Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Chtěla bych se zeptat. zda mmáte některá zkušenosti s kojením a souběžným užíváním lahve Calma od Medely (nebo antikolikové od Aventu s novorozenneckým dudlíkem). Výrobce inzeruje, že je to lahev pro kojené děti, na druhou stranu může to být jen reklama a skutečnost jiná. Mám málo svého mléka, takže musím dokrmovat, chci si koupit suplementor, zatím dokrmujeme stříkačkou, ale uvažuji i o té lahvi pro případ, že bych musela dokrmit mimo domov nebo potřebovala si někdy krmení zjednodušit. Na druhou stranu nechci kazit klukovi sací reflex, jak se to o lahvích traduje.
Děkuji za vaše zkušenosti.
Ahojda,
jojo mám jí doma. Dokrmuju, ale svým odstříkaným MM. Kubík je lenoch a nějak se mu nechce tahat, jak to z prsa neteče jak z kohoutku ječí a odtahuje se. Takže sedím věčně u odsavačky a odsávám a odsávám.
![]()
Ta lahvička od Medely - Calma si myslím, že je super. Když ji ototčíš opravdu to z ní samo neteče a prcek se musí snažit. Je to vidět ze začátku, že musí chviličku rychleji tahat a pak teprve se mu to rozteče. Ale určitě to není jako prso, když mu jí vytahuju, že už nechce, tak to ještě trochu kape. Ale já jsem spokojená, nezaznamenala jsem nějakou zmenu co se týká chytání prsa, takže za mě spokojenost.
Tak náš malý byl dokromovaný touhle lahvičkou v nemocnici, když jsme tam po porodu museli zůstat dýl kvůli komplikacím a myslím, že je super. Hned jsem si ji koupila i domů…doma jsem ji použila jen párkrát ze začátku, teď už se mi kojení hezky rozjelo, tak mi leží v šuplíku, ale kdo ví, třeba ji zase využiju…
Přesně jak říká Kailovka, mimčo musí ze začátku rychleji sát a i potom se to mlíčko uvolňuje postupně, neteče mu to samovolně do krku
..takže za mě též spokojenost ![]()
Díky.A používáte tu lahev denně? Jestli to funguje tak, že ano a mimčo se pořád stejně chytá prsu, tak je to prima. I když každé dítě může být jiné. Tak jí asi taky zkusím. Mám sice doma už lahev od Aventu s tím novorozeneckým dudlíkem. Ale Avent na tom dudlíku v češtině píše, že je určen pro kojené děti, ale v popiscích k dudlíku v cizích jazycích nic o kojených dětech není.
Taky ji máme, tuším už 3 měsíce,možmá 4 vše super, používáme ji denně, dávám malé do ní na večer UM…a jinak pořád kojíme (zítra nám bude 7 měsíců)…doporučuji.. ![]()
Já jsem také koupila Calmu, hned ten první týden, co ji zaveli na trh
. Chtěla jsem si večer občas ulevit od kojení a dát si pauzu, ale moje malá už na ni byla asi moc velká (teď přesně nevím, nejspíš 5 měsíců) a vůbec jí z ní nešlo pít. Z flaštičky nikdy nic nevysála
Zkoušela jsem pak i lahev Avent, ale také nic
, takže chyba asi byla na naší straně ![]()
Dneska už je malé 8,5 měs, a z lahve se napila jen 2×
asi je to prsní závislačka ![]()
Lurin píše:
Díky.A používáte tu lahev denně? Jestli to funguje tak, že ano a mimčo se pořád stejně chytá prsu, tak je to prima. I když každé dítě může být jiné. Tak jí asi taky zkusím. Mám sice doma už lahev od Aventu s tím novorozeneckým dudlíkem. Ale Avent na tom dudlíku v češtině píše, že je určen pro kojené děti, ale v popiscích k dudlíku v cizích jazycích nic o kojených dětech není.
Lurin, jojo lahvičku používám denně několikrát. Kubík hezky papá pouze v noci a ráno, pak už bojujeme, takže zbytek dne frčíme na flaštičce. Žádnou změnu při přisávání jsem nezaznamenala. Za mě opravdu spokojenost ![]()
A myslíte, že by se mi malá (dokrmuju taky stříkačkou, ale už je to větší dávka) chytla ve třech měsících? Jak je ta savička tvrdá? Malá má problém např. se silikonovýma tvrdýma dudlíkama, bere jenom měkký latexky:-)
Calmu jsem dneska zkusila poprve pouzit a dceri to s ni vubec neslo. Prijde mi, ze je ta savicka pro ni prilis tvrda. Druhy pokus udelam az bude hladova protoze dneska ten prvni pokus byl uz po nejake dobe kojeni, takze tolik hlad asi nemela. Jinak je ji deset tydenu, mame ted problem s kojenim po ockovani. Prijde mi, ze nesaje tolik jako predtim, proto jsem uvazovala o dokrmu pres Calmu.
Tak máme za sebou asi dva týdny s Calmou. Dávat 130 ml dokrmu stříkačkou už bylo nad mé síly. Syn z lahve Calma saje v pohodě, nepřijde ni, že by to pro něj bylo nějak moc těžké, dobré je, že si může při pití i oddechnout, neteče nu to tam samo. Taky se mi nestalo, že by se tekutinou zalknul, jak se mi to stává třeba u lahve Avent, kterou mu dávám čaj. Prsa se zatím chytá stejně urputně jako před lahví. Kombunuju Calmu radši se suplementorem, tak snad žádné změny sacího reflexu nenastanou. Od té doby, co jsme přešli na lahev, už ale nechce mlíko stříkačkou, párkrát jsem to zkoušela, ale vztekal se u toho neskutečně. Holt ze stříkačky to má těžší, takže už z ní asi tahat nemíní.Co se týče savičky, je taková širší, takže musí zeširoka otevřít pusu, na tuhosti myslím nesejde, protože tu savičku netisne, ale spíš po ní pusou sjíždí,klouže mu to v puse zezdola nahoru. Toť zatím mé postřehy.
Jeden postrech o Calme. Dneska jsme to znova zkusily a konecne uspech. Chyba byla v tom, ze jsem ji tu savicku netiskla na horni patro ale na jazyk. Jakmile jsem trochu zmenila polohu, tak z ni zacala krasne pit:-)Takze zadny problem s tvrdosti savicky jak jsme puvodne myslela.
Ahoj maminky,
myslíte že je možné z téhto lahvičky podávat i čajík? Já žádný nedávám ani dávat zatím nechce, ale jen mě to zajímá..
Mifinka píše:
Ahoj maminky,myslíte že je možné z téhto lahvičky podávat i čajík? Já žádný nedávám ani dávat zatím nechce, ale jen mě to zajímá..
ahoj, určitě ano, občas když bylo hodně velké vedro, tak jsem ho z ní malé dávala ![]()