Bolestivé kojení – jak ho zmírnit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
221
20.3.06 13:30

Bolestivé kojení

Maminky, poraďte, co na bolavé bradavky? Náš Matyášek má atopický ekzém, který ho v noci budí po cca 1,5 hodině a jinak než u prsu zpátky neusne. Jsem už celá „ožužlaná“, bradavky i dvorce mám úplně rudé a rozpraskané. Pokaždé si je mastím bepanthenem, nevíte ještě nějaký jiný fígl? Už to hodně bolí, ale nechtěla bych přejít na UM, kvůli tomu ekzému, aby se mu nezhoršil :-( Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
20.3.06 13:39

Snad nechat zaschnout MM a větrat prsa.

Nebo zkus - drasťák! 8O - koupit špunty do uší (pro sebe a aspoň každé druhé žužlání (pokud fakt jen žužlá a občas cucne) dát dudlík. Teď už techniku kojení nezkazíš. pokud si prtě zvykne, máš vyhráno, pokud ne, tak za 1-2 noci by se to mohlo zlepšit až zahojit. Kdyby to trvalo déle, mohla by to být spíš plísňová infekce a to chce přeléčit. Ale kojit se u toho dá.

Hodně štěstí. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
20.3.06 13:40

Ahojky,

bohužel nevím. Ale zkus se podívat na www.kojeni.cz je tam Laktační liga třeba poradí.

Držím palce. Iva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
20.3.06 15:26

Ahojky,

možná má rada bude znít banálně, ale skutečně nejlepší je mazat bepanthenem a pořád větrat :lol:

Větrat, větrat, větrat :wink:

Peťula + Pavlík 9,5měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
20.3.06 15:53

Ahoj,
doporučím Ti koupit si v lékárně chrániče na bradavky (cena cca 50-100 CZK). Jsou to takové plastové košíčky s dírama, které si dáš do podprsenky po kojení (a následném umytí prsu a namazání Bepanthenem). Budeš mít sice prsa zvětšený (doma je to fuk), ale nebude Tě tlačit podprsenka na rozpraskaných bradavkách a krásně to větrá. Okamžitá úleva zaručena. Když Ti vyteče trochu mlíka, tak se zachytne dole. Používala jsem je hodně na noc, abych si odpočinula - starší Sárka pila hrozně dlouho a hltavě a moje prsa byly jedna velká prasklina.

Taky je dobré střídat polohy na kojení - pomáhá.
Hodně zdaru!
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
20.3.06 15:59

Čau,

mně osobně teda Bepanthen na bradavky nepomohl, ono taky záleží, co přesně ti je.. Trochu mi pomohla dezinfekce Betadine, ale doktorka mi říkala, že to mám namazat (nakapat) po kojení a před každým kojením zase omýt, aby to malý nesnědl.
Já jsem ty bradavky měla takové jakoby zanícené a ten bepanthen to spíš ještě jakoby ucpával, takže nic moc.. Na to zanícení byla ta desinfekce dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.3.06 18:24

Tak mně na bradavky pomohlo pomazat mlékem z prsu a větrat a větrat, třeba jsem chodila s odhalenejma prsama po bytě, Bepanthen žádnej zázrak neni, ale mazala jsem taky, aby se bradavky líp zahojily.

• Citovat
  • Upravit
1
11.12.11 12:40

bolavé bradavky a kojení s kloboučky

ahoj holky, potřebovala bych poradit, od porodnice kojím s kloboučky ze začátku to tak nebolelo, nedávno mě navíc praskla pravá bradavka, někdo mě říkal, že mám špatnou techniku kojení, že kojení nemá bolet. mám 20-ti denního chlapečka. a chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s klobučky? a jestli vás kojení ze začátku taky tak bolelo, když malej nasaje, a než párkrát popotáhne, tak to šíleně bolí a po chvilce to přestane. přestane ta bolest bradavek někdy a po jaké době. děkuji za rady, tak strašně ráda bych si kojení užívala, ale zatím mám pocit, že při kojení jen trpím, tak nevím co dělám špatně. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
11.12.11 16:13

ahoj měla jsem to taky pomohlo mi nechat po každém kojení zaschnout MM a pokud to jde tak větrat co nejvíc. ty chrániče na prsa mi moc nepomohli docela se to v tom zapařovalo, bepanthen taky nepomohl. měla jsem prsa pořád jen venku jak pako. :) ani ne týden a bylo to pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí