Bolestivá menstruace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1673
29.5.09 10:32

Alenko,koukám,že jsi z Brna ,zkus zvážit tu mojžíšovu metodu,fakt to dost pomáhá.Já chodila ke Svatý Anně na odd. rehabilitace.Každej měsíc se trápit bolestma je strašný a navíc se ti upraví cyklus.
Kdyžtak písni,dám ti kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleli
7.6.11 12:28

Gynekologické problémy

Dobrý den, gynekologické problémy, a to nejen bolesti při menses jsem měla od 18ti v jednom kuse. Když jsem cca ve 40 dostala menses 2 x za měsíc, dal mi doktor na úpravu hormonální tabletky. Hormony špatně snáším, nikdy jsem nebrala ani antikoncepci. Objevila jsem přípravek femigard a začala ho pravidelně užívat podle dávkování, nejenom, že mám men. pravidelný jako hodinky, ale zmizela spousta ostatních problémů.Cetla jsem, že tento přípravek pomohl velkému množství maminek otěhotnět. Nyní beru dlouhodobě, je to přírodní preparát. Tak zkuste, třeba taky zabere.

• Citovat
  • Upravit
3588
1.2.12 20:52

Ahoj holky je normální aby mě při ms, nebolelo břicho ,ale celej spodek? mam to od porodu a dneska to je docela sila. mate to taky nekdo? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alenuša
1.2.12 20:58

Přírodní přípravek

Dobrý den, já jsem měla podobné problémy, menses nepravidelný týden před, týden po… začala jsem užívat femigard bylinné tonikum od firmy Heman. Trvalo to nějakou dobu, musí se užívat pravidelně.. ale stálo to zato. Zvládám vše bez tabletek a menses chodí jak hodinky. Vyzkoušejte.. uvidíte.

• Citovat
  • Upravit
116
1.2.12 21:11

Tak já měla menses „dole“ bolestivý vždycky a ne málo.Někdy jsem nešla ani do školy a celý den proležela. Od porodu jsem jej ještě nedostala, tak doufám, že to nebude horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
1.2.12 21:12
Judita74 píše:
ještě je jeden lék podobnej ibuprofenu,jmenuje se ibumax a ten nedráždí žaludek
jinak mě od bolestivé menzes pomohla rehabilitace.

Taky ti bude dráždit žaludek, ale né tolik. Tam kde je účinná látka ibuprofen vždy budou dráždit žaludek. Zajdi si k Dr. a ona ti určitě něco předepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
1.2.12 21:32

tak je to asi normalni, snad bych byla radsi kdyby me bolelo bricho, jsem chvili zehlila a dost me to bolelo. ja jsem to predtim nikdy nemela, jen me bolelo bricho. ja zajimavy co ten porod zmeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.9.15 23:09

Dobrý večer,

mám téměř stejný problém jako zakladatelka této diskuze. Při menstruaci mívám vždy první den nesnesitelné bolesti, které se potom vracejí ještě třetí den, ale už ne tak moc. Většinou to dopadá tak, že musím odejít i z práce, i když si dám prášek než se bolest úplně rozjede. Dávám si Algifen, bohužel mi přijde, že už mi to moc nepomáhá.. Navíc asi poslední 4 menstruace se k tomu přidalo i zvracení. Moje mamka mívala to samé, přešlo jí to po porodu. Asi 3 roky jsem brala HA - menstruační bolesti byly snesitelné, skoro jsem ani nevěděla, že menstruaci mám, ale už asi 1,5 roku ji neberu a brát nechci. Je nějaký osvědčený způsob jak nad bolestmi vyzrát aniž bych musela k doktorovi? A ještě jeden dotaz - asi 2×, nebo 3× se mi stalo, že ze mě vyšlo něco, jako tkáň, takový cucek, nebyla to sraženina krve, co by to mohlo být? Máte s tím některá zkušenosti?

Přeji hezký večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
28.9.15 23:32

Taky jsem vzdy mela menstruaci pekne bolestivou. Brala jsem jen Ibuprofen 400, docela silny, pozdeji jsem zkousela 200,nekdy Paralen. Po porodu se to fakt hodne zlepsilo, nejenze ji nemam 7 dni ale i neni skoro bolestiva.

Obcas jsem byla na omdleni pokud bych si nevzala prasek, asi neporadim ale snad existuje nejaky caj, zkus se poptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
29.9.15 00:08

Podivejte se na kapky gynex nejsem si jista ale mam dojem ze jeden z ucinku je, ze by mel resit i bolestivou MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
29.9.15 07:26

Zkus jiné prášky na bolest… taky mi v jednu chvíli Ibalgin přestal fungovat, ale třeba takový Valetol zabíral…
při příští návštěvě gynekologie bych se na to doktora klidně zeptala, jestli by ti něco doporučil on :nevim:
a zkusila bych pít čaje z lékárny… tam ti určitě něco poradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
29.9.15 07:40

Já mám první den taky šílené bolesti. S HA teda ustoupily, ale teď po vysazení jsou zpět. Spíš než prášky mi pomáhá bříško nahřát. (mám ten polštářek do mikrovlnky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.15 11:18

Mám to úplně stejné, jak píšeš. I to, že 3. den se bolest vrací, ale není už tak hrozná. Jednou za čas se mi stane, že to tak bolí a je mi zle, že jen ležím, zvracím a brečím, že umřu. A i ty cucky ze mě jdou taky skoro pokaždý.
Dá se to zmírnit - kup si v bylinkách sypaný čaj na menstruaci, musíš ho ale pít alespoň 5 dní před menstruací 3× denně. Takhle předem si i každý den dávám rozpustnej horčík do vody - ten je proti křečím. Dál mi pomáhá brát pupálku a rhodiolu v tabletách, tu už beru pořád, poznáš to až tak po měsící užívání. A když to dostanu a vím, že už mě bude bolet břicho, vezmu si oranžovej ibalgin ještě než to hodně bolí (před tím než si ho vezmu se najím a dám si něco mléčného, prý se totiž nejlépe rozpustí v mléce a pak působí rychleji), lehnu si a dám si na břicho zahřívací dečku a dám to na maximum. Díky tomuhle se to dá vydržet :palec: A když jsem cvičila a jedla zdravěji, tak ty obtíže byly lepší, takže si myslím, že to na to má takvy veliký vliv :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2
29.9.15 21:02

Tak Vám děkuju všem za názory :) Jsem se totiž na netu dočetla, že za tím může být nemoc, rakovina, neplodnost atd.. Tak mě to trochu vyděsilo :) Mamka mě uklidňuje, že ona mívala to samé, a že si nemám dělat hlavu když podle článků na internetu jsem na prd :D ale teď v neděli jsem fakt myslela že umřu, jestli mě něco horšího čeká u porodu, tak to fakt asi nedám :mrgreen: :mrgreen: čaj zkusím a vyzkouším i ty kapky Gynex - nevíte jestli mi je musí předepsat doktor? Nebo jsou volně prodejné v lékárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.17 15:18

Řebřicek obecný to vyřeší

Dva roky jsem trpěla bolestivou menstruace a polykala ibuprofeny mnohdy bez výsledku. Často jsem nevěděla, jak to zvládnu v pra i nebo obyčejný chod domácnosti. Po krátkém surfování po internetu jsem se rozhodla zkusit „obyčejné“ bylinky a zabralo to! Ženy, zkuste sypaná caj z řebricku obecného a listy maliniku. Prý pomáhá i kontryhel, ale jelikož mi pomohl ten řebriček a malinik, dal už jsem nezkoušela. Kdyby to jen jen věděla drive, ušetřila bych si veliké utrpení. Stačí tak málo! P. S. Možná za tím stojí i rozházené hormony - doktor mi nabídl antikoncepci, ale chci otěhotnět, tak jsme to odmítla. Napsal tedy Proveru, kterou jsem brala 2 mesice (hrůza, celou me to nafouklo), ale cítila jsem zlepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí