Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ráda bych oživila tuto diskuzi. Nevím zda jsem se zařadila dobře - nechce se mi zakládat novou diskuzi
Pořídila jsem si odsávačku Medelu a k tomu lahvičku Calmu abych mohla několikrát za měsíc odejít od malého a krmí tatínek nebo babička. Nanečisto jsem zkoušela jestli z ní bude vůbec pít - vše v pohodě. Tak jsem tedy s klidným srdcem na celý den odjela a malého nechala doma se zásobami MM a já odstříkávala co 2-3hoďky. A teď k problému. Vrátila jsem se celá natěšená domů, že se zase pomazlíme a budeme pokračovat v kojení a ono prd
Prso vůbec nechce ani když je rozespalý. Už je to dva dny co prso odmítá a když se chytne jen na mě kouká a nepije. Už nevím jak na něj ![]()
Nu, to není úplně dobré, neb mohlo dojít k tomu, jak se zde písává, že některé děti jednou zkusí flašku,a pak už nechtějí prso. Rozhodně to ale nevzdávej a zkoušej pořád prso - a měň polohy, ať má nějakou změnu, třeba to půjde líp, taky zkus v polospánku když bude mimi „oblblé“. My dokrmujeme UM a předtím vždy prso a máme calmu a mimi to akceptuje v poho. Moc držím pěsti!
Ju, vlastně v polospánku jsi zkoušela. Tak zkus ty polohy jinak, či jiné prostředí.
My šli s dokrmem už z porodnice - neměla jsem mlíko
a když jsem ho měla malá se málo snažila a pořád se mi u prsa vztekala. Tak jsme koupili odsávačku elektrickou od Medely (skvělá) a k tomu tu lahev Calma. Malá hned věděla, co má s Calmou dělat, skvěle dudala a fakt je ten, že jim to opravdu samo neteče, že se musí mimi hodně snažit. Někde jsem i četla, že Calmu doporučují až od 3. měsíců, ale mně se to zdá blbost
My jí měly hned, když jsme přišly z porodnice
Používaly jsme jí asi tak do 3. měsíců a teď máme zase lahvičku a dudlík (od 3. do 6. měsíců) od Medely ![]()
01Mirďa01 píše: .....Někde jsem i četla, že Calmu doporučují až od 3. měsíců, ale mně se to zdá blbostMy jí měly hned, když jsme přišly z porodnice
Používaly jsme jí asi tak do 3. měsíců a teď máme zase lahvičku a dudlík (od 3. do 6. měsíců) od Medely
Můžu se zeptat, proč jste od ní přesli? Kvůli obsahu, že už vám to nestačilo? My jí používáme stále, jsme 3,5 měsíce. Malý má při koju nejdřív prso a pak sunar ND a zatím mu to stále stačí.
danik333 píše:
Nu, to není úplně dobré, neb mohlo dojít k tomu, jak se zde písává, že některé děti jednou zkusí flašku,a pak už nechtějí prso. Rozhodně to ale nevzdávej a zkoušej pořád prso - a měň polohy, ať má nějakou změnu, třeba to půjde líp, taky zkus v polospánku když bude mimi „oblblé“. My dokrmujeme UM a předtím vždy prso a máme calmu a mimi to akceptuje v poho. Moc držím pěsti!
Tak hlásím úspěch. Nic tedy malému nezbývalo než přijmout prso. Nakonec zvítězila poloha „fotbalisty“ a nahřáté prso - dnešní dopoledne bylo úplně v pohodě. Je pravda, že z prsa mu teče mlíčko pomalu a celkem se nadře. U calmy, když vynaložil takovou sílu jako při pití prsa div se „neutopil“ a líbilo se mu, že ukojil hlad rychle. Jen nevím jak to budu dělat v březnu až pojedu na kurz. Sice tam můžeme mít dětičky, ale nejlépe s doprovodem. Můj manžílek tam nechce být se mnou, ale chce být u maminky (přespáváme tam) a ať mu malého nechám - třeba už to bude v pohodě. I když za dva a půl měsíce může být úplně jinak ![]()
Kookinko, blahopřeju
Oni ty děti jsou jednou tak a jednou tak. Mě např. včera u dvou kojení odmítal prso a řval, jako kdyby to byl bůhvíjakej humus
A dneska zase v poho, takže snad to nebude bojkot kojení. Prostě to musíme s nima pořád zkoušet
![]()
Malá začala více papat a s Calmou to bylo na dlouhé lokte
a také proto, že se nám poslední dobou stávalo, že se nám to pítko hodně ucpávalo a neteklo nic ![]()
Tak já nakonec Calmu taky koupila a musím říct, že na mého prcka to bylo docela fofr, teklo to strašně moc, možná že proto teď teď váš prcek odmítá, když to neteče tak moc, já jsem nakonec zůstala u lahvičky Tomme Teepee a máme ji doteď naučil se ji i krásně držet, když je tak baňatá, a rozhodně mi přijde lepší a pomalejší průtok než u Calmy…
Ještě mě napadá, že by jste vyzkoušela kojící kloboučky a postupem času až bude větší mu to třeba bude jedno, já nakonec taky kojila s kloboučkem, pže se pořád opakovaně odsával a piřsával a s kloboučkama pil klidně a později jsme je už nepotřebovali, tak držím pěsti..
A hlavně ta Tommee Teepee vypadá jako prso, takže i prot si myslím že je lepší než Calma..
Měla jsem Calmu a dala jí asi dvakrát a malý přestal chtít prso, pořád u něj brečel a tak jsme skončili s kojením. Zkoušela jsem i suplementor, všechno marné, vyžadoval jen láhev. Za mě tedy láhev už nikdy!!! Ale každé dítě je jiné.
Můj 3 měsíční Mates je opravdu savec a z prsa si vysaje svoji dávku za 3 minuty. Koupila jsem si odsávačku Medela a u toho byla lahvička Calma. Předtím když jsem musela odjet a krmil manžel odstříkaným mlíkem - tak jsme střídali lahvičky MAM a NUK. Krásně se od flašek vracel k prsu vůbec s tím neměl problém. Ovšem po prvním použití Calmy nastal mazec, malej se u toho strašně dusil jakoby dávil - nevím proč, a od té doby odmítá jakoukoliv flašku. Netušíte co děláme špatně u krmení z lahve? Jinak z prsa saje pořád dobře. Ale občas musím pryč a to je problém když nechce pít z flašky.
Já jsem od začátku kojila, ale i dokrmovala, protože jsem měla málo mléka. Dokrmovala jsem z Calmy a naprostá spokojenost. Na konci třetího měsíce ale malý začal odmítat prso a kojit jsem nakonec přestala (ale měla jsem už jen malinko mléka). Pár dnů jsem mu ještě odsávala a pak už skoro nebylo co. Potom jsme přešli na lahev Nuk a jsme spokojeni. Calmu určitě za sebe při kojení doporučuju!!!
Někde jsem četla, že lahvička calma je až od 3 měsíců. Sme z porodnice doma teprve 3dny, nemám mlíko, tak prsa stimuluju odsávačkou a malého krmím UM přes stříkačku. Ale asi dělám něco špatně, protože už k prsu vůbec nechce. Tak sem si říkala, že taky zkusím calmu. Nebo myslíte, že raději ten suplementor?
@lenanej píše:
Někde jsem četla, že lahvička calma je až od 3 měsíců. Sme z porodnice doma teprve 3dny, nemám mlíko, tak prsa stimuluju odsávačkou a malého krmím UM přes stříkačku. Ale asi dělám něco špatně, protože už k prsu vůbec nechce. Tak sem si říkala, že taky zkusím calmu. Nebo myslíte, že raději ten suplementor?
já měla calmu v porodnici a teklo to z ní hrozně rychle, moc mi to prso teda nepřipomínalo
suplementor je výborná věc, hlavně budeš mít prcka u prsa a bude ti je stimulovat, což je daleko lepší, než odsavačka
a jestli ti malej prso odmítá, zkusila bych nějakou dobrou laktační poradkyni, ať vám trošku pomůže