11. měsíců a mléko

7257
18.2.11 07:28

11.měsíců a mléko

ahoj všem, chci se zeptat: kolik myslíte že má skoro roční dítko vypít mléka (UM)?
Teď vypije 400ml UM
150g jogurtu
200ml kaše
Jde mi o to že prcek si vezme UM jen ve spánku nebo zahuštěný nemléčnou kaší. Tak se chci optat kdy se mám těšit že budu moct odbourat noční jídlo a vyspat se :). Podotýkám že mu to dávám jen kvůli mléčné dávce,mám vyzkoušeno že vydrží celou noc i bez UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8petule8
18.2.11 07:44

Lucko koukni tady na ty stránky, je tu přehledná tabulka podle věku a váhy mimča ;)

http://www.mojedite.cz/…e_detail.php?…

• Citovat
  • Upravit
133
18.2.11 07:54

Nám byl rok a asi od 8. měsíců máme mlíčko 1-2 denně, takže vypije asi tak 360 ml a k tomu přez den jogurt a tak. Tenkrát mě dr řekla, mlíčko stačí v 8 měsících 3× denně a z toho jednu dávku můžeme nahradit mléčným výrobkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.2.11 08:03

tak jestli to dobře chápu tak se budu budit přes noc ještě dlouho :D Ale vždyť jo,zas tak mi to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
18.2.11 13:30

náš kluk má skoro 14 a vstává 1× za noc, teda spíš k ránu, okolo 5 na mlíko, zkoušela jsem mu nedat ale bylo to peklo, řval dokud ho nedostal a pak rval že chce jeste spat. Tak mu dám v 5 flasku a spíme oba cca do 7 a jsme spokojeni. POkud to tvoje díte vyžaduje asi s tím nic nenaděláš a dopřej mu mlíčka kolik chce, neboj, jednou se celou noc vyspíme bez přestávky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
437
16.6.13 10:20

Holky prosím o radu ohledně množství mléka :kytka:
Malé je 10,5 měsíců. Kojím jí 3× denně (ráno, odpoledne a večer před spaním). Ještě před pár dny se budila jednou v noci na kojení (takže jsem kojila 4×), ale teď už několik dní spí celou noc, tak si tu jednu dávku jakoby sama odbourala. Dostává jogurt (ne moc, tak dvě lžíce + jablko, tak toho je asi 50 ml), kaši 200 ml, taky sýry, máslo, čaje nebo vody s trochou moštu vypije asi 200 ml za den. Bojím se, aby neměla mléka málo. Nevím kolik vypije, prsa se mi dost zmenšila, už vlastně na původní velikost. Mohla bych zařadit ještě jedno kojení třeba dopoledne, ale já už bych postupně chtěla odstavovat. Ráda bych vydržela do roka, tj. ještě měsíc a půl, ale malá má už 7 zubů a je to teda očistec. Takže když budu postupně odstavovat, tak mi přijde zbytečné teď pro dobrý pocit zařazovat ještě jedno kojení. UM jsem ještě nezkoušela, nemám ho zavést? Má mléka dost? A až budu dostavovat, tak vždy místo jednoho kojení dávat UM? Kolik by ho měla za den vypít? Nemám o UM žádné info :oops: díky za rady! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová