Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu, nemáte někdo zkušenosti?
Dnes jsme byli na kontrole u naší pediatry a mimo jiné nás poslala s podezřením na vývod močové trubice v pochvě naší holčičky.. protože se jí nezdálo jak je umístěná
, holčičce bylo 8 měsíců, od narození je bez nemocí, semtam rýmy.. výtoky nebo podobné gynekologické potíže nepozoruji. Ano mívá načervenalo okolo pochvy, ale přičítám to zapaření nebo tření plenou. Nepředpokládám že to je nějakým zánětem! Teplotu/horečku měla jen asi 2×, kvůli zubům a jednou kvůli rýmě…
Dostali jsme žádanku na dětskou urologii, jsem hodně překvapená, teď už je to lepší, ale byla jsem i šokovaná, že se momentálně paní doktorce zd že jak povyrostla, není vyustění močové trubice „vhodně“ umístěno.
Máte s něčím podobným někdo zkušenosti? Osobně se mi nechce naše miminko trápit nějakým vyšetřením nechci jí dělat trauma
. Když jsem se dnes snažila podívat (šetrně) myslím si že jsem viděla co bylo třeba.. ale nejsem doktor
a je to první dcera po chlapečkovi, takže přesně nevím jak to má vypadat
u miminek. Doteď jsem žila v tom že máme doma spokojené miminko, a zdravé.. až na rýmy.. ode dneška si tím tak jistá nejsem..
Můžete mi někdo zkusit poradit? Předem děkuji.
jestli ti čůrá na přebalováku, tak počkej až bude čůrat, trošku roztáhni pysky a koukej se, kudy to teče. mělo by to vytékat kulatým proudem těsně pod poštěváčkem. Pokud to teče dole, nebo moc roztříštěně, mohl by být problém. Takový problém se ale podle mě nemusí snad ani řešit, určitě ne hned. moč je sterilní, záněty by dělat nemusela.
Pudli děkuju - ona na přebalovánku ještě nikdy nečůrala… takže to buď budem muset prozkoumat nebo se fakt objednat a pak se uvidí ![]()
tak se koukni, drsnejsi nez dr. urcite nebudes. trebas uvidis direcku, jenze u holcicek je to takove cele krabate, moc dobre to mimo akci videt nejni.
zkus pustit vodu z kohoutku, treba je sugestivni.
Pudli - vyzkouším to určitě. včera jsem se koukala a mám pocit že jsem viděla co jsme potřebovala a podle mě to má tam kde to má být
takže tak.. ale budem to muset asi opravdu ověřit…