Bolestivé přisátí při kojení

603
28.2.11 17:24

Bolestivé přisátí při kojení

Zdravím všechny! Mám 11-ti měsíčního syna, stále kojím, v noci cca 2×, potom před spaním a ráno. Zuby nemá, ale je to tak dva dny, co přisátí strašně bolí a potom i celé kojení. Přestat s kojením jsem ještě nechtěla, myslím, že by UM nevzal - flašku nezná a čaj pije z hrníčku s pítkem, ale moc toho nevypije… Budu ráda za každou radu nebo názor. Díky Zuza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
98
28.2.11 18:02

a nemohlo se třeba stát, že tě jen více stiknul dásněmi? I to totiž dost bolí a pak je to místo takové pohmožděné a bolí to…
To se mi třeba stávalo, ale vytrvali jsme, malému je 27 měsíců a stále kojíme. :lol: :lol: Za pár dní to vždycky přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
28.2.11 18:07

No, zatím taky doufám, že to přejde a bude „jemnější“ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
28.2.11 18:18

Tak mě se to stalo po roce. Byla jsem těhotná a měla jsem citlivější bradavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
28.2.11 18:29

Jé, nestraš! Tak těhotná snad nejsem :-) Tak brzy… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
28.2.11 19:05

taky se mi to občas stává. Někdy mě „kouše“ těma dásničkama, ale to se ji snažím vysvětlit, že takhle ne, bolí. Ale někdy to bolí ikdyž vím, že malá má pusinku uvolněnou a normálně saje („nekousala“ při předchozích kojení, takže pohmožděný bradavky být nemůžou), nevím čím to je. Většinou to během pár dnů (2-3) přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
28.2.11 19:40

Taky to teď zažívám.Už se mi to párkrát stalo a vždycky to tak do 3 dnů přešlo.Teď mám ale navíc prso nateklé a červené a bolí i na dotek i když nekojím,tak se obávám zánětu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
28.2.11 20:18

Díky za reakce, aspoň vím, že je to běžné a za chvíli to přejde a není to jen rozmar toho našeho prcka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
2.2.13 16:38

Ahoj holky. máme doma skoro 3týdenní miminko a teď mě teda dost u obou prsou bolí, když se přisává. Co může být za problém? Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
2.2.13 16:55

Málo strčená bradavka do pusy. Taky mě to bolelo, pak jsem se naučila strčit malému skoro celý dvorec a bylo potom po problému. Ony se pak i zocelí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
2.2.13 18:32
@baculkaji píše:
Ahoj holky. máme doma skoro 3týdenní miminko a teď mě teda dost u obou prsou bolí, když se přisává. Co může být za problém? Díky za rady

Ahoj, mně to první týdny taky vždy při přisátí bolelo, postupem času si bradavky zvykly a přestalo to bolet. U mých bradavek šlo tedy o zvyk. Pokud je dobrá technika, radím zatnout zuby a vydržet. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
2.2.13 20:37

Laktacni poradkyne nam techniku pochvalila, ale stejne to bolelo jak cert, asi do dvou mesicu, pak uz to polevilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
2.2.13 20:39

@baculkaji no vydrž, ono to prostě povětšinou bolí. Maž to bepanthenem, calciovou mastí a vydrž. Přejde to. Já je měla až popraskané a rudé. Dneska jsou už jen ožužlané :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová