Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
poradíte mi jak přestat kojit roční závislačku která se v noci budí i 7krát a bez toho neusne?navíc přes den je pěkně vzteklá a protivná a neustále mě pronásleduje takže se nemůžu odpovídajícím způsobem věnovat synovi(4,5 let).a zajímavé je ,že to malá dělá jenom mě s tetama a tatínkem je v pohodě a normálně jí a usne v poledne i bez tutu. ![]()
Proste prestan… proste rekni, ze mlicko uz neni a hotovo. A hlavne nesmis vymeknout (takze hlavne ty musis mit jasno, zda chces prestat kjojit nebo ne). Ja kojila prostredni ditko do roka a pul, taky se v noci co hodinu a pul budila a ja si furt rikala, co budu delat, kdyz nebudu kojit, co s ni kdyz se vzbudi. Nakonec uz jsem se namichla a proste ji dala jednoho dne misto prsa flasku a bylo. Odstavila jsem ze dne na den. Spani se tim nevyresilo, dal se budila, ale proste jsem davala flasku a cca po pul roce se srovnalo i spani.
Ne vzdy to jde tak hladce jako u nas, zname holcicka si to proste oplakala. Taky proste jednoho dne uz mlicko nebylo, ctyri dny musela vydrzet sceny pred spanim, ale pak taky v pohode.
A jestli je s tatinkem v pohode, tak co tak na vikend zmizet (k rodicum, kamaradce…). Az dojedes uz nebude vedet, ze jsi nejaky mliko vubec mela.
Pokud je to možné (hlídání), tak bych na pár dní nebo spíš týden někam odjela. Klidně i se synem.
Bude to pro tebe nejlepší, protože nebudeš mít šanci nevydržet.
Musíš prostě přestat,řekni že mlíčko už není a taky nebude,v noci jí dej vodu na pití nebo čaj,je to jen závislost,ona hlad přes noc nemá,jen je to zvyk.Určitě se to neobejde bez řevu,ale ty nesmíš za žádnou cenu povolit,ale vydržet,pokud to chceš dotáhnout do konce. ![]()
Přeju pevné nervy ![]()
uff, ja som si potrela prsia citronom a ze mi mliecko uz skyslo , na moje udivenie to zobral , aspon navonok, vpohode.. to mne bolo smutno ako nikdy.. ale potom mal problem zaspavat, tak sme sa museli o to viac tulinkat ..no a potom mu zas vznikla uchylka, ze sa musi dotykat mojej tvare, hladkal mi nos, pusu, a postupne aj to odoznelo, ale teraz ho zas hladkam… tak sa priprav, ze mozno pride daco namiesto toho..no a on normalne mliecko namiesto mojho nechcel.. tak pil len vodu a prespal potom uz uplne celu noc..(ale on sa moc ani predty nebudil, len 2krat za noc a to skor tak len sa potulkat…)
zulok píše:
uff, ja som si potrela prsia citronom a ze mi mliecko uz skyslo , na moje udivenie to zobral , aspon navonok, vpohode.. to mne bolo smutno ako nikdy.. ale potom mal problem zaspavat, tak sme sa museli o to viac tulinkat ..no a potom mu zas vznikla uchylka, ze sa musi dotykat mojej tvare, hladkal mi nos, pusu, a postupne aj to odoznelo, ale teraz ho zas hladkam… tak sa priprav, ze mozno pride daco namiesto toho..no a on normalne mliecko namiesto mojho nechcel.. tak pil len vodu a prespal potom uz uplne celu noc..(ale on sa moc ani predty nebudil, len 2krat za noc a to skor tak len sa potulkat…)
Ahojky, tak citron naše malá miluje, takže to by mi asi nepomohlo
ale já přestala tak, že když byla nemocná a hodně spinkala, tak jsem jí prostě jeden večer, to měla horečku houpala a zpívala a nakonec usnula bez prsa, no a v noci jsem dělala to samé, druhý den měla též horečku a tak jsem se s ní pořád tulila a byla na ní hrozně miloučká, aby si jakoby nevšimla, že jí něco chybí, a tím že měla teplůtky byla taková otupělá, takže po 2 dnech, kdy horečky ustaly začala hledat a tak jí dal manžel sunar v aventce a ona papala
Odstavila jsem jí asi v 16ti měsících, teď nevím přesně… Ale přesně jak píšeš, od té doby mě při usínání drží za vlasy a pořád se ňuňá, ale od té doby spinká bez bumbání cleou noc ![]()
Jinak jsem zapomněla dodat, že malá byla taky závislá na prsu, bylo to už hrozný, chtěla pořád i přesto, že papala už normální obědy a tak ![]()
Ahojky - u nás bylo nejhorší „noční odstavení“ (mluvím o Matym, Berunka je stále kojená). Přes den byl v poho, ale večer u prsa usínal, v noci se taky budil a odmítal se kojení jen tak vzdát. V jeho 16ti měsících mi hrozila operace vaječníků, tak jsme využili týdenní dovolené (ex)manžela a odstavili jsme ho ze dne na den. Vyřešili jsme to tak, že táta šel s Matym 3 noci po sobě spát ke své mámě. Jinak přes den byli doma, to bylo v poho. Za sebe doporučuju
(pokud máš teda tu možnost) ![]()
Taky jsem měla závisláka, dcera chtěla kojit kdekoli kdykoli. Zlepšilo se to, když jsem ji naučila usínat sama večer. Budila se jen 3×-4×. Všichni říkali, ať ji odstavím, ale nikdo nepodal pomocnou ruku. Já to pořád řešila. Nakonec jsme skončili zcela nenásilně ve 3,5 letech. Mladší není tak silný závislák, ale taky závislák. Neřeším to. Až skončíme, tak skončíme. Jen to noční buzení je úmorné, ale rostou jí zuby, tak musím vydržet. Snad bude časem zase lépe. Obě to nevyžadovaly, když mě neviděly. Když si potřebuju dáchnout, dám mladší babičce. Je jí rok, takže hlady a žízní neumře, i když s ostatními tekutinami pekelně bojujeme.