Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nazdárek, prosím všechny zkušenější o pomoc. Mému chlapečkovi budou v neděli dva měsíce. První měsíc jsem plně kojila. Pak začal málo pít, tak jsem kojila a přikrmovala um nutrilon comfort. Od pátku už jsme zcela na um. Vzhledem k tomu, že malý ublinkával, tak jsme mu koupili nutrilon ar, ale z toho měl zácpu a nemohl se vůbec vykakat, tak jsme se vrátili k nutrilonu comfort. Každý den dáváme probiotika bio gaia a do každé lahvičky sab simplex a malý měl nejdřív jen problémy s prdíky, tak jsem masírovala bříško, mazala krémem pupík, cvičila s nožičkama, dávala na bříško pytlík s třešňovými peckami, ale nějak to nepomáhalo, teď se navíc k tomu nemůže ani vykakat a navíc mi přijde, že mu ten nutrilon comfort nestačí, tak mu do každé lahvičky dáváme 1 odměrku normálního nutrilonu. Poradíte mi prosím jak mu pomoct. Nevím jestli ještě zkusit lactobacílky, nebo feniklový čaj? Díky moc za každou radu.
Taky jsme měli tenhle problém,malá přešla na Nutrilon a chudák se nemohla vykakat.Když už to bylo asi pátý den a brečela jak blázen,dali jsme ji rourku.Samo se to upravilo,ale tak 3.týdny to trvalo teda.A s fenyklovým čajem bych opatrně,malá mi brečela jak tur po něm,přestali jsme dávat a je klid ![]()
Ahoj, moje dcera se také nemohla po UM vykadit. Z nutrilonu jsem přešla na hami a bylo to o trochu lepší. Většinou jsem jí pomáhala trubičkou, protože by se snad sama nevykadila. Trvalo to do osmého měsíce.
Ahoj, díky, no já jsem zkoušela včera tu rourku a vůbec nic, ani neprděl, ani nekakal, tak buď to dělám špatně, nebo je možné, že ani tohle by mu nepomáhalo?
Ahoj,
a jak dlouho nebyl? Někdy to trvá déle než si tělo zvykne. Zkus zase tu rourku, zavést co nejdál, trochu prošťourat ![]()
A dodržujete počet odměrek na ml vody? Nějak jsem nepochopila, proč přidáváš odměrku klasického nutrilonu do toho druhého? Udělej prostě větší množství mléka nebo krm častěji.
To je divný stou rourkou
Nám to pomohlo vždycky,v nemocnici mi říkali,že máme dát trochu krému na zadek a krouživě vsunout.A malá se mi vždycky vykakala teda.
Naposledy byl v pátek ve dvě ráno, od té doby nic. Dodržuju dávkování a tam je 6× 133 ml a 4 odměrky, tak to dáváme. Ten obyč nutrilon přidávám proto, aby ho to mlíko víc zasytilo, protože ten nutrilon comfort je dietní a přijde mi, že má po něm hlad.
Já mu tu rourku namažu a dávám mu jí do zadečku, ale on ten svěrač stahuje a bojím se mu to dávat dál. Nevím jak daleko mu to mám dávat, bojím se, abych mu neprotrhla střeva. Četla jsem, že se to dává tak 1-2 cm.
Já mu tu rourku namažu a dávám mu jí do zadečku, ale on ten svěrač stahuje a bojím se mu to dávat dál. Nevím jak daleko mu to mám dávat, bojím se, abych mu neprotrhla střeva. Četla jsem, že se to dává tak 1-2 cm.
Takže dáváš 6× denně 120ml základ vody a k tomu 4 odměrky nutrilonu, jestli to chápu správně?
To je po 4hod? Já bych se na to vykašlala, dávej po 3hod a klidně větší množství. A jestli se ti nezdá ten nutrilon komfort, tak dej ten klasický.
Jinak rourku jsem dávala podstatně hloub, někdy až tak 1/2 až 3/4 délky, vždy pokapanou olejem a nikdy se nic nestalo, tak se neboj.
My teda dávali rourku taky dál,i v nemocnici to tak dělali.Myslím že nijak neublížíš ![]()
ahoj, jak dlouho nebyl? asi bych resila s pediatrem, aby nebyl nejaky problem se strevy
ad UM : urcite bych sama bez porady pediatra UM nemenila
a co mi muj pediatr radil kdyz mela mala zacpu,udelat vyvar z ovesnych vlocek a do toho udelat UM, do r. otvoru dat orisek masla aby se stolice zmekcila zkusit rektalni rourku ale to jsem resila cca v pul roce stejne jako jablicko do jogurtu, hruskova nebo svestkova stava nebo presnidavka, ale na to je moc male!
urcite resit s pediatrem!!!!!!!hodne stesti
a sab simplex ani fenyklovy caj bych nedavala je to zbytecne jelikoz je to spise na traveni a nema to nic spolecneho se zacpou
jj chápeš to správně, jen dávám po třech hodinách a většinou to vyjde 7× denně(počítám i krmení v noci), tak je to o něco víc. Tak zkusím ještě tu rourku dát dál a uvidíme, snad se zadaří. Díky
abellie: zavolej pediatrovi, kdyz je tak maly asi bych odvar z vlocek jeste nedelala ale zkus dat do konecniku jeste orisek masla