Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
Kristýnce se dneska začal klubat asi opárek, už má malou kuličku naplněnou tekutinou, je to asi jako špendlíková hlavička.
Stalo se vám to taky někomu? Co jste s tím dělali?
Já mám opary několikrát do roka, ale netrofnu i ty moje mazání ji na to dát a pochopitelně od ničeho už nemám příbalový leták
Díky
Barčo, veškeré příbalové letáky najdeš na internetu, když si do vyhledávače zadáš daný lék, myslím že i na www.lekarna.cz jsou příbaláky uvedené. S oparem u dětí by se mělo jít k lékařce. Dcerka měla u oparu horečku a byla celkově dost unavená a natékaly jí očička jako reakce na prudké množení viru. Hlavně se musí dávat bacha, aby si to v této fázi nerozškrabala a nezanesla do očí nebo na genitálie.
Ahoj Barčo,
staršímu synovi se taky dělají opary, a to vždy když mu vyběhne vysoká teplota (zdědil po tatínkovi
). Naštěstí jsme první opar měli asi tak ve 2,5 letech, poprvé jsem se bála něčím namazat, ale opar byl fakt „vydařený“
Příště jsem už použila Herpesin krém, je pro dospělé i děti, v příbal letáku není omezen věkem. Můžu ale popravdě říct, že bych po něm ve vašem věku asi nešáhla, přece jen tam píší, že se nesmí dostat do očí atd. , použila bych asi dospěláckou zubní pastu a zašla pro radu k dr. Je totiž pravděpodobné, že holčička opary bude mívat i později, tak aby jste věděly co a jak..
![]()
Jo, ještě si uvědomuju, víš co nás ve vašem věku trápilo nejvíc…lišej na pusině a to do 2let, takže taky nic moc
, pak jsme přešli na ty opary. ![]()
Pa Irena + kluci