Saje jen tři minuty

29
24.2.11 15:26

saje jen tři minuty

Ahojky holky,moje téměř 7-mi měsíční holčička ode mě pije 3-4minuty z obou prsou a víc nechce. Kojíme po třech hodinách a z toho mála, co vypije dokáže ještě ublinkávat. Vždycky pila docela krátkou dobu, ale poslední týden si to teda zkrátila hodně, myslím, že tohle jí opravdu nemůže stačit. Máte některá podobnou zkušennost?A to pije tak krátce i v noci, kdy to bylo vždycky lepší.Zatím máme jeden příkrm-zeleninku asi tak 70g s dokojením v poledne.Poradíte mi, díky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43031
24.2.11 15:41

uprimne nechapu, ze kojene deti nezemrou hladem. ja nekojila a problemy jsme meli stejne, akoraT TU VYHODU, ZE FLASKA JE PRUhLEDNA A DA SE S NI PRONASLEDOVAT PUSINKA, KDYZ otoci hlavu (sorry za caps) - s prsem by nebyla sance. Casto jsem chodila krmit nekam do klidne mistnosti.

no v sedmem mesici bych uz ji dala vic prikrmu a pomalu asi i jogurt, nema-li alergii - naveky na mliku nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
24.2.11 15:55
Janinka111 píše:
Ahojky holky,moje téměř 7-mi měsíční holčička ode mě pije 3-4minuty z obou prsou a víc nechce. Kojíme po třech hodinách a z toho mála, co vypije dokáže ještě ublinkávat. Vždycky pila docela krátkou dobu, ale poslední týden si to teda zkrátila hodně, myslím, že tohle jí opravdu nemůže stačit. Máte některá podobnou zkušennost?A to pije tak krátce i v noci, kdy to bylo vždycky lepší.Zatím máme jeden příkrm-zeleninku asi tak 70g s dokojením v poledne.Poradíte mi, díky Jana

Ahoj Janinko, tak záleží na tom, jestli holčička přibývá, kolik váží a kolik přibrala za jakou dobu. To bys mohla zkusit sledovat. Tak, jak to popisuješ, se mi to zdá taky krátko, ale na druhou stranu, možná saje efektivně, že za krátkou dobu hodně vysaje.. Synovec to měl takto a ten teda nádherně přibýval, byl to macíček a jenom kojený :-D
No ale za sebe Ti napíšu, jak to máme my, protože mám taky 7-měsíční dcerku. Kojím ji 6-7× denně a asi mi to nikto nebude věřit, ale pije půl hodiny! U toho si teda i pospí, ale to jenom krátce, tak těch 20minut v kuse umí sát. Někdy v noci je tam přilepená i hodinu a půl, já to nesleduju, protože spím :oops: Tak mě zas lidi v okolí říkají, že ji překrmuju, že si ničím prsa a bůhvíco. Nicméně, malá je akurát, spíš drobnější, má 6,5kg. Ale je zdravá, tak nic neřeším.
Teď už i přikrmuju, dávám jí zeleninu, tý sní kolem 100-120g, vážím si to. Snědla by i víc, ale já jsem mrcha a nedovolím :mrgreen:
Zkrátka naše malá mi přijde jako takový otesánek, jaký má apetit, ale vidět to teda na ní není. I když teď začala trošku přibývat.
Jinak ublinkává mi taky.

Ještě mě zarazilo, ty kojíš z obou prsou najednou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
24.2.11 15:56
Pudloslava píše:
uprimne nechapu, ze kojene deti nezemrou hladem. ja nekojila a problemy jsme meli stejne, akoraT TU VYHODU, ZE FLASKA JE PRUhLEDNA A DA SE S NI PRONASLEDOVAT PUSINKA, KDYZ otoci hlavu (sorry za caps) - s prsem by nebyla sance. Casto jsem chodila krmit nekam do klidne mistnosti.no v sedmem mesici bych uz ji dala vic prikrmu a pomalu asi i jogurt, nema-li alergii - naveky na mliku nebude…

Souhlasím,já teda nevím ale my už v 7.měsících dávali ovoce,a začínali s jogurtem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
24.2.11 15:58
Liduš88 píše:
Pudloslava píše:
uprimne nechapu, ze kojene deti nezemrou hladem. ja nekojila a problemy jsme meli stejne, akoraT TU VYHODU, ZE FLASKA JE PRUhLEDNA A DA SE S NI PRONASLEDOVAT PUSINKA, KDYZ otoci hlavu (sorry za caps) - s prsem by nebyla sance. Casto jsem chodila krmit nekam do klidne mistnosti.no v sedmem mesici bych uz ji dala vic prikrmu a pomalu asi i jogurt, nema-li alergii - naveky na mliku nebude…
Souhlasím,já teda nevím ale my už v 7.měsících dávali ovoce,a začínali s jogurtem :nevim:

Kdo má v rodině alergie, ekzémy nebo astma, tam je lepší s jogurtama počkat a celkově být u těch příkrmů opatrnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
24.2.11 16:01
Slalomacka píše:
Liduš88 píše:
Pudloslava píše:
Souhlasím,já teda nevím ale my už v 7.měsících dávali ovoce,a začínali s jogurtem :nevim:
Kdo má v rodině alergie, ekzémy nebo astma, tam je lepší s jogurtama počkat a celkově být u těch příkrmů opatrnější…

To je pravda.Semnou byla v nemocnici maminka se 4.měsíčním klukem a dávala mu i pribináky 8-o Já nestačila zírat 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
24.2.11 16:10

Pokud perfektně tahá, může ji stačit tahat 3 minuty..Švagrovky malá se tímto způsobem taky kojila a přibírala normálně… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
24.2.11 16:13

Naše malá má asi 7100g, při porodu 2890g. teď bojujeme už týden s chřipkou, co dotáhla starší dcera ze školky. Ale tím to není, jí krátkou dobu už delší dobu. Teď nevážím každý týden, ale když jsem jí dala na váhu, tak za tři týdny přibrala asi 250g.To není málo, ale jestli to tak bude dál, budu muset pohlídat. je pravda, že dokáže tahat, jak pes, že to cítím až v patách. Z obou prsou jsem kojila i první dceru, prostě od jednoho se odtrhne a z druhého si ještě vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
24.2.11 16:17

Myslím, že to vyřeší jen váha… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
24.2.11 16:29

Já zavedla zeleninku přesně po půl roce a to jsem chtěla plně kojit o něco déle, protože je mnažel alergik na všechno a exematik. Na www.kojeni.net si dopisuji s Jiřinkou a podle té je jeden příkrm po půl roce ideální a co měsíc, to jeden nahoru, pokud to jde. Naše malá má od narození děsný prdíky, takže musíme velice opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
24.2.11 16:36

klidne to muze stacit… moje deti pili max 5 minut, vetsinou tak 3 minuty a syn byl dost burtik … myslim ze v pul roce mel min. 8kg … jestli ti pribira tak bych to vubec neresila …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.2.11 16:56

..jojo…někde jsem četla, že mimčo je schopno „vysát“ prso - najíst se za 4 minuty......tak proč ne i za 3 ? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
24.2.11 17:08

ahoj, já myslím, že je to v pohodě. Náš prcek pil nejdříve půl hodinu, pak dvacet minut, pak to zkrátil na deset a pak jsem mu na hodinkách stopovala, jestli pije aspoň ty tři minuty…Asi jim to stačí…Když prospívá, tak to bude OK :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
24.2.11 17:26

Ahojky!

Já bych byla v klidu - syn byl a je schopný během 3minut vysát z prsa přes 100ml MM (byli jsme v 8.m. v nemocnici a tam jsem ho musela vážit, abych věděla, kolik tekutin do sebe dostal). Jestli máš možnost, půjč si váhu a zvaž malou před a po kojení a sama uvidíš, kolik toho vytáhne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
24.2.11 18:55

Obě moje děti sály maximálně 6 minut už po příchodu z porodnice. Mája poslední měsíc pije kolem 4 minut a přibrala za měsíc kilo 8-o Což je u ní od narození snad nějvětší skok. I doktor koukal, že nám naše lenošná modelka najednou přibrala :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová