Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím maminky ![]()
nedávno jsem tady řešila, že můj 8M syn odmítá kojení. Začalo to nenápadně, že nechtěl ve dne, odvracel se, a ted ani v noci… Vidí prso a začne řvát jak tur
… Už několik dní nekojím, jen odstříkávám. Odstříkám tak 150 ml MM a dám mu to. Z lahve to pije. Dnes jsem byla u naší Dr. a říkala jsem jí to a ona, že jen at nejdu na UM, že se malej ještě chytne… Říkala jsem jí i množství MM kolik mu dám a jinak nic jen vodu a ona, že to stačí a že to nevadí. Mám prý zbytek těkutin doplnit čajem a vodou… Mě ale přijde hrozně málo mlíčka na tak malé dítě… Chtěla bych aspon trochu UM dávat. Co myslíte? Jo a malý je asi ještě k tomu nemocný, takže fakt pochybuju, že se ještě chytne ![]()
Ahojky a těch 150ml odstříkáš jen jednou za den nebo víckrát ? Myslím tím vypije za den jen těch 150ml nebo 150ml vícekrát denně ?
Ja bych mu normalne UM dala a vubec bych se dr. na nic neptala.
no právě už moc mlíka nemám, takže 1× za den…
, ted má Honzík ještě rýmu, takže už vůbec nechce, do toho mu rostou jedničky nahoře… ona je dr. hodně alternativní a kojení nadevše ![]()
Taky bych vyzkoušela UM,hlavně,že nějaké mléko vypije.Kojila jsi dost dlouho a když odmítá tak ho asi nepřinutíš.Zkusila bych odstříkávat co půjde a zbytek UM ![]()
Nekojím od té doby, co byly malému tři měsíce. Doktorce do toho nic není a jsem ráda, že mi do toho nekecá. Naopak, velmi ochotně si se mnou povídá o tom, jak dál postupovat, co mu dávat a co ne.
Myslím, že záleží jen na Tobě, jestli chceš dál kojit.
Ona ti do toho kecat nemůže…
Edit, 150ml mléka za den? nemůžeš změnit doktorku? Můj skoro pětiměsíční syn dá litr UM…
Příspěvek upraven 15.02.11 v 15:07
Terlas píše:
no právě už moc mlíka nemám, takže 1× za den…, ted má Honzík ještě rýmu, takže už vůbec nechce, do toho mu rostou jedničky nahoře… ona je dr. hodně alternativní a kojení nadevše
Tak takový mám nejraději ![]()
Neprihlasena Jaruna píše:
Ja bych mu normalne UM dala a vubec bych se dr. na nic neptala.
když já se s ní nechci hádat… ona mi řekla, že minerály a vápník má v kostech, takže mu chybět nebude a že když mu dám UM, že už MM nebude chtít… já si, ale opravdu myslím, že jsem dokojila a on už fakt vůbec nechce, odvrací hlavů, řve, tahá mě za bradavku…
Já jsem třeba s dr vůbec přechod z koja na UM neřešila … tak snad nejsem ouplnej blbec ne??
Jája se začal odstavovat kol 5měs, večer tedy dostával UM, v 6m pil MM jen ráno, jinak UM. množství dle návodu a dle toho kolik vypil (např v návodu 150ml po 3 hod. a on vypil 200 po 4) neřešila jsem s ní ani jaké UM .. pak na kontrole jsem jen nahláila že má UM a příkrmy…
Záleží na tobě jestli chceš ještě kojit nebo ne, za mě bych to pomalu stáhla a brala jako výhodu že se odstavil sám a nebudeš s tím mít později nějaké problémy. A když malej z flaše pije tak co … nebo chceš li, odsávej dál a střídej to třeba s UM. Šak taky už i baští příkrmy ne? A nějakou tu vodu na pití bych asi dala taky…
verenika píše:
Taky bych vyzkoušela UM,hlavně,že nějaké mléko vypije.Kojila jsi dost dlouho a když odmítá tak ho asi nepřinutíš.Zkusila bych odstříkávat co půjde a zbytek UM
no to právě řeším, že ona mi řekla, že mám dávat jen MM a zbytek čaj a vodu… žádnou UM
holky já bych klidně kojila dál, ale ON nechce…
,prostě se nepřisaje, odmítá prso úplně…
prostě se odstavil a prso mu do pusy nenarvu… pije jen z flašky …
takže myslíte vyprdnout se na dr. a dokrmovat UM? k tomu odstříkanému? že je 150ml mléka málo…
Pokud už si i sama myslíš že jsi dokojila tak bych to přes koleno nelámala, kojila jsi dlouho
tak vyzkoušej nějaké UM, kup si menší balení a uvidíš ![]()
Terlas, jaký hádání? On je snad nějaký zákon na to, že musíš kojit do dvou let? Dveře bych s ní vyrazila, aŤ si przní svoje děti…
Theresa píše:
Terlas, jaký hádání? On je snad nějaký zákon na to, že musíš kojit do dvou let? Dveře bych s ní vyrazila, aŤ si przní svoje děti…
ona žádný nemá ![]()
no přijde mi, že ted z toho kojení dělají všelék… a kdo nekojí je hrozná matka atd.
, ale těžko ho donutím a fakt mi přijde blbí mu dát tak málo mlíčka za den…