Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky
prosím potřebuji vědět jestli mohu použít sunar od ukončeného 4. měsíce, když malý jsou 3 měsíce a 15 dní. Já jsem ho dneska koupila a jiný doma nemám, lékárnu otevřou až v pondělí. Myslíte že jí mohu nějak uškodit? Já ho používám jen 60 ml. a dávám do toho nutriton a pak normálně kojím. Prosím napište mi své názory děkuji Jana
V klidu jí ho den, za 14 dní už by ho podle krabice mohla a co se za těch 14 dní změní? S čistým svědomím ho malé umíchej.
tak ukončený čtvrtý měsíc je podle mě když je málé čerstvých pět měsíců ne? nebo se pletu? Ale zas tak moc bych to nehrotila když do toho ještě kojíš, ale v pondělí bych koupila ještě ten určený k jejímu věku a nebo si sjela někam do obchodáku hned zítra, ale za mě bych v tom zas takový problém neviděla, jsem zvědavá na další reakce
cica píše:
tak ukončený čtvrtý měsíc je podle mě když je málé čerstvých pět měsíců ne? nebo se pletu? Ale zas tak moc bych to nehrotila když do toho ještě kojíš, ale v pondělí bych koupila ještě ten určený k jejímu věku a nebo si sjela někam do obchodáku hned zítra, ale za mě bych v tom zas takový problém neviděla, jsem zvědavá na další reakce
Mám za to, že ne…vem si, kdy je ukončený první měsíc…když je dítěti měsíc. Ukončený první rok taky není na druhé narozeniny ![]()
Ukončený 4 měsíc je podle mě poslední den čtvrtého měsíce
(takže klidně první den 5 měsíce).
JO já se omlouvám malý jsou 4 měsíce a 15 dní, jsem blbá neumím počítat
právě ještě nemáme ukončený 4. měsíc.
Spíš se přikláním, že ne. Já bych ho nedala. A kdyby toto mléko byla jako jediná strava, tak rozhodně ne. Pokračovací mléko se má zavádět, až dítě dostává příkrm. Rozhodně to není kompletní výživa. Sice jsem UM u dětí nepoužívala, ale mám zjištěno, že se pediatři přiklání spíše dávat déle mléko nižší věkové kategorie než naopak. Zvlášť, pokud se matka rozhodne zavést příkrmy dítěti na UM až v půl roce, musí dávat do té doby počáteční mléko č.1, to je komplexní výživa.
Nemůžeš dát jen ten Nutrilon? To tak malému dítěti mícháš a kombinuješ mléko
Nemá se to, k vůli PH a možných střevním potížím.
Já bych nedala. Sice se jí do pondělí nic nestale,ALE..Do pondělí taky bez toho Sunaru hlady neumře. Máš Nutrilon a kojíš ![]()
já právě nevím v tom jsem měla vždy zmatek, tak proč by tam psali ukovčený a ne od 4 měsíce? To UM bych neřešila jak jsem už psala, ale tady nad těma měsícema jsem byla vždy zmatená. Ukončený první rok je když je prckovi jeden rok a třeba den
proč prostě nenapíšou buď od čtvrtého měsíce, nebo až od pátého pro blby jako jsem já? ![]()
Jana206 píše:
Spíš se přikláním, že ne. Já bych ho nedala. A kdyby toto mléko byla jako jediná strava, tak rozhodně ne. Pokračovací mléko se má zavádět, až dítě dostává příkrm. Rozhodně to není kompletní výživa. Sice jsem UM u dětí nepoužívala, ale mám zjištěno, že se pediatři přiklání spíše dávat déle mléko nižší věkové kategorie než naopak. Zvlášť, pokud se matka rozhodne zavést příkrmy dítěti na UM až v půl roce, musí dávat do té doby počáteční mléko č.1, to je komplexní výživa.Nemůžeš dát jen ten Nutrilon? To tak malému dítěti mícháš a kombinuješ mléko
Já bych nedala. Sice se jí do pondělí nic nestale,ALE..Do pondělí taky bez toho Sunaru hlady neumře. Máš Nutrilon a kojíšNemá se to, k vůli PH a možných střevním potížím.
Nutriton, ne nutrilon, to je na zahuštění, aby miminko neblinkalo
Jana206 píše:
Spíš se přikláním, že ne. Já bych ho nedala. A kdyby toto mléko byla jako jediná strava, tak rozhodně ne. Pokračovací mléko se má zavádět, až dítě dostává příkrm. Rozhodně to není kompletní výživa. Sice jsem UM u dětí nepoužívala, ale mám zjištěno, že se pediatři přiklání spíše dávat déle mléko nižší věkové kategorie než naopak. Zvlášť, pokud se matka rozhodne zavést příkrmy dítěti na UM až v půl roce, musí dávat do té doby počáteční mléko č.1, to je komplexní výživa.Nemůžeš dát jen ten Nutrilon? To tak malému dítěti mícháš a kombinuješ mléko
Já bych nedala. Sice se jí do pondělí nic nestale,ALE..Do pondělí taky bez toho Sunaru hlady neumře. Máš Nutrilon a kojíšNemá se to, k vůli PH a možných střevním potížím.
Jani…míchá NutriTon…proti ublinkávání.
Ještě mě napadlo, nešel by ten nutriton rozmíchat do odstříkaného MM?
cica píše:Jana206 píše:Nutriton, ne nutrilon, to je na zahuštění, aby miminko neblinkalo
Aha
Tak jsem blbě četla, vím, co je Nutriton. Omlouvám se.
Ale teď jsem si přečetla, že malá zakladatelky má 4 měsíce a 15 dní, věkovou kategorii splňuje. 4 měsíce je ukončený 4.měsíc - plné 4 měsíce. Pokud by nestačilo MM, asi bych to mléko přes ten víkend dala. Pokud bych ale nepřikrmovala, hned v pondělí ráno bych naklusala do lékárny pro počáteční mléko.
Když přijde na věc, ten Nutriton lze namíchat i do převařené kojenecké vody. Taky jsem to měla v ruce, ale nakonec jsem to malé nekoupila - na radu naší dr. I přes ublinkávání přibírala a protože měla koliky, prý by ji mohl ještě zacpat. K nutritonu UM nepotřebuje. Otázka je, jestli MM bude přes víkend stačit ![]()