Batole nepije UM / KM - co říká Váš lékař?

27305
21.2.11 16:58

Batole nepije UM/KM-co říká Váš lékař?

ahoj maminky,
kterým děti po roce odmítly jakékoliv mléko (UM s příchutí i bez, KM, kakao, prostě tekuté mléko), ale ne mléčné výrobky a kaše. Chtěla bych se zeptat, pokud jste to řešily s vašimi pediatry, co na to řekli? Poradili, kolik mléčných výrobků/dávek stačí, jak máte postavit jídelníček, apod.? Jde mi vyloženě o lékařské rady či doporučení, zkrátka co na to lékaři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44207
21.2.11 17:15

Sousedky chlapeček začal odmítat UM a v podstatě jakékoliv mléko v 18.měsících. Nechtěl ani jogurty, žádné pribináčky, lipánky. Dr. předepsala vápník v tabletách, a doporučila mamince dělat hojně pomazánky, jejichž základem je tvaroh - má rád vajíčkovou, pažitkovou a dávat tvrdý sýr, který má taky rád. Ty vápníkové tablety nebere permanentně, jen ze začátku a teď, když má období, že nic mléčného nepozře.

Ale kromě toho mléka je sousedky chlapeček vděčný jedlík, jí maso, zeleninu, nejrůznější druhy i zasyrova,. Doporučila denně maso - bílkoviny, vejce celá více než 2 ks týdně, často dávat špenát, brokolici, prý obsahuje vápník. Nějaké mléko se sousedce podaří propašovat do bramborové kaše, kterou má rád, dává často jako přílohu.
Teď je chlapečkovi 3 a půl roku, mléku na chuť nepřišel ani ve školce, ale občas sní jogurt, jí hojně sýry, jinak s jídlem problémy nemá, jejich dr. taky problém nemá.

Jinak já nepiju žádné mléko asi od 3 let, ale jogurty a sýry jsem jako dítě jedla. Taky jsem nebyla nucena a dokonce ani ve školce a v lázních. Na tu dobu jsem ráda. Občas si taky koupím vápníkové tablety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
21.2.11 18:41

Moje dcera se odstavila ve 13 měsících a nechtěla ani UM ani kravské. Doktorka radila 3 mléčné dávky denně- jogurt, kousek sýra, máslo, bram. kaše s mlékem, omáčky, kaše (ty ale nechtěla). S tím, že mám jednou za čas nabízet, no v 18 měsících zlom a začala pít kravské mléko. Dávala si denně aspoň hrnek. Tak jsem si oddychla. Přece jen je člověk klidnější. Dělávala jsem v té době hodně mléčné polévky a omáčky i k těstovinám. Tam jí mléko nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
14.3.11 21:31

Čauký,
nám naše - zaplaťpánbůh nová (změnili jsme Dr.) a suprová - doktorka jen s úsměvem řekla:
"No do žíly mu to přece rvát nebudeme, haha :-) ", řekla jsem, že jí jogurty a kaše, tak mávla rukou a že stačí aspoň minimálně 2 dávky plus nějakej doplňek nebo 3 dávky denně. Dávkou myslela jogurt, kaši nebo zakysanej ml. nápoj (jakože třeba kefír nebo zákys s piškotama rozmočenýma) a doplňkem myslela mlíko v nějaký formě v jídle (sýr, smetana, tvaroh …).

Stále frčíme na tom našem - ráno 200 kaše, odpo 150 jogurt, večer 200 kaše.

Nemlíčňákům zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna