Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mám měsíční mimčo které částečně kojím,protože malý je velký jedlík tak dávám ještě umělé mlíčko,začala jsem sunárkem,poté babylove,oboje mu chutnají,ted chci zkusit nutrilon,kamarádka mi totiž říkala že potom nemají prdíky,je to pravda?Jaký máte zkušenosti a čím je nutrilon tak vyjímečný že stojí skoro 400?Mám dojem že se platí pouze za značku:-(díky za odpovědi.
Ahoj
No mi používali od 6ti neděl Nutrilon a musím říci že nám to teda nezabírlo,každé miminko je jiné
pak jsme přešli na sunar a to už nám byli 3 měsíce a je nám fajn,samo to odeznělo,jinak jsme ze začátku používali Infacol,a pak Sab Simplex a nemusíš /já si myslím/ k vůli tomu měnit mlíčko,hlavně to není dobré tak střídat aby si ty střívka zvykla......
to pak provází bolesti bříška,když se to hodně střídá,podle vlastní skušennosti…
ale jak říkám každé miminko reaguje na nutrilon jinak mi třeba měli zácpu
a myslela jsem si že to bude ok…když ho každý chválí.
a nakonec nám vyhovuje Sunar ![]()
ahoj, mě tvrdí dr že je Nutrilon kvalitní. Proč to vlastně tak střídáš když prckovi chutná? a co se týče „prdíků“ tak podle mě každýmu sedne něco jinýho a nedá se to tak posuzovat
Hlavně takové střídání mléka není vůbec dobré, já mněnila značku až teď v 15-ti měs. a to jsem se stejně bála, aby ho nebolelo bříško. Naštěstí ne.
Každému dítěti vyhovuje něco jiného, jedno může prdět po Nutrilonu jiné po Sunaru, hlavně nejvíc potíží mají, když si musí zvykat na stále nové a nové!
Hlavně to, jestli miminko mléko sedí nepoznáš po jednom dni, je nutné to zkoušet delší dobu, trvá než si zvykne. Být Tebou, tak to nestřídám.
Jinak Nutrilon je opravdu podle mě jen značka, stejná firma jako Nutrilon vyrábí Hami mléko.
Já nevím Mišáčku-ale mě připadá, že u Nutrilonu platíš fakt pouze značku......
ale je fakt, že většina maminek ho dává pro ten svůj lepší pocit-jakože dávají dítěti to nejlepší-já to taky tak dělala…takže jsem zvědavá-co napíšou ostatní maminy ![]()
to neznamená že když Hami vyrábí stejná firma, že je stejně dobré… já se řídím radou doktorky, ta to nevyrábí a tak nemá proč to propagovat ale s tím střídáním mlíka je to fakt o ničem
Já teda osobní zkušenost nemám, ale z rodiny vím, že ségry maličká jiné mlíčko než Nutrilon nesnesla, po Sunaru a dalších značkách vždy zvracela… Jednoduše každé dítě chce něco jiného ![]()
Babylove to je takové to z DMka ne? Někdo říká, že je to dobré, ale já nevím, těmhle značkám moc nevěřím ![]()
Taky jsme začínali s Nutrilonem, protože jsem byla vyplašená prvorodička a „když je nejdražší, tak určitě bude i nejlepší“. Ale teď už si myslím, že je to blbost, složení všech UM je vpodstatě stejné. Malému bude rok a už několik měsíců pije Babylove a absolutně bez problému. A cenově nesrovnatelné. Navíc narozdíl od Nutrilonu to nesmrdí. ![]()
AngelinaBalerina píše:
to neznamená že když Hami vyrábí stejná firma, že je stejně dobré… já se řídím radou doktorky, ta to nevyrábí a tak nemá proč to propagovat ale s tím střídáním mlíka je to fakt o ničem
Vis, doktorka ho sice nevyrabi, ale obchodni zastupci firmy prijdou a reknou- pokud budete doporucovat nase mliko, my Vam budeme platit skolici pobyty, davat neco zdarma a podobne......
POkud miminko dobre snasi Babylove mliko- zustala bych u nej
přesně jak píše ka-tka.
Tak to prostě chodí, doktoři ne vždy radí ohledně značek jen ze zcela čistých pohnutek. A zrovna Nutrilon má za sebou zřejmě velkou armádu „náborářů“,
protože jak vím, doporučují ho skoro všichni.
Ditta77 píše:
ale je fakt, že většina maminek ho dává pro ten svůj lepší pocit-jakože dávají dítěti to nejlepší-já to taky tak dělala…takže jsem zvědavá-co napíšou ostatní maminy
zkousela jsem vsechna um na trhu a jediny nutrilon nam nevyrabi zacpu…
jinak dobre um je to po kterem nema dite zacpu, prujem, nezvraci, pribira a chutna mu
je to tak, prostě to musí vyhovovat dítěti. Pak bych dala klidně to levnější. Jinak samozřejmě ne. Zase opačně-mám dvě známé, které vyzkoušely všechny dražší značky a dítě jim ochotně pije právě jen nejlevnější Babylove.
jizvíková píše:Ditta77 píše:
ale je fakt, že většina maminek ho dává pro ten svůj lepší pocit-jakože dávají dítěti to nejlepší-já to taky tak dělala…takže jsem zvědavá-co napíšou ostatní maminyzkousela jsem vsechna um na trhu a jediny nutrilon nam nevyrabi zacpu…
jinak dobre um je to po kterem nema dite zacpu, prujem, nezvraci, pribira a chutna mu
Ano přesně tak jsem to myslela-že to prostě není ani tak o mlíku jako spíš o tom, co které dítě snáší lépe.....Obě moje holky pily Nutrilon A.R. protože obě hodně ublinkávaly-snášely ho obě dobře-první dcerka po něm měla děsnou zácpu-druhá dcerka zase naopak kadila pořád.....
jedna moje kamarádka začala Nutrilonem-jenže malá jí po něm vůbec nepřibírala
a zkoušela a nakonec zůstala u Babydream z Rossmana........
Já mixovala mlíka taky brzo, i když z jiných důvodů, problém nikdy nebyl. Vyzkoušeli jsme toho spoustu, Nutrilon, Hami, Bebu, Hipp, Sunar, Babylove. Teď máme pár týdnů Babylove..no kdybych o něm věděla dřív, jedem ho od narození
Taky myslím, že to je jen reklama, že nutrilon lepší není. Ale má šikovný piksly.
Holky jak dlouho trvá prckům než si zvyknou při přechodu na plné Um.Malá je 3 den plně na Bebě sensitive a má zácpu.KDyž byla částečně s ní i na MM tak kadila 3-4× denně řídké a teď se sama nevykadí a kadí zelené husté hovína.Tak nevím jak dlouho mám čekat než si trávicí ústrojí zvykne a kdy už to bude znamenat,že ji nesedí