Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, prosím Vás, mohly byste se se mnou podělit o své zkušenosti a pocity - bolí Vás prsa při KAŽDÉ ovulaci? Tedy přesněji by měl můj dotaz znít, zda Vás bolí prsa před každou menstruací? Mě totiž někdy prsa bolela a někdy ne, ale teď jsem si všimla v posledních asi 3 - 4 měsících, že mě prsa přestala bolet. Mám tedy trochu obavu, aby se nejednalo o příznak, že u mě neprobíhá ovulace? Chystám se udělat si ovu test. Ale právě bych Vás chtěla poprosit, zda byste mi mohly napsat, zda Vás prsa bolí v KAŽDÉM cyklu, či jenom někdy? Moc děkuji předem za Vaše odpovědi. ![]()
Před porodem mě bolely (teda bolely není to správný slovo, spíš citlivé bradavky) po každé ovulaci (vím to určitě, neboť moc těch ovulací nebylo
) Ovšem teď jsem podruhé těhotná, a nic takového jako normálně po ovulaci jsem v prsou necítila (přitom ovulace být musela, když jsem těhotná.. že
) Nevím, jestli mohlo hrát roli kojení…
Změř si BT a budeš mít jasno ![]()
Godaiva
Mně prsa před prvním těhotenstvím nebolela vůbec, takže když mě začala týden před ms bolet a po ms to nepřestalo, tak jsem si udělala tt a byl pozitivní
No a po porodu s první MS mě bolest prsou provází skoro každý cyklus. Ale ne pokaždé. BT neměřím, takže nevím, jestli to souvisí s ovulací, ale předpokládám, že ne. Statisticky je to cca 3:1 pro bolest ![]()
Ježiš, já napsala mně ![]()
Jinak ještě k tý bolesti. Vzhledem k tomu, že před těhu mě prsa nebolela a otěhotněla jsem hned první měsíc, tak to opravdu s ovulací nebude souviset ![]()
Ahoj, no já to mám zase přesně naopak. Nikdy mě prsa nebolela. Až poslední asi 3 měsíce mě asi 10 dní před MS začnou pobolívat a vydrží to vždy až do MS. Jestli to s ovu souvisí nevím, ale ovulku jsem měla i bez bolestí. Prostě to každá máme jinak. Zkus ovu testy a uvidíš, já je používám.
Holky, chci navázat na tuto diskuzi. Mám dva dny po ovu a bolí mě prsa. Vdžy teda bolela, ale později. Mohla jsem mít třeba ovu dřív než jiné měsíce?
Ahoj taky bych se na to ráda zeptala, je to od ms tak 10 dní a pořád mě moc bolí prsa a citlivější bradavky, dělala jsem tedkom těh. test a nic, ale furt mám takový zvláštní pocit..tak jestly to taky není tou ovulkou..ale nikdy mě to tak nedělalo..bud moc ráda když mi někdo písnete..děkuji.. ![]()
@Mája 25 holky, a bolelo vas treba jen jedno? Ja mam ted ovulaci a citim spis jen leve prso a bradavku, treba 3× denne me tam jakoby zapali, zaboli.. Tak na 30sekund a zas nic…
Ted posledni 2 cykly me hrozne bolely prsa, hlavne levy, i na bezny dotyk. Mam pocit, ze je to pri ovulaci, ale nikdy pred tim jsem to nemela…az ted 2 roky po prvnim porodu…je to mozny?
Ano, je to možné. Asi 10 vteřin na googlu ti to může potvrdit.