dobu ucinku, takze na nem vznika zavislost mene, nez na jinych. Ackoli tech zavislych na Rivotrilu je opravdu docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9472
22.10.16 21:01

@Nuba Já brala Rivotril 3 roky, nejprve 2 mg, pak 4 a nakonec 6. Vysadili mi to naráz a absťák žádný. Teď beru už jen podle potřeby. Tak 4-6 mg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
23.10.16 09:26
@Lollitka píše:
@Nuba Já brala Rivotril 3 roky, nejprve 2 mg, pak 4 a nakonec 6. Vysadili mi to naráz a absťák žádný. Teď beru už jen podle potřeby. Tak 4-6 mg.

A na jak dlouho jste to vysadili, když píšeš, že to bereš zase, a dost velkou dávku…? 8o Bralas to denně, takovou dardu?

Ty nejtěžší absťáky bývají po 14 dnech a později. Do té doby se ta hladina v těle nějak ještě drží.

Já jsem Rivotril brala nárazově, nepravidelně, podle potřeby (2-3 mg) a taky když jsem ho celé prázdniny (2 měsíce) nevzala, nechyběl mi.
Největší potíže nejsou s množstvím (i když částečně taky), ale s tou pravidelností úžívání.

jak je tělo zvyklé na svou večerní dávku, a tu nedostane, tak prostě třeba neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
23.10.16 11:16

U tohoto Rivotril mi ještě vadí, že se s ním nemůže řídit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9472
23.10.16 11:55

@Lucrezia Vůbec jsem ho neměla po vysazení asi měsíc, možná déle. Pak už jen opravdu nárazově, někdy několik nocí po sobě, někdy třeba měsíc ne. Těch 2-6 mg jsem brala 3 roky denně. A ty ho bereš také na noc? Já právě hrozně blbě usínám a mívám večer úzkosti a různé divné stavy, tak si Rivotrilem vypomáhám, když už to nejde jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
23.10.16 12:22

@Lollitka tak to je fakt unikát. Tři roky brát takovou dávku, pak vysadit a žádné příznaky z vysazení. To slyším poprvé.
Zjevně jsi ten typ, co nemá citlivost k závislostem.

Já beru Rivotril jen nárazově, obvykle také když mám úzkosti a potřebuji nutně něco vyřídit (na úřadu, s nadřízeným, apod.), a také když spím v cizím prostředí a nedaří se usnout…Ale stačí mi 1 mg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9472
23.10.16 14:54

@Lucrezia Ty také nemůžeš spát v cizím prostředí? Já jak jsem jinde, než doma, tak neusnu vůbec. Někdy ale neusnu ani doma, to si pak beru Rivotril. 2 mg mi už nestačí, tak beru 4-6 mg. Tak to je fajn, že ti stačí 1 mg.
No k závislostem asi fakt sklony nemám, brala jsem také Neurol půl roku 4 mg denně, vysazeno ze dne na den a absťák žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
25.10.16 22:37

@Pudloslava můžu ještě jednu radu ohledně mých problémů, tedy záškuby svalů, mám i pocit napětí svalů v obličeji, bolí mě asi z toho hlava…absolvovala jsem emg - negativní a krevní testy ( kreatinkináza, parathormon, minerální látky) vše v normě, sice uzavřeno jako benigní fascikulace, ale stejně mi to nedá… dostal se ke mě ještě názor neurologa že by to tipoval na autoimunitní onemocnění myslíte že je to možné aby se některé takto projevovalo? a jak to zjistit? o jaké vyšetření případně žádat? děkuju za odpověď, i když jsme v jiném tématu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
25.10.16 23:03

@Nuba ja bych pozadala o objednani do nervosvalove poradny, napr. do Motola. A kdyz by tam rekli, ze dobre, nechala bych to byt. A nejakeho psychologa, ktery dokaze posoudit psychogenni podil na obtizich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
7.2.17 20:44

@Pudloslava omlouvám se že zas otravuju, u mě je to nekonečný příběh, čekám na další vyšetření a na něco jsem se chtěla zeptat. Řešila jsem tu cukání svalů, k němu se přidalo trvalé napětí svalů v obličeji a kolem kostrče, na krku, a různě po těle, ale to napětí v obličeji a kostrči jen trvalé, jen se mění intenzita. Často mě brní jazyk, někdy prsty, cítím různě po těle trnutí, mravenčení, pálení, i jakoby větší citlivost kůže, a dráždění nervu (jako by lechtání) nejvíc v levě části těla od hlavy až k noze, vlastně většina těch potíží je o něco horší vlevo. Z vyšetření mám EMG, krev, hormony negat. eeg nějaký nález odpovídající migrénám, test na latent. tetanii negativní, mám často pocit hrozného chladu, někdy naopak horka, točení hlavy a spousta dalších věcí, to už ale asi i souvisí s psychikou…AD užívám ale zatím nic moc první mi moc nepomohly tak čekám jestli zaberou druhé. A z poslední návštěvy neurologie mám ve zprávě hyperreflexii a jen jednostranně vybavitelný břišní reflex, čekám na MRI a evokované potenciály, co ty reflexy mohou znamenat? mě už je celkem jedno co mi je, hlavně ať se na něco přijde…přeci nejde všechno hodit jen na psychiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
8.2.17 06:26

@Nuba říká se, že břišní reflexy nejsou vybavitelné u RS, ale upřímně nejsou vybavitelné u poloviny lidí. Je klidně možné, že jsi po prvním škrábnutí stáhla břišní stěnu a na druhé straně už to nešlo. Nicméně MRI je k tomu, aby se RS vyloučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
8.2.17 07:54

@Pudloslava já vím že samo o sobě to moc neznamená, ale k těm mým potížím a hyprereflexii…No uvidíme, něco přece ty moje nervy dráždit musi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.17 08:20

Mám také záškuby celého těla. Zhoršené po lécích, někdy i jen pouhou únavou nebo prostě zvýšenou fyzickou aktivitou ve špatný okamžik nebo migrénou - k tomu závěru jsem došla po několika letech, kdy jsem vysadila preventivní léky, které mi to zhoršovaly a tím jsem mohla vysledovat, co to způsobuje.

Záškuby nejsou nijak malé.

Krom video-EEG to nikdo nijak nevyšetřoval, spíše pouze slyším otázku a řeší to lékař X. Lékař X se zase ptá jestli to léčí ten původní. A taky jako příčinu mluví o autoimunitě.

Rivotril jsem také dostala, byla jsem KO i po 0.25mg - užívala jsem nárazově. Nicméně časem, když se mi to rozjelo, tak lék tak moc nezabíral, spíše to zhoršovalo migrénu.

Po těch letech jsem se s tím nějak smířila, občas mne to ale docela zlobí a jsem bezradná, jelikož nikdy, nikdo s tím nic nedělal, neporadil…
Pouze jsem ve stavu, že nemohu léky jak na prevenci migrény, které mi to zhoršují.

Eva

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí