Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky rozhoduju se pomocí Estvilla odbourat noční kojení. Už fakt nezvládám budit se co dvě hoďky. Ty z vás které jste kojení takto nebo nějak podobně odbouraly, kdy jste to udělaly a s jakým výsledkem? Díky moc
V roce. Tatínek se vzal kluka do postele, aby nebyl sám uječený v postýlce.
Ahoj asi v 10m. Ale nebyl to klasický Eastvill, páč jsem jí jen nedala mlíko. Takže řvala asi dva dny delší dobu (10minut) a postupně se uklidňovala a plakala už jen střídavě. Kdyby řvala dýl, tak asi podlehnu. Prostě když se vzbudila, dala jsem dudlíček, myšku se kterou usíná, zapla hudební hvězdičku, přikryla a nechala ji. Nejdřív řvala jak tygr, ale postupně dělala pauzy, tak jsem čekala. Kdyby ty pauzy nedělala, asi bych to brala, že má hlad a MM jí dala. Každopádně nám to moc prospělo a po pár nocích se budila už jen jednou. Pak dokonce pár nocí spala až do rána (do 6-7h a po kojení až do 9h), ale co jí začaly růst čtyřky, tak je to zas horší. Ale kojím nejdřív v 5h
.
Přeju pevné nervy a kdyby to nešlo, počkala bych pár týdnů a zkusila to později
.
donaga: ja mam tedka stejny problem maly (6mes)se mi vetsinou vzbudi za 2,5 az 3 hodky poprve a pak chce vetsinou co 2 hodky znova. mam taky na to zkusit estvila? si rikam, ze by takhle brzo v noci jist nemusel, je to des. driv spinkal 4 hodky v kuse nekdy i dyl a pak jedl po 3 hod.
Nějak kolem 8. měsíce, když jsem přestala kojit. Večer prcek dostal kaši a když se v noci vzbudil dostal napít vodu a zase dál spal. Postupně se pak v noci budil míň a míň.
hkac: A stoupala si malá při tom řevu v postýlce? Malý když se vbudí a nedostane hned prso tak se postaví a řve jak tur. A když ho položím tak si hned zas stoupne a řev pokračuje. Mám ho furt pokládat a nebo nechat stát a ignorovat? ![]()
mikky ignorovat, já vždycky hrála mrtvýho brouka, ono to malou po nějaké době přestalo bavit, když nikdo nereagoval, ale chce to pevný nervy ![]()
Ahoj,malej se sam pres den odstavil v 9.mesici a kojili jsme pak jeste pres noc asi mesic,ale to bylo skoro kazdou hodinu,tak jsem to proste jeden vecer utnula,dala mu na noc UM a byl klid.Jeste asi 14 dnu chtel UM i ve 3 rano,ale to pak uz taky odeznelo a uz pil UM jen vecer pred spanim a rano po probuzeni.
Ale stejne nespi celou noc,budi se na dudlik,nebo jen tak place ![]()
Tuto věc zrovna řeším. Malý se mi budí asi co hodinu a chce jen prso, ale nepije, jen cumlá a za dvě minuty zase usne. Takže myslím, že hlad nemá, jen se chce prostě přitulit a být semnou v kontaktu. Zrovna dneska jsem ho dala tatkovi na víkend, odjeli spolu za dědou, takže uvidím, jaký výsledek to přinese. Já zůstala sama doma,už teď se mi dost stýská, ale snad to taťka zvládne a malý nebude celou noc řvát. UM mi už pije, ale samozřejmě dává přednost MM a u mně pořád to mlíko cítil. Tak jsem zvědavá jakou noc dneska prožije, taťka dostal instrukce a musí si poradit sám ![]()
donaga: mi uz jsme estavila praktikovali na uspavani a malej se naucil spat sam, tak hrozny to nebylo jen tam prvni den byla krizovka. ja to asi zkusim, protoze mi ho bereme hned jak zaknoura , treba ani jeste hlad nema, kdyz to predtim vydrzel. a tuhle v tydnu spal jednou taky 5,5 hod v kuse. po 2 hod to je fakt mazec, jsem jak zmlacena a jeste chce vstavat v 6 rano
Omlouvám se, že vám skáču do diskuze mám podobný problém, ale spíš opačně mám holčičku je jí 2,5 měsíce a v noci spí většinou kolem 6h a někdy i 10h v kuse pije MM ale z láhve z prsa neumí, není extra velký jedlík a zdá se mi ta pauza pro ni dlouhá. Ale pokud ji vzbudím stejně skoro nic nevypije a spíš je pak jen rozmrzelá, že jí s tím otravuju. Měla bych být ráda, že spí, ale stejně vztávám kvůli odstříkávání a nevím jestli přes den stihne pak dost vypít.
donaga: u nas to zoubkama asi nebude jeste zadny nema a pres den je v pohode nic ho netrapi. nevim no a jeste mu docela trva nez usne , hlavne k ranu. tak ho mam porad prilepenyho u prsa a pak ho prenasim do postylky spiciho ,ale nekdy na to nemam silu
Nechápu, jak může někdo nechat dítě vyřvat jen proto, aby se vyspal, hlavně do cca 1,5roka. Jak to můžete vydržet, když vás vaše dítě chce? Vždyť je to miminko a potřebuje tu svou jedinou jistotu = mámu. Znovu opakuju - nechápu to. To neznamená, že to odsuzuju. ![]()
Posledni se sama odstavila v 7.mesicich, bez jidla v noci vydrzi od te doby co zacala dostavat UM na noc, od cca 8.mesicu zahusteny trochu kasi.
K Estivillovi bych jen podotkla, ze to neni metoda pro matku, aby se vyspala, ale pro dite, aby se ono vyspalo. Tudiz je vhodna a potrebna pro deti, ktere maji problem se spankem a potom jsou treba protivne a rozmrzele za bdeleho stavu. Je to pro deti, ktere se samy od sebe neumi dostatecne prospat a nabrat silu. Takze ja ho schvaluju, ale ne pro pripady, kdy je ditko spokojene a prospivajici a jediny problem je, ze se v noci budi po par hodinach.
Treba moje prostredni se budila az do roka a pul na mliko (kojila jsem), ale byla spokojene miminko, tudiz me ani nenapadlo, ze bych praktikovala Estivilla, nebylo proc. A ani po odstavu nezacala spavat celou noc.
Jenom abych nebyla za krkavčí matku malý je přes den nervozní chtěl by spát a usnout neumí dělám co je v mých silách houpání ve vajíčku v kočárku usínání u prsu usne tak na 20 min a hotovo. Po chvice si zas mne očka a je na něm vidět že je unavený. V noci se budí tak co hoďku a půl dvě. Takže má motivace je abych se vyspala nejen já ale i on. ![]()