Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den,
chtěla jsem se poradit:-) přestala jsem kojit, Malá má 1 rok a 2 měsíce.Bylo to z mé iniciativi, ona by chtěla stále:-)). No co se týče toho odstavení proběhlo v klidu, usne pěkně i bez toho v noci krásně spí, maximálně chce mě a nebo podat ruku, hladit.. Ale přes den chce pořád být na rukou, když ji položím stropí hysterickou scénu, doslova se klepe a ječí a běží za mnou at ji vezmu naruce… nikdy tohle nedělala. Co to může být opravdu „splín“ po cici:-)) Jak jste na to vy? díky ![]()
no já se na odstavení chystám v nejbližší době.Malá má 15 měsíců,ale něak se mi do toho nechce.
Navíc večer jinak než při kojení neusne,tak si nedokážu představit ten boj s usínáním.
jo a říká se že pokud se přestane kojit má se víc navázat fyzický kontakt,tak to tím určitě může být.
Taky myslím, že se chce mazlit, protože jí chybí prso. Dcerka byla taky taková. Já se v nejbližší době chystám na noční odstavení, protože mrňous spí v podstatě s prsem v puse
A bude to mazec, náš mladej je celkem vytrvalý řvoun. Hodina pro něj nic není ![]()
Přestat kojit v noci nám dalo taky dost práce.A nevím kdo byl radši že se nám to povedlo jestli já a manžel,nebo sousedé ![]()
miriskaw píše:
Přestat kojit v noci nám dalo taky dost práce.A nevím kdo byl radši že se nám to povedlo jestli já a manžel,nebo sousedé
Ahojky, můžu se zeptat, jakým způsobem jsi odstavovala přes den a v noci? Taky mě to čeká a nevím jak nato. Matýsek je hrozný závislák, usíná u prsa a nevím, jak ho to odnaučit. A hlavně v noci se budí i 15× a chce jen prso. Díky moc.
suzanne13 píše:miriskaw píše:Ahojky, můžu se zeptat, jakým způsobem jsi odstavovala přes den a v noci? Taky mě to čeká a nevím jak nato. Matýsek je hrozný závislák, usíná u prsa a nevím, jak ho to odnaučit. A hlavně v noci se budí i 15× a chce jen prso. Díky moc.
Přestat kojit v noci nám dalo taky dost práce.A nevím kdo byl radši že se nám to povedlo jestli já a manžel,nebo sousedé
Nakojila jsem těsně před spaním,pak do postýlky a když se v noci vzbudila a chtěla pít,tak ji manžel nosil po bytě dokud neusnula a pořád do kola.Někdy jsme ji nechali v postýlce,hladili po ručičce.Křik to byl šílený
,ale MUSÍŠ TO VYDRŽET!!!Asi po 4 dnech pochopila že nic nedostane a začla spávat skoro celou noc
.Přes den pořád ještě kojím tak 3× a zatím netuším jak to bude dál.Navíc máme asi 6 dětskou nemoc,tak zas kojím častěji,tak uvidíme.Držím ti pěsti.Je ale pravda že se tak často nebudila jak Matýsek-jen tak 4× za noc,ale závislák na prsu je pořád.
no to já mám taky splín:-) u malého jsem to obrečela a teď zž to beru trošku statečněji, ale i tak při každé její scéně bych jinejradši přitulila k cicikovi:-)).Ale co se noci týče už bych to neměnila, opravdu spí krásně, když jsem kojila tak se pořád budila a chtěla mě:-) je to podšívka, ještě musíme vypilovat ty dny, ale snad se to utřepe, asi chce být fakt se mnou, díky moc za reakce:-))
Jinak s tím odstavením, já jsem malou taky kojila vlastně skoro pořád:-)usínala jenm u prsa a teď před 14 dny jak byla nemocná mi přišlo skoro jako novorozence:-) dokonce i přes den se mi sápala na mlíko, a jak už jsem ji jednou večer nedala, tak sice se sápala,ale nijak drasticky u usínání neprotestovala, a to nemá ani dudlík a ani nechce mlíko s flašky, ale zase na druhou stranu reaguje hrozně přes den:-))
Ale v klidu usne jenom když tam jsem vedle ni já, ale leží sama v postýlce. Ale když ji chce uspat tatínek tak ji musí uhoupat:-)), ale to nesmím být doma jinak řve a řve, že chce mě:-) je to nás bobánek:-) však z toho vyroste:-)
miriskaw píše:suzanne13 píše:Nakojila jsem těsně před spaním,pak do postýlky a když se v noci vzbudila a chtěla pít,tak ji manžel nosil po bytě dokud neusnula a pořád do kola.Někdy jsme ji nechali v postýlce,hladili po ručičce.Křik to byl šílenýmiriskaw píše:Ahojky, můžu se zeptat, jakým způsobem jsi odstavovala přes den a v noci? Taky mě to čeká a nevím jak nato. Matýsek je hrozný závislák, usíná u prsa a nevím, jak ho to odnaučit. A hlavně v noci se budí i 15× a chce jen prso. Díky moc.
Přestat kojit v noci nám dalo taky dost práce.A nevím kdo byl radši že se nám to povedlo jestli já a manžel,nebo sousedé,ale MUSÍŠ TO VYDRŽET!!!Asi po 4 dnech pochopila že nic nedostane a začla spávat skoro celou noc
.Přes den pořád ještě kojím tak 3× a zatím netuším jak to bude dál.Navíc máme asi 6 dětskou nemoc,tak zas kojím častěji,tak uvidíme.Držím ti pěsti.Je ale pravda že se tak často nebudila jak Matýsek-jen tak 4× za noc,ale závislák na prsu je pořád.
Děkuji moc za rady, no budeme to muset vyzkoušet, ale u nás je ještě problém, že malý spí s námi v posteli a na postýlku není vůbec zvyklý. Takže budu muset přivyknout na postýlku a ještě odstavit v noci, no chudáček, už teď je mi ho líto. Ale snad to nějak zvládne miláček a pak bude zase šťastný, přes den mu to kompenzuji
Tak uvidíme, ještě musím přesvědčit taťku, aby do toho šel semnou.
To zvládnete uvidíš.Musíte jen vydržet ten pláč a pak budete spokojeni všichni.Lucinka je od mala zase zvyklá usínat s náma v posteli a jak zabere dáme ji do postýlky.Manžel má od začátku strach že by ji zalehl,ale jen co ráno odejde do práce užuž si ji stěhuju k sobě ![]()
Jé tak to já budu mít taky asi splín,u první holčičky jsem kojila jen šest neděl a s problémama tak to nebylo tak strašný,ale teď jedem už pátý měsíc a neumím si představit že bych měla přestat ![]()
miriskaw píše:
To zvládnete uvidíš.Musíte jen vydržet ten pláč a pak budete spokojeni všichni.Lucinka je od mala zase zvyklá usínat s náma v posteli a jak zabere dáme ji do postýlky.Manžel má od začátku strach že by ji zalehl,ale jen co ráno odejde do práce užuž si ji stěhuju k sobě
Jéjé, děkuji za podporu
No, já jsem malého taky dávala do postýlky, když usnul, ale až byl větší, tak se začínal při přenosu budit a já to vzdala a od té doby spinká s námi, naštěstí máme velkou postel a postýlka slouží jen jako zábrana. no právě že ten pláč je hrozný, navíc bydlíme v paneláku, tak nevím co sousedi. Ale musíme se odhodnat a jít do toho ať jsou pak spokojena všichni.