Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Předesílám, že toto není zlehčování situace: Jak jsi na tom s prdy? Protože prdy jsou pěkný mrchy, dokážou dost potrápit, pamatuju si, jak sjem se v půlce těhotenství svíjela s regulérní kolikou, nakonec pomohl fenyklový čaj.
Jinak ano, roztahování dělohy a napínání vazů, které ji drží, bolí, táhne píchá. Mimo jiné se můžou i trhat různé srůsty, nejčastěji mezi žebry. Mě když se ke konci těhu začali natahovat srůsty mezi žebry nahoře v hrudním koši, tak jsem myslela, že mám infarkt ![]()
Anonymní jsi prvnička??? Já to měla u prvního dítěte a a skoro do 6 měsíce jsem se furt bála že určitě potratím. Bolest byla úplně nesnesitelná, přirovnala bych to k tomu že to bolí jako kdyby ti vrážel do břich někdo nůž. Fakt t aková hodně intenzivní bodavá a táhlá bolest. No vše proběhlo v pořádku a syn byl zdravý jak řípa na den přesně na termín, takže to je moje zkušenost…
ano,čekám první mimi, a jinak „prdy“ snad v normě,sice mám sem tam zácpu,ale jinak je to v pořádku,já měla jen strach jesli to fakt nemůže být něco vážnějšího,někdy je to opravdu jako kdyby do mě někdo zevnitř píchal špendlíky a chtěl se dostat ven,ale po vašich odpovědích už sem klidnější,děkuju moc
Ahoj mam jeden podobný dotaz
S přítelem jsme mely nechráněný sex víc než před 2 týdny
Asi 10 dni po tom jsem se začala cítit jinak.. ![]()
Zalačali mi bolesti v podbřišku a někdy mam z toho i křeče
Můžete mi prosím poradit? Zkouší me otěhotnět uz rok ![]()
Díky za odpověď ![]()
@Beruska.tucnacek55
Zatím jsem nezkoušela, zda se mi to brzy, čekám jestli se dostaví menstruace
A nebo mně napadlo navštívit lékaře, přece je to i lepší ![]()
@Izabella98 Tak pokud proběhl nechráněný sex před více než 2 týdny, myslím si, že na test není brzo
Já ještě těhotná nebyla bohužel, tudíž nemohu posoudit..ačkoliv na sobě také pozoruji těhotenské příznaky každý měsíc
ale je to jen tím, jak moc si to přeji ![]()
@Beruska.tucnacek55
Možna si to přeji taky moc a jen si namyšlím…
Ale pro případ test zkusím, třeba se zadaří ![]()
Každopádně díky za radu ![]()
Holky jsem 35tt uz vic jak tyden me boli levej podbrisek, ze nemuzu ani lezet na leve strane jak to boli, nebo picha
… boli to i pro chuzi.. spim jen na pravem boku a pri zvedani to je hruza, bolest bolest bolest… dr rikal ze to je normalni ze prcek tlaci na levou stranu, ale az tak aby to bolelo… no jsem zoufala ja uz nemuzu ani uklizet, pac pri vetsim velkym pohybu bolest
…
Dobrý den, měla bych dotaz,jelikož již začínám být zoufalá a můj gynekolog mi při každé návštěvě tvrdí to samé,že je vše v pořádku. Jsem ve čtvrtém měsíci těhoteství a neustále mě bolí v podbřišku,někdy hlavně k večeru to tam přímo píchá jak na levé,tak pravé straně. Pár lidí mi řeklo,že je to tím,že se břicho prostě zvětšit musí,ale to by snad měl být jen tlak,který jde vydržet a ne abych se v noci budila v křečích. Můj doktor mi břicho ani neprohmatal a já začínám mít strach,jesli je vše jak má být. Neměl jste někdo podobné potíže? Musím k tomu uvét,že se mi poslední dobou stále vrací poševní mykoza,kterou opakovaně léčím,ale po 14dnech jí dostanu znovu. Mohla by ta bolest souviset i s tím?