Bolení po kojení poraďte!

3138
20.2.11 11:27

bolení po kojení poradte!!!

Ahoj mam takovy problem mam 2mesicni miminko(malej je nedonosenej takze je teprve mesic doma,pres to vsechno plne kojim :-) )kojim tgak jak si rekne cca po 2 az 3 hodinach ,ale nekdy si rekne i po hodine a pul,jeden jsem to merila a pije 80 ml pak treba jen 50 pak zase 70 a pak 90 ,evidentne mu to asi staci protoze za mesic pribral kilo a ctvrt,posledni dobou nas trapi to ze po kojeni ma boleni(krouti se zatina pesticky tlaci a place a place) ne po kazdem ale vetsinou jo,dnes rano jsem ho nakojila a 2 hodiny jen hojdala a ted usnul a to se za chvilku jiste vzbudi hlady,jim uz opravdu vzorne ,ale asi vynecham i mleko nebo ja uz nevim,piju kojici caj,meltu........mlicka mam dost,nevim co delat at se to zlepsi,stolici ma normalni jen vcera v noci mel jednu do zelena ale uz je to o.k.nevim co delat!!!at mu to ulevi ,prdi dostatecne,tak ja uz nevim prosim nemate s tim nekdo zkusenost!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
168
20.2.11 11:43

Ahoj, no já myslím, že to akorát budete muset přetrpět. Až se mu vyvinou břišní svaly, bude umět dobře prdět a bude po bolení. Při kojení se mu nějak rozpohybujou střeba, tím novým mlíkem a tak ho to tam asi trápí. Můžeš zkusit Sab simplex, nebo Baby calm, těch kapiček je víc. Třeba mu pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
20.2.11 11:50

streva se mu pohybuji ,ale je to normalni ze ho to tolik trapi??to slysim,kapicky jsem mela saab simplex a infacol,a vysadila jsem je zdalo se mi ze mu to spis zhorsuji,ted jime jen lactobacilky baby,jinak ma jeste aktiferin a nejake vitaminy ale z toho to doufam nemuze byt,zacala jsem pit fenyklovy caj tak si rikam jestli to jeste nema z toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
20.2.11 11:56

Zas tolik tomu nerozumím :nevim: . Třeba jen potřebuje prostě trochu vyrůst. Jestli ti přijde, že ho to hodně bolí, tak bych se asi zeptala doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
20.2.11 12:03

Ahoj, tak já mám 15. týdeního klučinu, taky se narodil 36+1 a tak od 4. týdne do 12. týdne to bylo to samé, přesně jak popisuješ, akorát večer se to kolem 21 hod vystupňovalo, to pak plakal někdy půl hodinky, někdy hodinu, víc ne. Taky se skoro po každém kojení kroutil, někdy ublinkával ikdyž si odříhnul, třeba za půl hodiny. :nevim: Dávala jsem Baby Calm 1-2× denně a buď to zabral asi po měsíci, nebo s postupem času to odeznělo tím jak se teď mrská jako kapr. Opravdu se to musí asi jenom přežít. Pokud má počůrané plínky tak má určitě mlíčka dost. Zpočátku jsem taky kojila v rozmezí 1 - 3 hod, jak kdy, teď to je tak 2 - 4 hod. Ale jak pominuly 3 měsíce tak je klidnější, nekroutí se a v noci krásně spinká, jenom zamlaská, že má hlad a po kojení hned usíná. Vydrž, musí mu dozrát trávení. :-D

• Citovat
  • Upravit
Neprihlasena Jaruna
20.2.11 12:11

Ahoj a jak pije,jak se chyta?Mel by dal cely dvorec do pusinky a zaborit se do prsa,nemel by mu byt videt nos,teda presne nosni dirky,treba prave proto ma bolesti.Mozna polyka hodne vzduchu a proto takove trapeni.Tohle me napada jako prvni a pak taky zalezi,to co jis.Na nektere dite to nemusi pusobit,na nektere ano :wink: .

• Citovat
  • Upravit
L-enny
20.2.11 12:29

U prvního syna jsem musela přestat pít fenyklový čaj a čaje pro kojící matky, protože po tom měl hrozný bolení. Jakmile jsem je nepila, byl vysmátej a spokojenej. :wink:

• Citovat
  • Upravit
3138
20.2.11 12:55
zza píše:
Ahoj, tak já mám 15. týdeního klučinu, taky se narodil 36+1 a tak od 4. týdne do 12. týdne to bylo to samé, přesně jak popisuješ, akorát večer se to kolem 21 hod vystupňovalo, to pak plakal někdy půl hodinky, někdy hodinu, víc ne. Taky se skoro po každém kojení kroutil, někdy ublinkával ikdyž si odříhnul, třeba za půl hodiny. :nevim: Dávala jsem Baby Calm 1-2× denně a buď to zabral asi po měsíci, nebo s postupem času to odeznělo tím jak se teď mrská jako kapr. Opravdu se to musí asi jenom přežít. Pokud má počůrané plínky tak má určitě mlíčka dost. Zpočátku jsem taky kojila v rozmezí 1 - 3 hod, jak kdy, teď to je tak 2 - 4 hod. Ale jak pominuly 3 měsíce tak je klidnější, nekroutí se a v noci krásně spinká, jenom zamlaská, že má hlad a po kojení hned usíná. Vydrž, musí mu dozrát trávení. :-D

jj plinecky ma počurane dost :-D tak uvidime jen jsem si rikala zda mu nemuzu nejak pomoci ale je to uplne stejne tak jak ten tvuj,zkusim na jedfen den vysadit i ty caje a uvidime jeste mesic a doufam ze to troska polevi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
20.2.11 12:57
Neprihlasena Jaruna píše:
Ahoj a jak pije,jak se chyta?Mel by dal cely dvorec do pusinky a zaborit se do prsa,nemel by mu byt videt nos,teda presne nosni dirky,treba prave proto ma bolesti.Mozna polyka hodne vzduchu a proto takove trapeni.Tohle me napada jako prvni a pak taky zalezi,to co jis.Na nektere dite to nemusi pusobit,na nektere ano :wink: .

jjj ma zaboreny ale je fakt ze u jednoho prsa mu to jde hure ale kdyz si tak vzpominam ta i u toho „lepsiho“se mu to stava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
20.2.11 13:19

Ahoj, taky jsme si to přetrpěli, snad 3 měsíce…dokud se nezačal víc sám hýbat. Fenyklový čaj už nemůžu ani cítit, jak jsem se jím nalévala (ten mu docela i pomáhal-aspoň můj pocit). Taky pomáhalo teplý na bříško. Měly jsme takový nahřívací polštářek, nebo jen nahřátou plínku. To ho uklidňovalo a většinou u toho usnul. Tak ať to prcka brzy přejde. Věřím, že je to stres, já byla úplně na prášky! Držte se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
20.2.11 13:21

Ahoj,

taky máme doma Kubíčka :wink: a taky jsme zažívali přesně to, co popisuješ.
Asi to bude tím jak se jim rozpohybují střívka. Ono když jsou takhle malinký, tak je to pomalu jediná možnost jak ty střívka rozpohybovat a to při jídle. Dávali jsme všechny možné kapičky, nepomáhali žádné ani probiotické Bio Gaia. Vydrž, hlavně často přikládej jak si malej řekne. U nás se to bohužel vystupňovalo v to, že je Kubula línej tahat. Zvykl si, že to teče jak z kohoutku a když kolem třetího měsíce se musel začít při kojení trochu snažit, tak se mu to nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
24.2.11 17:26

Ahoj, mam 2mesicniho klucinu a ze zacatku jsme s prdikama taky hodne bojovali. Samozrejme, ze jsme zkouseli vsechny osvedcene a neosvedcene rady tipu:cvicit s nozickami, masirovat brisko, teply obklad na brisko, chovat, tisit, rektalni rourka atd. Jediny, co jsem nechtela - jen v krajni nouzi - byli kapicky a to z toho duvodu, ze jich na trhu je nekolik a stejne je to individualni, takze by treba ani nemusely pomoct a zkouset na malym, ktery mu budou vyhovovat se mi nechtelo. Nastesti mi maximalne brecel hodinu (nekterym maminkam deti breci i 4h v kuse),tak jsem to u nas nevidela tak tragicky. Ale ted k ty pomoci… nikdo to tady nepise, ale verim, ze spousta maminek to zna (a i dela)… nam nejvice pomohl teplomer do zadecku a do strany,nozicky nahoru a zatlacit jemne na brisko, pak slo kakani samo a maly se uklidnil a bylo po placi. Mozna se to bude nekomu zdat drasticky (jako nasemu tatovi), ale nam to pomohlo a neni nad spokojene miminko. Asi po mesici jsem mu koupila polohovaci lehatko s vibracemi a vzdy po odrihnuti ho tam dam a to mate videt,jak tlaci a jak mu to uz na 2mes. jde! Je totiz v takovy poloze - polosede - pololehu, tak mu to asi vyhovuje,nebot kdyz jsme toto lehatko nemeli, tak jsem si ho davala na polstar proti sobe a zvedala nozicky a tlacili a to taky pomahalo. Jestli si myslite, ze diky teplomeru se nenauci deti tlacit, tak to je omyl, ted uz tuto „metodu“ pouzivam zridka a malej pekne tlaci a kaka a boleni briska je pryc.Jinak piji taky ten hnusnej fenyklovej caj-jen po ranu, v jidle se neomezuji, jim na co mam chut. Tak hodne stesti s prdiky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová