Info - Beba 4 bude k dostání

10052
12.2.11 13:04

Info - Beba 4

Ahoj,

možná Vás potěší tato informace stejně jako mě. Od léta bude konečně k dostání Beba 4, musím si pro ní jezdit do rakouska, takže mám vážně radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
12.2.11 13:34

a jakej bude rozdíl mezi bebou 4 a nestlé JUNIOR 1 ?

• Citovat
  • Upravit
10052
13.2.11 14:34

nevim přesně ale nějakej tam bude protože když jsme přecházely z beby 3 na junior, vůbec jí nesedl, zvracela ho a měla průjmy 8× denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
13.2.11 19:11
zuzka.mamka píše:
nevim přesně ale nějakej tam bude protože když jsme přecházely z beby 3 na junior, vůbec jí nesedl, zvracela ho a měla průjmy 8× denně

A bylo to určitě tím? :think:

• Citovat
  • Upravit
2535
7.11.11 14:37

Ahoj maminky, můžu se zeptat jaká je ta Beba 4? Máte některá zkušenost? Rozpouští se dobře?
Děkuji :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
13.12.11 21:21

Oživuji diskusi, taky by mě zajímaly vaše zkušenosti s Bebou Pro 4. Syn má 15měs., ale zatím dojíždíme zasoby Beby 3. Jaký je vlastně rozdíl mezi Bebou 3 a 4?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veselabaculka
13.12.11 21:49

Naše malá má 20 měsíců a jsme pořád na Bebě 3…musí se přecházet?

• Citovat
  • Upravit
185
14.12.11 15:48

My máme 18 měsíců a taky jedeme v Bebě 3 resp. kupuju tu polskou obdobu NAN 3. O přechodu na vyšší stupeň moc neuvažuji, vzhledem k tomu že čekáme další přírůstek spíš plánuju ukončení UM a odplenkování. Bebu 4 jsem dneska očumovala v Kauflandu, má tam navíc nějakou složku pro zdravé zuby či co…podle mně masírung mozku maminek, páč se domnívám, že návyk na ústní hygienu a omezování Jupíků a bombónů bohatě stačí ke zdravým zoubkům. Rozdíl mezi jednotlivými typy Beba jsou podle mně v poměru tuku, vitamínů..je jasné, že Beba 2 je více " výživnější" než Beba 3 jednoduše proto, že mimino na Bebě 3 už má i přísun vitamínů z pevné potravy. Nám mlíka od Nestle sedí, takže jelikož jsem dneska v akci už neodchytla Bebu 3, vzala jsem aspoň dvě balení Beby 2 na noc. Doma jsem hned kontrolovala složení a je trochu víc výživná, ale jelikož ji dávám jenom jednou před spaním v cca 210ml množství ( ráno máme banánové od Hami)a malá je jako čára, tak se nebojím, že bych ji vykrmila. UM kupuji hlavně kvůli vitaminům v něm a super na Bebě je,že jsou tam přímo zastoupeny bifidus bakterie, jiná UM tam mají tuším jenom látky, které podporuji prostředí pro bifidus bakterie, ale samotné je tam nepřidávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
14.12.11 19:27

Mě zarazilo vyjádření naší MUDr., když jsme byli na kontrole v 1 roce, že máme pomalu přejít na normální kravské mléko, přitom já mám alergii na kravské mléko a syn kvůli tomu pil až do roka HA mléko (a to dr. ví, znovu jsem jí to připomínala) a teď najednou normální mlíko? Doktorku rozhodně neposlechnu a budu min. do 2 let dávat UM. Teď se jen rozhodnout, jestli bude lepší Beba 3 nebo 4? Neřeším cenu nebo reklamu apod., spíš co je pro něj lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
15.12.11 09:08
violetka píše:
Mě zarazilo vyjádření naší MUDr., když jsme byli na kontrole v 1 roce, že máme pomalu přejít na normální kravské mléko, přitom já mám alergii na kravské mléko a syn kvůli tomu pil až do roka HA mléko (a to dr. ví, znovu jsem jí to připomínala) a teď najednou normální mlíko? Doktorku rozhodně neposlechnu a budu min. do 2 let dávat UM. Teď se jen rozhodnout, jestli bude lepší Beba 3 nebo 4? Neřeším cenu nebo reklamu apod., spíš co je pro něj lepší.

Tak u vás je jasná otázka jestli je lepší UM anebo kravské mléko? ..prcek je ohrožen alergií, takže odpověď je UM a jestli Beba3 anebo 4 už není takový rozdíl. O tom, že je to marketingový tah od Nestlé mě přesvědčilo prostudování etiket viz. http://www.feedo.cz/…ro-700g.html ; složení se skutečně liší minimálně, tam kde má Beba 3 něco málo desetinek navíc, má Beba 4 míň a zase naopak. Fluoridy má paradoxně více Beba 3 , která taky obsahuje bramborový škrob ( což budou asi ty částečky připomínající mi psylium ,ulpívající na vypité flašce, díky kterým je nápoj sytivější), kaloricky jsou na tom obě dvě UM stejně. Takže podle mně je to prašť jako uhoď. Já řeším i cenu, takže zatím budu doplňovat zásoby v Polsku, tam 4 na trhu nemaji vůbec a Junior neobdahuje fluorid, a ten považuju v období růstu zoubků za užitečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
15.12.11 11:45
Mommy píše:
violetka píše:
Mě zarazilo vyjádření naší MUDr., když jsme byli na kontrole v 1 roce, že máme pomalu přejít na normální kravské mléko, přitom já mám alergii na kravské mléko a syn kvůli tomu pil až do roka HA mléko (a to dr. ví, znovu jsem jí to připomínala) a teď najednou normální mlíko? Doktorku rozhodně neposlechnu a budu min. do 2 let dávat UM. Teď se jen rozhodnout, jestli bude lepší Beba 3 nebo 4? Neřeším cenu nebo reklamu apod., spíš co je pro něj lepší.
Tak u vás je jasná otázka jestli je lepší UM anebo kravské mléko? ..prcek je ohrožen alergií, takže odpověď je UM a jestli Beba3 anebo 4 už není takový rozdíl. O tom, že je to marketingový tah od Nestlé mě přesvědčilo prostudování etiket viz. http://www.feedo.cz/…ro-700g.html ; složení se skutečně liší minimálně, tam kde má Beba 3 něco málo desetinek navíc, má Beba 4 míň a zase naopak. Fluoridy má paradoxně více Beba 3 , která taky obsahuje bramborový škrob ( což budou asi ty částečky připomínající mi psylium ,ulpívající na vypité flašce, díky kterým je nápoj sytivější), kaloricky jsou na tom obě dvě UM stejně. Takže podle mně je to prašť jako uhoď. Já řeším i cenu, takže zatím budu doplňovat zásoby v Polsku, tam 4 na trhu nemaji vůbec a Junior neobdahuje fluorid, a ten považuju v období růstu zoubků za užitečný.

My teď dáváme Junior (taťka dovezl 3velké plechovky) a vůbec jsem si nevšimla, že neobsahuje fluorid :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
15.12.11 13:11

Mijunkaa
Já na etiketě Junioru fluorid nevidím napsaný ,ale zase má více vápníku …a to vlastně i Beba 4 ,ale zase jenom o 3 jednotky, což je rozdíl, který třeba hravě doháníme zakysanými mléčnými výrobky. Nevím, podle čeho to míchají :nevim: , určitě existují nějaké základní směrnice na současnou mléčnou výživu,a pak taky hodně složení ovlivňuje snaha lišit se od konkurence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
15.12.11 20:45
Mommy píše:
Mijunkaa
Já na etiketě Junioru fluorid nevidím napsaný ,ale zase má více vápníku …a to vlastně i Beba 4 ,ale zase jenom o 3 jednotky, což je rozdíl, který třeba hravě doháníme zakysanými mléčnými výrobky. Nevím, podle čeho to míchají :nevim: , určitě existují nějaké základní směrnice na současnou mléčnou výživu,a pak taky hodně složení ovlivňuje snaha lišit se od konkurence.

Jj, malej má jogurt každý den. Kašičku, sýr, máslo. Tak myslím, že je to v pohodě. Chutná mu jak Junior tak Beba, tak nevím co kupovat, co je lepší. Beba 4 i Junior je teď o něco zdražený :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Emina357
19.12.11 09:42

Beba 4 - denta pro

Ahoj holky, tak jsem si necahal od naší mudry vyložit, jaký je rozdíl mezi Bebou 3 a Bebou 4. Ta Beba 4 prý má ještě v sobě navíc nějaký lactobacilus ramnosus, který je právě dobrý proti streptococům, které se přichycují na zubech a narušují sklovinu. Uf - snad jsem to nepopletla :-)

• Citovat
  • Upravit
185
19.12.11 17:10
Emina357 píše:
Ahoj holky, tak jsem si necahal od naší mudry vyložit, jaký je rozdíl mezi Bebou 3 a Bebou 4. Ta Beba 4 prý má ještě v sobě navíc nějaký lactobacilus ramnosus, který je právě dobrý proti streptococům, které se přichycují na zubech a narušují sklovinu. Uf - snad jsem to nepopletla :-)

Tak to je super zjištění :palec: , nenapadlo by mě to,že jeden z druhů lactobacilů může tohle ovlivňovat, ale páč jsem racionální člověk, tak jsem ještě pátrala na netu a našla stanovisko European Food Safety Authority , což je nezávislá agentura Evropské unie, provádějící výzkumy a zabývající se riziky potravinářského průmyslu v EU, který vydala článek či studii na téma Lactobacillus rhamnosus a důsledky jeho působení a tam se vztah k ovlivnění mineralizace zubů neprokázal…podrobněji zde http://www.efsa.europa.eu/…pub/2233.htm ( je to anglicky, tak kdo má zájem prožene si to v google překladači)..
Tak u nás budeme asi proti těm streptokokům raději bojovat klasickou osvědčenou metodou zubního kartáčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová