Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@lenanej píše:
Někde jsem četla, že lahvička calma je až od 3 měsíců. Sme z porodnice doma teprve 3dny, nemám mlíko, tak prsa stimuluju odsávačkou a malého krmím UM přes stříkačku. Ale asi dělám něco špatně, protože už k prsu vůbec nechce. Tak sem si říkala, že taky zkusím calmu. Nebo myslíte, že raději ten suplementor?
já bych zkusila nejdřív suplementor… já to zkoušela tak, že jsem si pořídila novorozeneckou vyživovací cévku + stříkačku.. jenže u nás byla chyba v tom, že už byla velká - 3m, takže se nezadařilo..
byla to u nás poslední možnost, jak se vrátit ke kojení..
z medely jsme taky krmily, ale z toho byla schopná vysát jen množství cca 30-40ml, víc neee.. ale je to o dítku a jeho sacím reflexu.. ![]()
@lenanej píše:
Někde jsem četla, že lahvička calma je až od 3 měsíců. Sme z porodnice doma teprve 3dny, nemám mlíko, tak prsa stimuluju odsávačkou a malého krmím UM přes stříkačku. Ale asi dělám něco špatně, protože už k prsu vůbec nechce. Tak sem si říkala, že taky zkusím calmu. Nebo myslíte, že raději ten suplementor?
A teď mu UM dáváš čím? Nevím, jestli sis to už nepohnojila.
A kloboučky si zkusila. Ta Calma určitě od 3.měsíce není, může se od narození. Se suplementorem nemám zkušenosti, tak to Ti neporadím. Je to tedy spíš na Tobě, jak se rozhodneš, no. ![]()
No zatím dáváme pořád jako v porodnici stříkačkou přes prst, tak fakt nevím, kde dělám chybu. ![]()
@lenanej píše:
No zatím dáváme pořád jako v porodnici stříkačkou přes prst, tak fakt nevím, kde dělám chybu.
a přikládáš ho předtím pokaždé k prsu? fakt si sežeň nějakou laktační, ona i mrkne, jakou máš polohu ![]()
@lenanej píše:
No zatím dáváme pořád jako v porodnici stříkačkou přes prst, tak fakt nevím, kde dělám chybu.
Tak můžeš zkusit ten suplementor. Vypadá to dobře. My nijak neměli velké problémy s kojením a měla jsem jen tu lahev Calma, nikdy se neodstavila, všechno v poho, ale vzhledem k tomu, že máte problém vůbec s nastartováním. ![]()
Přikládám pořád, snažím se 10minut na každé prso. Ale malý 5× potáhne a jak mu nic neteča, tak je okamžitě řev
Nám kojení zachránili kloboučky.
Taky jsem se rozjížděla blbě po císaři… Ale spíš to bylo plochýma bradavkama. ![]()
No v porodnici sme se vážili před a po kojení a kojila sem na novorozeneckém, takže se mnou sestřičky vždycky něco vyzkoušely. Kloboučky sme zkoušeli 3 různé druhy a se žádným nebyl úspěch. Tak to asi nebude tím - bradavky mám celkem fajn ![]()
Mně se hrooozně osvědčily kojící kloboučky. První dcerka sice měla snahu, ale cucala třeba hodinu a nic nevypila, já prsa do krve
, s kloboučky jí to šlo perfektně.
S malým to bylo skoro to samý, zpočátku jedině přes klobouček a asi po 14ti dnech jsme kloboučky odbouraly a kojil se už normálně.
Jinak bych osobně zkusila i ten suplementor… určitě pro začátek lepší, než lahev, byť Calma. Ta u nás neměla úspěch, malý ji vůbec nechtěl.
S námi se teda v porodnici vůbec nepárali, bez ptaní mu šoupli lahev s obyčejnou savičku
a já pak s tím doma bojovala. Když ta lahvička tak hezky tekla, nemusel se vůbec nemáhat
.
Avent jsme pak také používali, to mu nijak nevadilo, nakonec byl plně kojený 6 měsíců.
@lenanej píše:
No v porodnici sme se vážili před a po kojení a kojila sem na novorozeneckém, takže se mnou sestřičky vždycky něco vyzkoušely. Kloboučky sme zkoušeli 3 různé druhy a se žádným nebyl úspěch. Tak to asi nebude tím - bradavky mám celkem fajn
já měla doma i laktační poradkyni.. ale kloboučky mi nedoporučovala z toho důvodu, že než vůbec to nasaje do nic, a pak z nich - dvojí práce, že ji to o to víc unaví, když má se sáním problémy ![]()
ty kloboučky jsou vhodné spíš pro ty vpáčené a ploché bradavky.
zkusila bych fakt tu napodobeninu suplementoru s tou cévkou a pak uvidíš, jestli se s tím sžijete.. on ten suplementor není zrovna levný. ![]()
Ahoj, chtěla bych se tu zeptat, jakým způsobem má mít mimčo tu flaštičku v puse. Mělo by rtíky obemknout to gumový pod savičkou jako obemyká dvorec? Pokud ano, tak ta savička je na ní strašně dlouhá, slyším jak jí to dáví. Máme dva a půl měsíce, chtěla jsem zkusit, zda si vezme moje mlíčko z flašky, kdybych se někdy někde zdržela a dítě umíralo při hlídání hlady. Plně kojím. Někdo zkušenost?
Díky
@Hermio píše:
Ahoj, chtěla bych se tu zeptat, jakým způsobem má mít mimčo tu flaštičku v puse. Mělo by rtíky obemknout to gumový pod savičkou jako obemyká dvorec? Pokud ano, tak ta savička je na ní strašně dlouhá, slyším jak jí to dáví. Máme dva a půl měsíce, chtěla jsem zkusit, zda si vezme moje mlíčko z flašky, kdybych se někdy někde zdržela a dítě umíralo při hlídání hlady. Plně kojím. Někdo zkušenost?Díky
Tuhle flasku vubec nedoporucuju. My ji meli v dobe kdy se maly teprve ucil poradne sat a hruza. Fakt hruza. Je uplne jedno jak mimco vezme tu flasku do pusinky. Maly se s tou flaskou vzdy malem utopil. Tece to strasne spatne. Ano musi nasat ale kdyz uz nasaje, vytece toho strasne moc a ditko se pak div nezadavi ![]()
Malé to s ní ze začátku také neslo moc dobře. Jestli se daví tak jí to asi nedávej tolik do pusinky. Ona na to po pár pokusech přijde sama to se neboj, hlavně až bude Mít hlad.:-D
@Katerina000 Mám jí tedy zkusit dát do pusinky jen tu savičku? Bude to fungovat? Nepotřebuje obemknout rtíky i ten zbytek po savičkou, jako dvorec?
@Dianela, @Katerina000 No zatím se jí z toho nepodařilo vůbec nic vysát, olizuje mi tu savičku, nechápe co s tím má dělat.
Já si pamatuji, že malá to ze začátku taky jen tak zuzlala, pak jednou mela hlad a pořádně se chytla a šlo to. Ale záleží jaka je tvoje malá dravec ono to z té láhve jde fakt špatně. Rada bych ti poradila víc, ale vidíš jsou i děti co jim za láhev nevyhovovala. Malé je 14 měsíců a stále ji do ni děláme čaj. U toho Mrňouska to je asi o tom zkoušet a zkoušet. Lepší řadu nemám.