Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj holky, potřebuji poradit. 8.2. byly naší malé 2 měsíce a do čtvrtka jedla normálně, po 3, po 2.5, někdy po 4 hodinách, jak si řekla.. Od pátku, tj. od 11.2. jí dle mého málo, max. 5× denně. V noci vydrží i 6, 7 hodin. Podle mne by to bylo ok, kdyby přes den jedla častěji. Nastavila si to po 4 hodinách nejdříve… Když jí přiložím dřív, tak se kroutí, začně strašně řvát a nepřisaje se … Bojím se, aby jí něco nebylo.
Zítra si chci zajít na převážení, ale když to trvá „teprve“ 3 dny, tak to nic moc nezjistím, ne ??? Jsem z toho taková smutná, nevím, jestli se něco neděje, nebo jí něco nebolí ..
Jinak plačtivá je normálně, cca od 17.00 hod. pláče, ale když mi papala, tak to neřeším, děti pláčou, ale né, že by probrečela hodiny, to ne …
Když vezmu tabulku třeba na Sunaru, tak by měla vypít 180 ml - 5× denně v třech měsících, ale to přece nemůže vysát z prsa, i když mléka mám hodně …
Ale při odsávání tolik, jako 180 ml z jednoho prsa nedám …
Vím, že časy mezi kojením se budou prodlužovat, ale mne se zdá na to ještě moc malá.
Děkuji za případné rady a informace, abych byla trošku klidnější..
Ahoj, já bych se tim tolik nestresovala, jestli je jinak v pohodě. 4 hodiny nejsou zas tak hrozný. Když jí to takhle vyhovuje. Ona by si určitě zařvala, kdyby měla hlad. Na převážení bych kdyžtak zašla trochu pozdějž, aby se to tam kdyžtak projevilo, kdyby nepřibírala. Já mám s malou pocit, že mi z prsou při jednom kojení nevysaje skoro nic a přibírá v pohodě.
Ahoj, já něco podobnýho zažívala taky, ale už přesně nevím kolik Lucince bylo, ale asi tak tři měsíce, začínala mi odmítat prso, myslela jsem, že už jí moje mlíčko nechutná, tak jsem koupila Nutrilon a ona nechtěla ani ten, prostě neměla tak často hlad a přišlo mi i divný, že třeba nepila čtyři hodiny a někdy i dýl, a když jsem jí přiložila, tak toho moc nevypila, ale asi jí to stačilo ![]()
To trvalo tak čtrnáct dní a pak si zase udělala ten svůj režim ![]()
Ale jestli chceš mít klid, tak si na to převážení zajdi, za to nic nedáš a nebudeš mít zbytečný výčitky, ale myslím že to bude dobrý........
Pokud je spokojená stejně, jako dosud a má 6-8pomočených plen denně (včetně počůrání při rozbalení), je to ok a můžeš být v klidu a užívat si klid a pohodu s princeznou. ![]()
Moje malá párkrát spala i přes 10h v kuse a všechno ok. Jenom já jsem se budila, jestli je živá
Že neodstříkáš tolik, kolik je miminko schopno vysát, je normální věc. Taky nemusíš časem odstříkat skoro nic a přesto má mimi dost a dost MM. Odsávání stimuluje prso jinak, spouštěcí hormony tolik nefungují a v porovnání se sáním miminka je to méně efektivní.
Přebaluju jí, když kojím, což je teď 5× denně, když je pokakaná, tak samozřejmě taky, a je i pročůraná plenka, takže těch 6 minimálně dám, když bych jí kontrolovala častěji, tak by jich bylo víc.
Ale já to právě srovnávám s tím odsáváním, teď musím, když má delší intervaly, jinak by mi ty prsy asi praskly a nedám víc právě jak 100 ml .., ale je pravda, že je „neždímu“ víc, prostě tak skončím, jak chci …
Píšu si totiž časy kojení, abych měla přehled, ono z toho prsa je blbý, že člověk neví, kolik si dítě vezme samo.
Jinak je pravda, že jsem jí zkoušela dát i lahev s mým mlékem a to nechtěla taky …
Holky, díky moc za informace !!
Myslím, že prostě jen nemá hlad a jak říkáš tak plenky počůrany má, uvidíš určitě se to zlepší, ona je v pohodě a je spokojená, jen ty máš strach aby něco nebylo špatně
, ale myslím si že můžeš být v klidu ![]()