Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, uvažuji nad tím samým, já to mám dědičné a prostě nemám vidět vůbec víčka. Zkušenost nemám, ale moje známá na této operaci byla. Platila 8000,– za obě oči, ale vím, že jiné zařízení si bere 4000,– za obě oči. Zákrok jí provedli v místní anestezii, trvalo to prý chvilku (myslím, že tak max půl hodiny) a po zákroku jela domů (byl nutný odvoz, protože oči natečou). Potom cca týden až dva byly oči nateklé a udělaly se kolem očí modřiny. No a pak vyndání stehu. Já bych do toho šla hned, jenže jsem srab
Jediný, s čím mám problém, je „pouze“ lokální umrtvení ![]()
@Pomka píše:
Ahoj, uvažuji nad tím samým, já to mám dědičné a prostě nemám vidět vůbec víčka. Zkušenost nemám, ale moje známá na této operaci byla. Platila 8000,– za obě oči, ale vím, že jiné zařízení si bere 4000,– za obě oči. Zákrok jí provedli v místní anestezii, trvalo to prý chvilku (myslím, že tak max půl hodiny) a po zákroku jela domů (byl nutný odvoz, protože oči natečou). Potom cca týden až dva byly oči nateklé a udělaly se kolem očí modřiny. No a pak vyndání stehu. Já bych do toho šla hned, jenže jsem srabJediný, s čím mám problém, je „pouze“ lokální umrtvení
Mám to taky dědičné a šla bych do toho hned, jenže ještě nemám našetřených těch 8 litrů
Já se bolesti ani tak nebojím, ale spíš toho, abych nedopadla ještě hůř než je to teď, nedávno jsem viděla v blesku ty upravené krasavice a docela mě to vyděsilo ![]()
Já věřím, že to nebolí, když to umrtví, ale prostě ty nervy a strach
No, údajně to právě v mém okolí stojí 4tis., ale mně než o cenu jde spíš o to, jestli je ten doktor spolehlivý apod., víš, jak to myslím… Přece jen, aby to nějakým způsobem nezkazil. Taky jsem nedávno pohledala na netu a přečetla jsem si o negativních následcích a to mě taky docela vyděsilo. Další věc, bojím se, co na to řekne okolí, ale je mi jasné, že je to moje věc, ale ty řeči… Proto váhám. Můžu se zeptat, kolik ti je?
Je mi 32,jo vlastně dnes už 33
jsem trošku orientální typ, rodiče oba češi, tak možná nějací předci
Na okolí kašlu je to věc která mi prostě vadí, hlavně ráno, mám nateklé oči štípou mě skoro nevidím. Taky mám strach, každá operace si nese svoje a stát se může cokoliv, ale zkusme být pozitivní ![]()
Tak předně vše nejlepší k dnešním narozeninám
Mně je 30, já s tím zdravotní problémy nebo nějaké nepříjemnosti nemám, ale oči by po zákroku vypadaly líp a ne unaveně jako teď. Taky jsem slyšela, že pokud se to nechá, může to způsobit v pokročilejším věku problémy se zrakem apod. Obecně jsem proti plastikám, ale toto považuji jen za drobný zákrok, kdy se odstraní přebytečná kůže, takže… no uvidím
Třeba ještě někdo napíše, kdo má osobní zkušenost.
Já uvažuji o odstranění spodních víček mam to jak pytlehlavně po ránu mam to dědičné jak po mamce tak i babičce. Babča byla před rokem na odstranění horních víček platila něco okolo 8 tisíc byla normálně na plastice v Ustí (hnedka po zákroku šla domu injekce na umrtvení prý trochu bolela ale pak už nic) bála se toho hodně a nakonec to tak hrozné nebylo jen že jak jí vyřizly ten měsíček tak viděla světlo i přes zavřené oči než to sešijou ale mojí babče je přes 65 let a šla do toho. A sousedka byla taky natom a měla jen modřiny okolo a do týdne byla jak kočka. Obě omládli potom.. mě tíží zatim jen to že nato nemam ušetřeno ale tak nebo tak tam musím jít pokud to nechci nosit celej život.
Můj táta na tom byl. Má, vlastně měl silné brýle, ale musel nejdřív podstoupit tuhle plastiku před lazerovým zákrokem. Ono měl kůži převyslou na obouch víčkách, ale jedno mu jakoby spadlo, tak plastiku měl jasnou ![]()
@beručka viděla světlo? Já byla v domnění, že ten měsíček vyříznou v oblasti nad víčkem. Asi jak komu podle stavu…
Tak moje mamka na to jde po třetí. Má to dědičny a hradí jí to pojištovna a jak to tak vypadá tak naposled. Vypadala po tom zákroku dycky hrozně opuchly a pak modřiny ale pomáhá jí to. I když po určitém čase se to znovu uvolní, říkám jde po třetí.
@Pomka píše:
@beručka viděla světlo? Já byla v domnění, že ten měsíček vyříznou v oblasti nad víčkem. Asi jak komu podle stavu…
Opravdu mi to takhle vyprávěla ale moje babička jak říkám má 66 let a její víčka byla opravdu hodně povyslá náké řasy jí ani nebylo vidět opravdu jíto skoro zasahovalo do oka braly jí toho hodně.. už jí oči i začínali bolet.
@janher píše:
Tak moje mamka na to jde po třetí. Má to dědičny a hradí jí to pojištovna a jak to tak vypadá tak naposled. Vypadala po tom zákroku dycky hrozně opuchly a pak modřiny ale pomáhá jí to. I když po určitém čase se to znovu uvolní, říkám jde po třetí.
Po jak dlouhé době na to šla znova?
@rozmary píše:
Po jak dlouhé době na to šla znova?
I z tohohle důvodu jsem si říkala, jestli na to není brzy a ještě nepočkat…
@Pomka píše:
I z tohohle důvodu jsem si říkala, jestli na to není brzy a ještě nepočkat…
No kdyby to vydrželo aspoň deset let, tak bych se nezlobila ![]()
Ahoj, tak jsem hledala po internetu ceníky, většinou se pohybovala cena kolem 8-10 tisíc za obě oči. Včera jsem našla Prim.Mudr. Alenu Freuermannovou z Hradecké nemocnice, operace obou očí za 5200,–docela mě to zaujalo, tak jsem jí poslala mejlík, čekám na odpověď. Ještě jsem našla jakousi kliniku cena za jedno oko 1500,–,ale žádné další informace jsem k tomu nenašla.
Ahoj, chtěla bych si nechat odstranit převyslou kůži na očních víčkách. Byla jste na tom některá? Zajímalo by mě jak probíhá operace, jak je to po ní a kolik taková operace stojí, protože co jsem se dívala ceny se pohybují od třch do sedmi tisíc. Taky nevím jaký je rozdíl mezi odsraněním kůže a plastikou. Díky za každé info