Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím,
dostala jsem na zastavení laktace lék Medocriptine. Ale po přečtení nežádoucích ůčínků jsem dostala strach.
Užívali jste jej některá? Jak Vám bylo atd..?
Prosím o zkušenosti. Díky
Popř. jak jinak zastavit tvorbu mléka? Slyšela jsem i o homeopaticích ale nemám tušní jak to funguje.. ![]()
ahoj, ja ho mela a zadny z vedlejsich ucinku se u me neprojevil.
Já ho brala a bylo teda strašně blbě. Blbě od žaludku, blbě jako motání hlavy, nesoustředěnost. Ale já potřebovala snížit prolaktin, abych mohla otěhotnět, tak jsem vydržela a i přes to
jsem to dobrala a pak konečně se zadařilo…
Ahojky,já beru medocriptin na snížení Prolaktinu 3 den,první den mě bylo blivno,ale jinak pohoda,snášim ho dobře.Za jak dlouho se vám podařilo po snížení prolaktinu na normální hranici otěhotnět? ![]()
Já jsem ho měla užívat na zastavení laktace. Ale nakonec sem si nevzala ani jeden, zabraly homeopatika ![]()
lera1: mě trápil kvůli otěhotnění zvýšený prolaktin (stresová práce) asi rok, po jiných lécích jsem 12hodin denně prozvracela (tudíž účinek nula). Medocriptin jsem začala náhodou brát pár dní před ovulkou a po 14 dnech jsem začala
z úplně jiného důvodu
. Takže hned, ale taky mi po něm nebylo nejlíp, jako tobě.
kacakaca píše:
lera1: mě trápil kvůli otěhotnění zvýšený prolaktin (stresová práce) asi rok, po jiných lécích jsem 12hodin denně prozvracela (tudíž účinek nula). Medocriptin jsem začala náhodou brát pár dní před ovulkou a po 14 dnech jsem začalaz úplně jiného důvodu
. Takže hned, ale taky mi po něm nebylo nejlíp, jako tobě.
Jéé,to se krásně čte
taky jsem ho začala brát před ovulkou,ale tolik krásnýho štěstí mít asi nebudu.Tak snad příští měsíc ![]()
No, v příbalovém letáku je napsáno, že nemáš mít během užívání nechráněný sex a běžet k doktorovi, pokud máš tušení, takže jsem si ten jediný měsíc byla jistá, že otěhotnět nemůžu. Což by odpovídalo té pověře: když na to nemyslíš, stane se to. Nevím, nakolik to stihl ten lék za ty cca 3 dny snížit, takže kdo ví, čím to bylo…
Přeju hodně štěstí a no stress.
Já když si přečetla příbalový leták,tak jsem chtěla hned volat doktoru,jestli mě omylem nenapsal jiný lék
ale pak jsem hned sedla k netu a zjistila,že je vše ok a můžem se snažilkovat dál,naopak se prý šance na těhu ještě zvyšují.A dokonce jsem i četla,že ho někdo bral i v začátku těhotenství,na doporučení doktora a vše bez problémů
já si tenhle měsíc jsem taky jistá,že to nevyjde,ale i tak mám mímo pořád v myšlenkách,jen nestresuju a nedepkařim(teda sem tam to na mě padne,ale to je jen chvilková záležitost
)Každopádně si mě moc povzbudila,děkuju ![]()
Taky jsem dneska dostala od svojí gynekoložky Medocriptine. Na příbalovém letáku je opravdu napsáno, že se má používat ochrana i v případě, že lék byl nasazen pro neplodnost. Doktorka mě na nic takového neupozornila, takže to ignorovat? Když jsem si navíc přečetla ty vedlejší příznaky, tak je mi špatně už teď
.
LadyRtw: ahoj prosimte jake homeopatika ti zabraly na zastaveni laktace??? nebo kdo ma zkusenosti s homeopatikama dejte prosim vedet a jak se jmenovaly:-)dekuji:-)
A mohu pri tomto uzivani homeopatik jeste stale dokojovat? moc diky ![]()
Také mě tyto prášky na zastavení laktace dala gynekoložka, je mi po nich strášně zle, bolest, tlak a motání hlavy, nesoustředěnost, velmi nízký tlak, zvracení, pocit na omdlení, pálení žáhy, včera jsem vzala druhý a volala jsem gynekoložce, ihned je mám přestat brat a za 14 dní na krev a ultrazvuk…
Ahojky chtěla jsem se zeptat jestli někdo z vás momentálně užívá medocriptine? a jak vám je? mě nic moc, dnes ráno jsem zvracela, chjo. Ráda bych pokecala třeba s někým kdo ho zrovna ted taky užívá:)Já ho beru kvůli tomu že se snažíme otěhotnět ale prej mám 2× vyšší hladinu než norma a proto to prej nejde. ![]()