Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj mamky, chci se zeptat, jak často kojíte prcky ve dvou měsících?
Malý bude mít 2 měsíce za týden a kojím 10× denně (mimořádně i 11×)
matyyy píše:
ahoj mamky, chci se zeptat, jak často kojíte prcky ve dvou měsících?
jak si řeknou tj. hodinu maX dvě a půl rozestup
ahoj, me ted zacal pepa docela spat, prdiky ustupuji, tak vcera jsme dali i za 5 hodin..takze jedl taky mozna jen 6×..ale my enorme pribirame, kilo za 3 nedele, tak ho ted nechavam trochu pospat..doktorce se to pribirani az tak nelibilo..jako nam ![]()
My máme tři měsíce a kojíme furt co 2 hodiny, dřív už po hodině a půl začal být nervozní. V noci kojíme dvakrát a nebo pokud spinká, tak ho na krmení nebudím a počkám než se probudí, ale pokud je vzhuru, tak opravdu ty dvě hodiny max.
Ahoj, můj synek se krmí 8-9× denně. V noci a po poledni má přestávky i 4hodinové a jinak si bere tak po 2-3 hodinách. Ono záleží i na tom, jaké dávky si dítko bere, čím menší dávky, tím častěji se budí - ten můj je doslova nenažranec (v 6,5 týdne měl 5,34kg a 59cm, narodil se s 3,38kg a 53cm).
Tak 6-7× denně, v podstatě každé 3 hodiny a v noci jen jednou.
Každé děcko to má přirozeně jinak, takže k žádnému závěru stejně nedojdeš.
Já jsem po dobré zkušenosti se starším synkem moc nedodržovala to, že si děcko řekne, a jela jsem nenásilně podle rozvrhu spaní a krmení z jedné „chytré“ knížky, a teď mi v necelých 3 měsících malá spí bez kojení celou noc od cca. 19:00 do 7:00.
wau to máš nádherný..ale přiznám se , že bych měla nervíky,že mě malá tak dlouho spinká…
,ale ona si jí jak chce přes den někdy to vydrží tři hodinky někdy jenom 1,5 hodiny nejčastější interval je 2,5hodiny usíná v devět budí se v 5 na krmení pak spí do 8-10-ti jak se jí chce vychází to na 7-9 kojení denně+ teda jen velmi výjímečně se vzbudí v 1:00 v noci..přibírá moc pěkně kilo za měsíc a ani to není moc faldíkovaté mimiko je to moje dlouhá modelka ![]()
Tak to je taky paráda, to se dá vydržet.
Já jsem se taky tu první noc, co se probudila někdy před sedmou, pořádně nevyspala, protože jsem se pořád chodila dívat, jestli je v pořádku.
Prsa jak dva balony, až to bolelo, mléko mi teklo po břiše … no, nebudu zacházet do detailů. V podstatě i teď musím ráno po té dlouhé noci odstříkávat, jinak by to bylo nepříjemné. Mléka mám tím pádem plný mrazák a malá to z lahvičky nechce ![]()
Evikk píše:
Tak 6-7× denně, v podstatě každé 3 hodiny a v noci jen jednou.
Každé děcko to má přirozeně jinak, takže k žádnému závěru stejně nedojdeš.
Já jsem po dobré zkušenosti se starším synkem moc nedodržovala to, že si děcko řekne, a jela jsem nenásilně podle rozvrhu spaní a krmení z jedné „chytré“ knížky, a teď mi v necelých 3 měsících malá spí bez kojení celou noc od cca. 19:00 do 7:00.
Evikk,
jaké chytrá kniha ti k tomuhle pomohla? Tu bych si moc ráda přečetla taky. Díky ![]()
Ta knížka je anglická
Gina Ford: The Complete Sleep Guide for Contented Babies and Toddlers
Je tam spousta věcí, s kterými ne zrovna souhlasím a ne vším se řídím, ale zrovna ten rytmus spaní a jídla se mi osvědčil u obou dětí. Dostala jsem jí před 4 lety od kamarádky, u které to u obou děcek taky zafungovalo.
Díky Evikk ![]()
A dá se vce zkratce napsat, jak by to mělo fungovat?
Eli ![]()
ahojky malymu budou 2 mesice…kojim tak jak si rekne, ale posledni dva dny jsem zacala odbouravat nocni kojeni (resp jsem to chtela zkusit) v noci brouknul a ja mu dala dudlik ,spal mi tak az do rana nevim presne kolik od usnuti ale od jidla do jidla to bylo 10 hodin…na dnesek jsem to zkusila znova alae dala jsem mu po 6ti hodkach a pak vydrzel dalsich 6.
Soi mi celkem dobre uz d porodnice a denne kojim prumerne 6× max 7× a ted kdyz spi v noci tak dlouho tak si tech 6 davek veme taky ale i jen 5…staci to?Asi by nemelo vadit ze spi i 10 hodin ne? Myslim ze to nemuze skodit kdyz ma uz ted pres 5,5 kilo a pribiral pul kila tydne a ted asi 300g cca…