UM a problémy s kakáním

503
28.2.11 11:54

um a problémy s kakáním

Nazdárek, prosím všechny zkušenější o pomoc. Mému chlapečkovi budou v neděli dva měsíce. První měsíc jsem plně kojila. Pak začal málo pít, tak jsem kojila a přikrmovala um nutrilon comfort. Od pátku už jsme zcela na um. Vzhledem k tomu, že malý ublinkával, tak jsme mu koupili nutrilon ar, ale z toho měl zácpu a nemohl se vůbec vykakat, tak jsme se vrátili k nutrilonu comfort. Každý den dáváme probiotika bio gaia a do každé lahvičky sab simplex a malý měl nejdřív jen problémy s prdíky, tak jsem masírovala bříško, mazala krémem pupík, cvičila s nožičkama, dávala na bříško pytlík s třešňovými peckami, ale nějak to nepomáhalo, teď se navíc k tomu nemůže ani vykakat a navíc mi přijde, že mu ten nutrilon comfort nestačí, tak mu do každé lahvičky dáváme 1 odměrku normálního nutrilonu. Poradíte mi prosím jak mu pomoct. Nevím jestli ještě zkusit lactobacílky, nebo feniklový čaj? Díky moc za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
28.2.11 12:01

Taky jsme měli tenhle problém,malá přešla na Nutrilon a chudák se nemohla vykakat.Když už to bylo asi pátý den a brečela jak blázen,dali jsme ji rourku.Samo se to upravilo,ale tak 3.týdny to trvalo teda.A s fenyklovým čajem bych opatrně,malá mi brečela jak tur po něm,přestali jsme dávat a je klid :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
28.2.11 12:04

Ahoj, moje dcera se také nemohla po UM vykadit. Z nutrilonu jsem přešla na hami a bylo to o trochu lepší. Většinou jsem jí pomáhala trubičkou, protože by se snad sama nevykadila. Trvalo to do osmého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
28.2.11 12:09

Ahoj, díky, no já jsem zkoušela včera tu rourku a vůbec nic, ani neprděl, ani nekakal, tak buď to dělám špatně, nebo je možné, že ani tohle by mu nepomáhalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
28.2.11 12:12

Ahoj,
a jak dlouho nebyl? Někdy to trvá déle než si tělo zvykne. Zkus zase tu rourku, zavést co nejdál, trochu prošťourat :nevim:
A dodržujete počet odměrek na ml vody? Nějak jsem nepochopila, proč přidáváš odměrku klasického nutrilonu do toho druhého? Udělej prostě větší množství mléka nebo krm častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
28.2.11 12:16

To je divný stou rourkou :think: Nám to pomohlo vždycky,v nemocnici mi říkali,že máme dát trochu krému na zadek a krouživě vsunout.A malá se mi vždycky vykakala teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
28.2.11 12:17

Naposledy byl v pátek ve dvě ráno, od té doby nic. Dodržuju dávkování a tam je 6× 133 ml a 4 odměrky, tak to dáváme. Ten obyč nutrilon přidávám proto, aby ho to mlíko víc zasytilo, protože ten nutrilon comfort je dietní a přijde mi, že má po něm hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
28.2.11 12:20

Já mu tu rourku namažu a dávám mu jí do zadečku, ale on ten svěrač stahuje a bojím se mu to dávat dál. Nevím jak daleko mu to mám dávat, bojím se, abych mu neprotrhla střeva. Četla jsem, že se to dává tak 1-2 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
28.2.11 12:20

Já mu tu rourku namažu a dávám mu jí do zadečku, ale on ten svěrač stahuje a bojím se mu to dávat dál. Nevím jak daleko mu to mám dávat, bojím se, abych mu neprotrhla střeva. Četla jsem, že se to dává tak 1-2 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
28.2.11 12:27

Takže dáváš 6× denně 120ml základ vody a k tomu 4 odměrky nutrilonu, jestli to chápu správně?
To je po 4hod? Já bych se na to vykašlala, dávej po 3hod a klidně větší množství. A jestli se ti nezdá ten nutrilon komfort, tak dej ten klasický.
Jinak rourku jsem dávala podstatně hloub, někdy až tak 1/2 až 3/4 délky, vždy pokapanou olejem a nikdy se nic nestalo, tak se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
28.2.11 12:30

My teda dávali rourku taky dál,i v nemocnici to tak dělali.Myslím že nijak neublížíš :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
28.2.11 12:34

ahoj, jak dlouho nebyl? asi bych resila s pediatrem, aby nebyl nejaky problem se strevy

ad UM : urcite bych sama bez porady pediatra UM nemenila

a co mi muj pediatr radil kdyz mela mala zacpu,udelat vyvar z ovesnych vlocek a do toho udelat UM, do r. otvoru dat orisek masla aby se stolice zmekcila zkusit rektalni rourku ale to jsem resila cca v pul roce stejne jako jablicko do jogurtu, hruskova nebo svestkova stava nebo presnidavka, ale na to je moc male!

urcite resit s pediatrem!!!!!!!hodne stesti

a sab simplex ani fenyklovy caj bych nedavala je to zbytecne jelikoz je to spise na traveni a nema to nic spolecneho se zacpou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
28.2.11 12:37

jj chápeš to správně, jen dávám po třech hodinách a většinou to vyjde 7× denně(počítám i krmení v noci), tak je to o něco víc. Tak zkusím ještě tu rourku dát dál a uvidíme, snad se zadaří. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
28.2.11 12:37

Jinak moc děkuji všem za rady, jsem za ně vděčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
28.2.11 13:06

abellie: zavolej pediatrovi, kdyz je tak maly asi bych odvar z vlocek jeste nedelala ale zkus dat do konecniku jeste orisek masla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová